Ait olmadığınız bir yere zorla giremezsiniz.

Günaydın herkese. Haftanın ortasına gelmiş bulunmaktayız. Zaman su gibi akıp geçmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Ay aslan burcunda ilerliyor. İlişkilerimizi yoluna koymak isterken bazı çekişmeler tekrar gündem yaratabilir. İçinizde sizi üzen bir konuyu tekrar konuşmak isteyebilir ya da bunu egolaştırabilirsiniz.

Bu konuda daha sakin kalmalısınız. Duygularınızı gözden geçirmek yerine biraz daha geri adım atarak karşınızdaki insanlardan gelen tekliflere göre kendinize yön vermelisiniz. Her şeyi yönetemeyebiliriz. Bazen akış içinde olmak daha doğru olabilir.

Kendinize zaman vermelisiniz. Bazı durumlara karşı ani fevri çıkışlar yapmak yerine daha sevgi dolu bir yaklaşım içinde olmanız önemli olacaktır. Bir düşünün bakalım kimin hayatını güzelleştirdiniz ya da kimin hayatını özgürleştirdiniz. Bunları düşünün.Ama çok düşünün… Görülmeyen yasaların hükmettiği bir dönem içindeyiz. Evren, bunun üzerine kurulu zaten. Ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Bir yerlerde kırık bıraktığınız kalbi siz unutabilirsiniz ama evren fil hafızalıdır, unutmaz.

Haberin Devamı

Daha hoşgörülü ve nazik olmaya özen gösterin. Biliyorum insanın insana pek tahammülü kalmadı ama ne yazık ki bu yönümüzü geliştirmemiz gerekmektedir. Bir iş olmuyorsa olmuyordur. Ya da biri sizi sizin onu sevdiğiniz kadar sevmiyorsa sevmiyordur. Demek oraya veya ona ait değilsiniz. Bunu kabul etmek çok kolay olmasa da, bunun bir imtihan olduğunu unutmamalısınız. Anlam yüklediğiniz şeyler belki o kadar anlamlı değildir. Ne dersiniz? Bunu bugün bir düşünün derim…

Gelelim günün Tavsiyeli hikayesine;

Bir pastanın üç otuz paraya satıldığı günlerde 10 yaşında bir çocuk pastaneye girdi.

Garson kız hemen koştu. Çocuk sordu: "Çikolatalı pasta kaç para?.." "50 cent!.."

Çocuk cebin den çıkardığı bozukları saydı.

Bir daha sordu: "Peki dondurma ne kadar." "35 cent" dedi garson kız sabırsızlıkla.

Dükkân da yığınla müşteri vardı ve kız hepsine tek başına koşuşturuyordu.

Bu çocukla daha ne kadar vakit geçirebilirdi ki...

Çocuk parasını bir daha saydı ve "Bir dondurma alabilir miyim lütfen" dedi.

Kız dondurmayı getirdi. Fişi tabağın kenarına koydu ve öteki masaya koştu. Çocuk dondurmasını bitirdi. Fişi kasaya ödedi. Garson kız masayı temizlemek üzere geldiğinde, gözleri doldu birden. Masayı sanki akan yaşları ile temizleyecekti. Boş dondurma tabağının yanında çocuğun bahşiş olarak bıraktığı 15 cent duruyordu…

Haberin Devamı

Duyarlı olun, daha fazlası değil…Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları