Hırslarınıza kapılmayın, yeniliklere yönelin.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Ay Boğa burcunda ilerliyor. Finansal anlamda gergin bir gün içinde olabilirsiniz. Hedefleriniz iyi para kazanmakla ilgiliyse bu konudaki girişimler için ideal bir zaman. Üzerinde çalıştığınız konuların hangisi yaşam koşullarınızı iyi yönde değiştirecekse artık ona yönelmelisiniz. Yetenek ve birikimlerinizi yönelteceğiniz alanlar, size farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.

Farkına varacağınız her şey sizi bir adım daha ileriye götürebilir.

 

Kimse bu sürecin kolay olacağını söyleyemez ama sabırlı olup istikrarlı bir şekilde devam ettiğiniz takdirde tüm zorluklara değdiğini görebilirsiniz. Adım atmakla ilgili endişeleriniz yerini kazancınız ve yatırımlarınızla ilgili planlara bırakıyor. Şu an var olan sorunlara odaklanmak yerine yeni bir projenin ya da yeni bir başlangıcın görüşmelerini yapmayı denemelisiniz. Önemli bir 8 yıllık güçlü ve başarılı bir döngü başlıyor. Bunu değerlendirin.

Haberin Devamı

Öğleden sonra beklenilmeyen koşulları ya da şaşırtıcı gelişmelere yön vermeniz gerekebilir.

Daha sakin ve cevapsız kalarak bazı durumları daha rahat yönetebilirsiniz.

 

Merkür Balık burcuna geçti!

 

İletişim ağımızın sahibi Merkür, Balık burcuna geçerek düşünce yapımızda, algı frekansımızda fiziki etmenleri kenara bırakarak daha fazla sezgisel dokunuşun egemen kılacak ve bu güçlü hislerle hafızamızı tamamlayacaktır. 4 Nisan’a kadar sürecek olan bu dönemde bireysel hayatımıza ait düşünceler, korkular, endişeler ve beklentiler önem kazanarak hayal dünyası içerisinde kurulan yapıların yükselişlerini hız kazanacaktır. Enerjimizde düşüklük yaşanırken fiziksel ve ruhsal yorgunluk da eşzamanlı olarak artış gösterecektir. Donuk bir iletişim hali sebebiyle düşünce ve hislerinizi doğru bir şekilde ifade etmeniz zorlaşabilir, yanılgı ve yanlış anlaşılmaların etkisiyle istemediğin diyalogların içinde kendinizi bulabilirsiniz. Zorlu geçen günler, size kendinizi daha mutsuz hissettirebilir ve kurban psikolojisine fazla kapılabilirsiniz. Hızlı değişen ve aynı anda yaşadığınız zıt duygular, değer sorgulaması ve kararsızlık olarak hayatınıza sirayet edebilir. Bu etkileri en aza indirmek için zihninizin bu yanıyla aranızda bir sosyal mesafe oluşturmalısınız. Geçtiğimiz yıldan bu yana deneyimlediğimiz gibi, bazı uzaklıklar daha çok yakın olabilmek için gerekli ve hatta zorunludur. Bu kuralı içinizdeki ülkeye bir önlem olarak entegre edebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Merkür balık burcu hikayesine gelelim;

 

Pisagor Teoremi diye tabir edilen dik üçgenin ortaya çıkışında Pisagor çizdiği üçgene ruhsal zihinle bakarak farklı bir tamamlanmanın kapısını aralamıştır. 3 – 4 – 5 dik üçgenini “Ruh, Beden ve Zihin” ile eşleştirerek her anlamda kendini tamamlamış bir insana benzetmiştir. Bu üçlüyü keşfederken insanın doğasında değersiz bir madenden içerisindeki değerli olana dönüşümünü tasvir etmiştir. Dik üçgen gibi kendinizi özel olarak tamamlayarak kusursuz bir uyumu yakalayabileceğinizi simgelemiştir.

Dante kendi yolculuğu sırasında yolunu karanlık bir ormanda kaybeder. Yolunu tekrar bulabilmesi için aklın kendisi olarak ifade ettiği ve bu karanlık ormanda kendisine yol göstermesini beklediği ünlü bilge Vergilius’tan yardım ister.  Bu yardım çağrısının nedeni, her karanlığa düştüğünde aydınlığa onun desteğiyle ilerleyebileceğini fark etmesidir. Dante karanlık yoldaki yürüyüşünü üç ana bölümü ayırır.

 

Haberin Devamı

Birincisi ormanın zifiri karanlığındaki cehennemi,

İkincisi yolda yürüdüğü anlardaki kararsızlığı ile düşüncelere dalarak yaptığı hatalar,

Üçüncüsü ise asıl kaynağa ulaşmak ve aydınlığa çıkarak cennete kavuşmaktır.

 

Vergilius karanlıkta ve arafta Dante’ye eşlik eder ve yol boyunca neler yapması gerektiğini tek tek anlatarak sözünden çıkmamasını ister. Ancak Vergilius aydınlığa kavuşmaya gelince ortadan kaybolur. Çünkü onun cennete giriş izin bulunmamaktadır. “Cennete akılla yaklaşılır fakat girilemez” tabelasını henüz görmemiştir. Dante cennette yolculuk yaparken gerçekleri görebilmesi için birine ihtiyaç duyar. Bu konuda yolunda gönlü ile yürümesi gerektiğini fark ederek aşkı Beatrice çağırır. Dante’yi araf ile cennet sınırında Beatrice karşılar. Sevdiğini karşısında gören Dante, korkularından endişelerinden arınmaya başlayarak sevgi ve şefkatin sıcaklığına, yol göstericiliğine bırakır kendini. Akılla hissedilmeyen her konu, gönül ile sevgi hamurundan geçerek çözüme ulaşır. Dante gönlü ile yürümeye devam eder. Sevginin en büyüğüne yolculuk yaparken ona eşlik eden Beatrice her zaman yanında olacaktır...

Haberin Devamı

Dünya hayatında yaşanan her şey akıl ile gönlün bir uyumu içerisinde aydınlığa taşır kişileri. Aranan sevginin bulunması ile yürünen yol sonunda ilahi mutluluğa birlikte erişmenin özlemini sağlar her zaman.

 

Dememiz o ki: “Dil söyler kulak dinler, kalp söyler kainat dinler.”

 

Astromatik mutlu günler diler :)

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları