Aslan Ay Tutulması

'Bıraktığın yerde olabilirim ama bıraktığın gibi değilim...'

Haberin Devamı

11 ŞUBAT’TA AY TUTULMASI KİŞİSEL TABAN DA HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK VE DÖNÜŞTÜRECEK.

Yılın merakla beklenen ilk ay tutulması geldi çattı. Beklenilen fırsatları karşımıza çıkartabilecek nitelikte. Hepimiz bir şekilde etkileneceğiz ama tabii en çok Boğa, Aslan, Akrep, Kova burçları ve yükselenleri bu sabit nitelikte burçlarda olanları çok daha fazla etkileyecektir. Her dolunay da konuştuğumuz ve söylediğimiz gibi dolunaylar; insan duygularında değişime ve sonlandırmaya sebebiyet verir ve tabi bu hiç de kolay olmaz. 11 Şubat’ta Aslan burcunda gerçekleşecek 22.derecedeki Ay tutulması 3.dekanda olacaktır. 3.dekanı Mars doğasındadır. Bu dekandaki Ay tutulmasında, toplumsal olayların görkemli bir şekilde kendini göstermesi söz konusu olabilir. Halkın, yöneticilerin, sanatçıların daha fazla görünür oldukları ya da ayaklanma tarzı davranışların ortaya çıkması veya askeri, polis, devlet ile ilgili farklı operasyonların gündeme gelmesi öngörülebilir. Kişisel taban da haritalarınızda bu Ay tutulmasının bir diğer dikkat çekici yanı ise 2017 yılı içerisindeki öykünüzü oluşturan bir tutulma olmasıdır. 11 Şubat sonrasında hayatınızda ne gibi konular gündeminizi oluşturacak ise 21 Ağustos’ta 28 derece Aslan burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasında tüm mesele tamamlanacak denilebilir. Bu tutulmada yine Aslan burcunun üçüncü dekanına denk geleceği için hayatınızın en önemli gelişmeleriyle karşı karşıya kalacaksınız diyebiliriz. Bu ülkemiz içinde geçerli. Uluslararası ilişkilerimizde yüksek ego ve benlik duygusuna teslim olabileceğimiz için gelişen bazı ses getirici olayların da habercisi olabilir. Yönetimsel değişikliğinde gerçekleşeceğini yasaların, hukuksal konuların büyük değişime gireceği bir döneminde altyapısı oluşmaya başlayacak.
Bir diğer önemli husus ise 11 Şubat’taki Ay tutulması esnasında Jüpiter-Uranüs karşıtlığının üzerinde, Mars-Uranüs kavuşumunun gerçekleşmesidir. Aniden, beklenin dışında gelişen olayların dengemizi bozabileceğini gösteriyor. Özellikle doğal afetleri de tetiklediğini söyleyebiliriz. Ülke genelinde iç savaş tarzı atmosferlerden uzak durmamız gerekli. Para piyasalarında çok önemli dönüşümler, kanunlar söz konusu olabilir. Yönetici figürlerinin güç savaşları içerisinde kalıp toplumsal bir direniş gösterilebilir. Bu tür davranışlardan uzak durulmasını tavsiye edebiliriz.

Haberin Devamı

İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN…

Duygusal krizler burada sahneye çıkar ve insanlar hiç olmadıkları kadar cesaretlidir. Kopacaksa kopsun dediğimiz noktaya burada geliriz. Tabi bu zamanda Aslan Ay tutulması olduğu için biraz daha ego ve gururun ön planda olacağı duygusal krizler deneyimleyeceğiz. “Beni nasıl yok sayar” “sen kimsin ki” gibi cümleleri kurduğumuz olayların içerisinde buluveririz kendimizi ve bizleri duygusal anlamda zorlar. Gururumuz için beklediğimiz bütün fırsatları tepebiliriz. Aslında gururumuz için dünyayı yakabilecek noktaya gelebiliriz. Hak ve haksızlık mücadelesi verebileceğimiz önemli zamanlar olabilir. En yakın dostum dediğiniz insanın sizinle artık görüşmek istemediğini öğrenebilirsiniz. Ya da sevdiğiniz güvendiğiniz birinin sizi cesurca aldatmasıyla yüzleşebilirsiniz.
Aslan teması itibariyle de kendimizi ortaya koymak ve insanlar arasında takdir görmek en önemli konu haline gelecektir. Bazı restleşmeler ve gösterişler duygusal krizler yaratabilecek noktaya gelebilir. Birileri egonuzun dengeleri ile oynamaya gelebilir. Bazı söylemler travmatik izler bırakabilir. Kadınlık gururu ya da erkeklik gururumuzu korumak adına mücadeleler verebiliriz. Bu içgüdüsel davranışları daha iyi kontrol edebilmeliyiz.

FİNANSAL KONULARA DİKKAT!

