İnsanın gelişmesi içeriden dışarıya doğrudur

Hepinize günaydın. Haftanın son gününe gelmiş bulunmaktayız. Yok cesaretli olalım, yok kalbimizi iyi tutalım, yok olmaz bu haksızlığın acısını alacam derken koskoca bir 6 ayı arkamızda bugün itibariyle bırakıyoruz.

Haberin Devamı

Hoş geldin Haziran, Hoş geldin Yaz diyorum….Gönlümüzün sultanı ramazanı bile yarıladık bakacak olursak. Neler geçmiyor ki sevgili astroloji severler…

Her şey geçiyor…

Gökyüzüne bakacak olursak bugün Ay sabah saatlerinde oğlak burcunda hareket ediyor olacak. Duygularınızı göstermek ve ihtiyaçlarınızı dile getirmek sizler için biraz zor olabilir. Aile ile iş, ev ile sosyal yaşam, çevrenizdeki insanlarla aranızda gerçekte kurmak istediğiniz diyalog ile içsel dünyanızda kopukluk yaşayabilir kendinizi adapte etme açısından yeterli görmeyebilirsiniz.

Kendi duygularınızı gereğinden fazla ciddiye alma, kendinizi dünyanın merkezinde hissetme ve özellikle kızgınlığa yol açan bastırma duygunuzdan kurtulma bugün için  önemli bir atılım olabilir. Bu birkaç gün için sağlıklı bir oto kontrole sahip olmak zorundasınız. Zira gökyüzü etkileşimleri bu aralar bütün iletişim gücünüzü ve içinizdeki kontrol mekanizmasını yıpratmakta. İçinizde dizginlenemeyen  güven ihtiyacını çok çalışarak ve insanları eleştirmekten uzak durarak bir dengede tutmaya çalışmalısınız.

Haberin Devamı

Aşırı duygu girdapları içerisine girmemeli, melankoliye yer vermemelisiniz. Hata yapmamak adına attığınız her adım sizlere büyük hatalar topluluğu olarak geri dönecektir. Önemli olan insanın yaşadığı olaylardan tecrübe edinmesi ve bir daha aynı yanlışı yapmamak için gereken gayreti sarf etmesidir. Her yanlış  bize doğru yolu gösteren en iyi öğretmendir.

Bu dönem ekonomik anlamda bizleri biraz zorlayabilir. Bunun için ise daha öngörülü ve sistemli davranmakta fayda vardır. Sorgulanmayan yaşam yaşamaya değmez, geçmiş deneyimlerinize bakıp ders almalısınız. Dakiklik, düzen, azim ve  kararlılık göstermezseniz hiçbir işte  başarılı olamazsınız. Nerede olursanız olun zirveye ulaşmak istiyorsanız, yaptığınız işin en iyisini yapmalı ve bir o kadar da çevrenize yardımcı olmalısınız. Unutmayın mum olmak için önce yanmayı bilmek gerek.

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine

Şorence Chatwik, 4 Temmuz 1952 tarihinde Pasifik Okyanusu’na dalarak, Kaliforniya’ya doğru yüzmeye başlar. Eğer bu denemesini başarıyla tamamlarsa bunu yapan ilk bayan yüzücü olacaktı. Chatwik çok kararlı bir şekilde okyanusun sularına dalarak yüzmeye başladı. Ancak o gün yoğun sisten dolayı göz gözü görmüyordu, su ise aşırı derecede soğuktu. Bu zor deneme birçok insan tarafından televizyonlardan dakika dakika seyrediliyordu. Saatler ilerliyor, bir taraftan yorgunluk bir taraftan soğuk...

Haberin Devamı

Chatwik için dayanılmaz bir durumdu. Bu zorlu yüzüşe 15 saat dayandıktan sonra artık devam edemeyeceğini anlayınca kendisini sudan çıkarmalarını istedi. Yakındaki teknede bulunan annesi ve antrenörü karaya yaklaştığını belirterek yüzmeye devam etmesini söylediler. Ama Chatwik dönüp Kaliforniya sahillerine baktığında tek görebildiği yoğun bir sis tabakasıydı.Az sonra Chatwik daha fazla dayanamayarak sudan çıktı.

Dinlenip kendine geldikten sonra gazetecilerin "Kıyıya çok az bir mesafe kalmıştı niçin biraz daha dayanmadınız?" sorusuna "Bakın mazeret bulmak için söylemiyorum ama karayı görebilseydim başarabilirdim" cevabını verdi. Chatwik’in pes etmesi ne yorgunluktan ne de soğuktan kaynaklanıyordu. Sis yüzünden karayı göremediği için hedefine ulaşamayacağını düşündü ve yüzmekten vazgeçti. Kendisi iki ay sonra aynı mesafeyi yüzerek geçmiş ve rekor kırmıştır.

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Sisli günler bazen sizin önünüzü görmenize engel olabilir. Belki başarınıza kavuşmak için çok az bir vakit kaldı nerden biliyorsunuz? Bir düşünün. Zaman zaman hayatın içerisinde tıkanıklar yaşarız. Bu genelde en son noktada da olur. Aslında belki hedefinize çok az kalmıştır. Pes etmeyin. Sisli günler vardı bu doğru ama inanın ki karayı görüyorum… Az kaldı… Yola devam…

Mutlu günler dilerim.

 

Yazarın Tüm Yazıları