Cesaret günlük bir şeydir. Gerçekle göz göze geldiğinizde geri adım atmayın, CESUR YAŞAYIN.

Yepyeni Dolunaylı bir haftaya giriş yapıyoruz. Bu haftanın genel etkileri çok heyecanlı duruyor. Hazır mıyız?

Haberin Devamı

Ay Terazi burcunda güne başlıyoruz. İlişkilerimizde uyum ve denge arayışı içinde olmak isteyeceğimiz bir gün geneli olurken şartlar bizleri zorluyor gibi gelebilir. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter kavuşumunun Mars’a yapacağı olumlu açıyla fiziksel ve zihinsel enerjimizin yüksek olacağını söyleyebiliriz. Bu durumu pozitif olmak adına kullanırsak kendimiz için daha verimli geçireceğiz. Toplantılarınızı, görüşmelerinizi ya da mülakatlarınızı sabah saatlerine 09.00-10.00 arasında yapmanız isteklerinizi kurgularken aradaki dengeyi güzel kurabileceğinizi gösteriyor. Özgüveninizi ve konsantrasyonunuzu tam sağlarsanız fikirlerinizi kabul ettirme noktasında gayet ikna edici olacaksınız. Bu saatleri yarım kalmış işlerinizi canlandırmak adına da değerlendirebilirsiniz. Evren hareketi alkışlar bunu unutmayın. Ay-Mars üçgeni bir çeşit “Nabza göre şerbet verme” yeteneğini de çalıştırır. Bunu bu şekilde kullanabilirsiniz. Bugün cüretkâr, kararlı, tutkulu ve yürekli olmanız sayesinde hayatınızın gelişimi adına güzel fırsatlar yakalayacaksınız. Aksi davranışlar siz hareket etmediğiniz sürece sıradan bir günden başka bir şey yaşatmayacaktır.

Haberin Devamı

Günün tavsiyeli hikâyesine bakalım;

Günlerden bir gün kuşların huzur içinde yaşadıkları göl kenarına bir gün kocaman gövdeleriyle filler gelip yerleşmişler. Ağaçları devirmeye, otları ezmeye, etrafta huzursuzluk çıkartmaya başlamışlar. Bazı çalılar arasına saklanmış yavru kuşlar bile, farkına varmadan ezip geçiyorlarmış. Aralarındaki yaşlı ve bilgili kuş kötü gidişin önüne geçmek için kendi soyunu bu filler ordusundan kurtarmak istemiş. Âmâ ona zarar vermelerinden de korkuyormuş. Soyunu kurtarmak için tek bir şansı varmış. Gökyüzüne bakmış Allah’a dua etmiş. Ben çelimsiz ve minik bir kuşum demiş yarabbi ne yapacağımı bilemiyorum derken o an Ay’ın parlak halini görmüş ve birden aklına Ay’dan yardım almak gelmiş. Ve tüm cesaretini toplayarak,Bir gece dağın üzerine çıkıp fillerin kralına seslenmiş:

- Ey fillerin kralı! Diye bağırmış ve devam etmiş.

-“Ben gökyüzünün padişahı Ay'ın elçisiyim. Ay ki hem bu gölün hem de civarındaki şu arazilerin sahibidir. Sizin yaptıklarınızı görüyor ve çok sinirleniyor. Eğer en kısa zamanda bu alanı terk etmezseniz sizin soyunuzu bitireceğinizi söylememi istedi diyor. İspatı için de yarın gece Ay seni göl kıyısında bekliyor! Diye bağırdı.

Haberin Devamı

-Fillerin kralı biraz korkmuşçasına düşünüyor ama yarın geceyi bekleme karar veriyor. "Hele şu padişah Ay ile bir görüşüp konuşayım" diyor. -Fil, Ertesi gece göl kenarına geliyor.

-Tecrübeli Kuş bu tehdidi yapmadan önce Ay'ın on dördüncü gününü ayarlıyor ve dolunay fazında gölün kenarına fili getiriyor. Kuş, Gökyüzündeki gümüş bir tepsi gibi parıldayan Ay'ın gölün sularına vurmuş halinden cesaret alıyor. Ve kral filin suyun içindeki hortumuna Ay’ın ışığının değdiğini görmesiyle de kral File şuan Ay’ın size kızdığını söylüyor. Fil hortumunu hemen gölden çekerek

-Diyor ki "Her halde Ay çok kızgın, hepimizi öldürecek" diyerek geri dönüp diğer filleri yanına alarak o yöreden hızlıca uzaklaşıyor. Yaşlı kuş güçsüz ve zayıf bir varlık olduğu halde aklı ve zekâsıyla kocaman filleri büyük bir zaferle yenerek kendi soyunu ve huzurunu tekrar kazanıyor.

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Gökyüzünde ferahlık vardır, çözüm vardır. Yani özetle; ALLAH İSTERSE KUŞLAR FİLLERİ YENER AZIZIM! Mutlu günler keyifli haftalar dilerim. Kahve de sevdaya dahil :)      

Burçlara göre günlük etkiler:

KOÇ:

Aşk ve ilişkilerden beklentiniz bugün biraz fazla olabilir.
Şüphelendiğiniz konuların doğruluğundan emin olmadan yapacağınız bir hareket ilişkinizi yıpratabilir.

BOĞA:

Günlük ve  rutin işlerinizde önemli toparlanmalar yaşayacaksınız.
Beslenme şekliniz ya da sağlığınız ile ilgilenmek isteyeceğiniz bir gün.

İKİZLER:

Pozitif bir bakış açısı içerisinde olmayı tercih edin.
Kendinize acımak yerine, ilişkilerinizde fazla sağladığınız iyi niyeti bugün düşünün.

Haberin Devamı

YENGEÇ:

Gelir gider dengesinde oluşan bazı aksaklıklar sıkıntı yaratabilir.
Ortaklı gelirlerden yararlanamayabilirsiniz

ASLAN:

Arkanızdan dönen bazı konuları ruhunuz hissedebilir.
Hemcinsleriniz üzerinde oluşan şüphelerde gerçeklik payı aramanın vakti geldi

BAŞAK:

Aşk hayatınızda hızlı gelişmeler günlük rutinlerinizi değiştirebilecek ölçüde fark yaratacak.
Sevilme duygusu veya sevme duygusu oldukça yüksek olabilecek.

TERAZİ:

İletişim yoğun geçebilir planlı hareket etmenizde fayda var.
Başkalarının sadece sinir bozucu tavırlarını görerek eleştirmekten kaçının.

AKREP:

Ailenizle maddi konular yüzünden bazı fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz.
İlişkinizle ilgili karar vermek isteyipte veremediğiniz bir gün.

YAY:

Haberin Devamı

Yeni fikirleri ile hayatınıza yeni bir oluşum katmak isteyebilirler.
Farklı fikirlere kulak verin.

OĞLAK:

Gün genelinde ilişkilerinizde şartları fazla zorlamayın.
Alacağınız bazı haberleri şaşkınlıkla karşılayabilirsiniz.

KOVA:

Keyiflerin yerinde olduğu bugünü karamsar düşüncelerle bozmayın.
Sorumluluklarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

BALIK:

Aileniz ya da anneniz ile ilgili sorumluluklar size kalabilir.
Evinize zaman ayırmak isteyeceğiniz bir gün.

Yazarın Tüm Yazıları