Bir şeyi küçültmek istiyorsanız, önce genişlemesine izin vermelisiniz

Günaydın herkese. Ay sabah saatlerinde aslan burcunda ilerliyor öğlenden sonra ay başak burcuna geçiş yapıyor. Duygular biraz daha yoğun olabilir. Bazı konularda kendinizi köşeye sıkışmış hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kariyeriniz ya da sorumluluklarınız ile ilgili konularda bazı kararlar almak isterken değişim fikri sizi korkutuyor da olabilir. Üzerinize taşıyamayacağınızdan fazla yük alıyorsanız bu sizi sadece yıpratır. Kendinizin görev ve sorumluluklarını bugün düzenlemeyi seçin. Plan içinde kalın. Dışardan gelen ani sorun ve problemlere karşı daha nazik bir yaklaşım belirleyin. Krizin çözümün yanı başında olabileceğini hatırlayın.

 Çevrenizdekilerin kendini bilmez halleri gözünüze gereğinden fazla batabilir hemen eleştirme ve yargılama noktasında olmayın. Aslında hiç dert edilmeyecek ya da hiç umursanmayacak olaylara karşı bunları çok büyütüyorsanız ya da birileri çok büyütüyorsa buna hemen karşılık vermeyin ve hemen bundan endişelenmeyin. Bazı şeyleri yok etmek istiyorsak önce kabul etmemiz gerekir. Unutmayın öyle ya da böyle hoşgörülü, naif ve sakin insanlar kazanacak.

Haberin Devamı

 Gelelim günün hikayesine;

 Mozart'ın yaşadığı günlerde, besteci olma hayaliyle yaşayan bir genç varmış. Arkadaşları gence;

- Git, Mozart'la konuş. O sana tavsiyede bulunur, demişler.

Genç, bir yolunu bulmuş ve Mozart'la tanışmayı başarmış. Konuşmaya başlamışlar;

- Ben senfoni bestelemek üzere büyük bir hayale sahibim. Nereden başlamamı önerirsiniz?

- Sana biraz daha yaşlanana kadar beklemeni tavsiye ederim. Bu arada da hayallerini daha kolay başlanabilecek konulara yöneltmeni öneririm.

- Ancak Sayın Mozart, siz ilk senfoninizi bestelediğinizde benden bile daha gençtiniz.

- Ben kimseden tavsiye istemeden başladım.

 İçinizden geldiği gibi bir gün dilerim…Mutlu günler…

 

Yazarın Tüm Yazıları