Tutulma anı haritasında Yay burcu yükselmekte ve tutulma 3.ve 9. ev aksında oluşmaktadır. Tutulmanın meydana getireceği en önemli konular yakın çevre ilişkilerimiz, iletişim ile ilgili konular ve abartılı haberlerinde dikkat çekeceğini söyleyebiliriz.
Beklemiş olduğunuz haberler ve bazı oluşumlar varsa sonuçlanmalar güm diye hayatınıza düşebilir. Yakın çevre ve kardeşlerle ilgili bazı ortaklaşa işler ve finansal akışların önemli zeminler oluşturması ve yeni kazanımların gerçekleşmesi mümkün. Örneğin;
geçmişte yapılacak olan ama bir türlü başlatamadığınız bir iş projesinin detaylarının konuşulması gibi ya da önemli bir iş teklifini yakın çevreniz aracılığı ile kabul etmeniz gibi…
Eğitim, yayıncılık, seyahatler, iletişim cihazlarımız gibi konularında hayatımızda aktifleşerek önem tuttuğu bazı konular getirebilir. Sosyal statümüz için yeni bir eğitime başlayabiliriz. Tutulma anı haritasına baktığımızda bazı sarsıcı olaylara ve gerçeklerle yüzleşmeye de işaret ediyor. Bu dönemler içeresinde almış olduğunuz haberler ve duyumlar gerçeklik payını oldukça fazla yansıtıyor olabilir. İlişkilerde ki iletişim şekli restleşme ve ego bazlı olabilir. Bu tarz konulara dikkat!
Yönetici figürlerinin egolarını kaşımamanızı ayrıca tavsiye edebiliriz. Mümkün oldukça daha idareci ve toleranslı olmanızı önerebiliriz. Herkes burada duygusal egosuyla yüzleşecek.

BIRAKTIĞIN YERDE OLABİLİRİM, AMA BIRAKTIĞIN GİBİ DEĞİLİM.

Aşk ve ilişkilerde hassas sınırlarda olacağız. Kutuplaşmaların, bencilliklerin ve ilişkilerde güç savaşlarının had safhada olduğu bir süreç geçirebiliriz. Maddi statü merakından dolayı kurulan birlikteliklerde kötü sonları ve dramatik bazı bitişlere de sahne olabilecek olayları gözlemleyebiliriz. Para yiyen erkek ve gösteriş meraklısı kadınların da bu ilişkilerde bozguna uğrayabilecek taraflar olabileceği açık. Bu tarz evliliklerin bitişleri ve hukuki sorunları ile ilgilenilebilir. İlişkiler yoluyla itibar kazanmak isteyenler için iki ucu keskin nokta, ya yararlı olacaktır ya da çok zararlı.
Bunun dışında Koç, Aslan ve Yay burçları için hayatlarına sürpriz aşklar giriş yapabilecek. Evlenme teklifleri alabilecekler. Hatta bu dönemde yaşantılarına giren kişiler bu yaz ilişkilerini ciddiyete oturtacakları kişi olabilecek. Yurtdışı gezileri ve seyahatlerle ilgili üzerlerinde hissettikleri engelleniyormuş duygusu artık kalkmış olacak. Kariyer hayatlarında yaşadıkları haksızlıkların artık neticelendiği bir döneme de giriş yapacaklar. Burada oluşan fırsatları iyi değerlendirmeleri gerekmektedir.
Kısaca;
Dünyayı olduğu gibi kabul et.
Geçmişi hiç dert etme.
Kendini hep yeni doğmuş say;
Her yeni gün ne istediğini sana söyleyecektir. Kendi işinden zevk al. Başkalarının yaptıklarına değer ver ve en önemlisi hiç kimseden nefret etmeyip Yarını Allah’a bırak….
Sevgiyle Kalın….

Haberin Devamı

 BURÇLARA GÖRE ETKİSİ….

Koç: Aşk hayatınız, flörtleriniz, hayattan zevk aldığınız alanlar, hamilelik doğum gibi konular da hayatınızda aktifleşen bir döneme giriş yapmış bulunmaktasınız. Yeni bir aşk fırsatı ile karşılaşabilirsiniz. Evli olan Koçlar için çocuk sahibi olmak isteyebileceğiniz koşulların oluşması ön planda olacaktır.

Boğa: Aileniz, babanız, çocukluk yaştaki bazı problemleriniz, yaşadığınız alan, gayrimenkulleriniz gibi konularda önemli aktivasyonlar ve gelişmeler oluşabilir. Ev almak, satmak, yer değişimi gibi konularda da bazı yenilenmeler ve sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz.

İkizler: Eğitimleriniz, ilişkileriniz, ilişkilerdeki iletişim diliniz, kardeşleriniz, seyahatleriniz gibi konularda önemli bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Var olan hukuki problemlerinizle ilgili yeni gelişmeler gündeme gelebilir.

Yengeç: Maddi kazanımlarınızda bazı kayıplar oluşabilir. Beklediğiniz bazı borçları tahsil edemeyebilirsiniz. Borç alacak dengesinde beklenmedik sıkıntılı durumlar oluşabilir.

Aslan: İkili ilişkilerde ciddi kararlar verme zamanı. Problemli ilişkiler gizli saklı bazı konuların ortaya çıkısı ile dramatik bir şekilde son bulabilir. Sürpriz bazı evlilik fırsatları ile karşılaşabilirsiniz.

Başak: Ruhunuzu huzursuz eden konulardan artık kurtulma zamanı. Sağlığınızı ilgilendiren manevi konuların strese bağlı olması sizi kendinizle daha çok ilgilenmeye doğru itebilir. Gizli düşmanlıklara dikkat edilmesini tavsiye edebiliriz.

Terazi: Sosyal yaşam ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili önemli bazı oluşumlar dikkat çekecek. Toplum içerisindeki duruşunuz ve insanların sizi gördüğü yön ile ilgili bazı yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Arkadaşlık ilişkilerinde iletişim diline dikkat! Aşk ve ilişkiler konusunda haksızlık yaşadığınız konuların artık bir aydınlık kazanması söz konusu olacak. Parasal konularda çevresel destekler söz konusu olacak.

Akrep: Kariyerde meydan okuma dönemi. Bazı otoriter figürlerle ilgili konularda kısasa kısas diyebilir ve savaşa hazırım imajını verebilirsiniz. Ego mücadelelerinden zararlı çıkabilme durumunuz var, temkin! Kariyerinizi ve toplumsal konumunuzu ilgilendiren konularda önemli gelişmeler ve sonuçlanmalar mevcut. İlişkinizde şayet bir aldanma ya da aldatma ile yüzleştiyseniz bunun artık sonuçlanma zamanı geldi. Merhamet etmek yerine veya göz yummak yerine daha rasyonel davranın. Artık hayatınızdaki tüm şüphelerinizden emin olabileceğiniz bir dönem olacak.

Yay: Kaçırdığınız fırsatlarla yüzleşebileceğiniz olumlu bir tutulma etkisi yaşayacaksınız. Geçtiğimiz yıldan bu yana oldukça yoruldunuz ve yıprandınız. Şimdi üzerinizden o baskının kalktığını hissedeceksiniz ve daha fazla kendinize güveniniz gelecek. Yeni aşklar ve birliktelikler hayatınıza sürpriz bir şekilde giriş yapabilecek. Artık ilişkilerde daha teslimiyetçi ve kendinizi ilişkinin kollarına bırakmış olacaksınız. İş hayatınızla ilgili harika bir fırsat yakalayacaksınız. Lütfen bunu kullanın. Telaşınız yüzünden gözden kaçırmayın.

Haberin Devamı

Oğlak:
Maddi konularda kazanç sağlayabileceğiniz fırsatlar önünüze gelebilir. Yakın çevrenize verdiğiniz borçlar ya da yakın çevrenize ödemek zorunda kaldığınız borçlar gündeminizde olacak. Kariyerinizde önemli bir sıçrama yaşayabileceksiniz. Duygusal anlamda sürekli bir boşluk doldurma duygusu yaşayabilirsiniz. Hatta bu ay tutulmasıyla karşınıza ansızın çıkan birine ise güvenmek oldukça zor olabilecek. Eski ilişkilerinizde yaptığınız hataları çok fazla önemsemeyin ve tekrar gündeminize taşımayın. Önünüze bakın. Net olmayan ilişkilerinde artık ciddiyet kazanabileceği bir dolunay diyebiliriz.

Kova:
Cesaretinizin ortaya çıktığı ve kararlılığınızla göz doldurabileceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Yıl boyunca yaşadığınız belirsizliklerin artık kesinlik kazanabileceği, size fırsatlar sunulabilecek bir tutulma olacak. Özgürlük için gereksiz kaprislerden ve asiliklerden artık uzaklaşacaksınız. İşlerinizi yürütürken daha politik olmayı öğretecek. Yakın çevre dostlarınızla çok önemli gelişmeler yaşayacaksınız. Eğitiminiz ile ilgili ya da yurtdışı ile ilgili kararlarınızı planlayacağınız bunlarla ilgili proje fırsatları çıkabilecek bir dönem. Lütfen bunları dönüştürün. Pes etmeyin.

Balık:
Bugüne kadar yaptığınız fedakârlıklarla yüzleştiğiniz bir dönem başlıyor. Bir bakmışsınız su biriktirdiğiniz kap aslında delikmiş. Bugüne kadar görmezden geldiğiniz konularla yüzleşip artık daha girişken ve kendinizi koruma yönünüzü ortaya koyacaksınız ya da belli bir süre bir düzen kurana kadar sınırlarınızı çizmek bile size iyi gelebilecek. Bir Balık kükrer mi? Kendi şartlarına göre kükrer diyebiliriz. Finansal anlamda ortaklıklarınıza daha fazla önem göstermelisiniz. Ortak işlerinizde ya da eşinizin finansal kaynakları ile ilgili önemli gelişmeler yaşayabileceksiniz.

Yazarın Tüm Yazıları