8 Şubat Güneş-Merkür kavuşum! Kendimi bir zamana ait hissetmiyorum.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Yeni bir haftadan herkese merhaba.

Her gün ısı ve ışık veren bir top geçiyor. O gidince daha sönük ama geceyi aydınlatan başka bir şey daha geliyor. O yıldızlar, o gökyüzü büyük bir gizem olarak karşımıza çıkıyor.

Gökyüzüne büyük bir şaşkınlık içinde, dehşet içinde bakan bizler…

Güneş-Merkür Kavuşuyor!

Bugün her yerde okuyacağınız malum bilgi “Güneş-Merkür” kavuşuyor olacak. Arkasından okuyacağınız en bariz cümle “dilek tutun” “düşündüğünüz kaderiniz olur” gibi cümlelerdir.                                                                                                                                                                          

Bu alanda sizlerin daha rasyonel bilmeniz gereken bir şey varsa hayatınızda sürekli düşündüğünüz şeyleri pozitif değerlendirmenizdir. Çünkü hücrelerinize kadar bu pozitiflik işleyebilecek bir durumdur.

Haberin Devamı

Hukuk kitabına göre aydınlanma şu şekilde ifade edilir, daha doğrusu aydınlanma ile şu şekilde dalga geçilir: “Siz gördüğünüze inanırsınız, gözünüz hiçbir işe yaramaz.”

Yani bildiklerinizden daha üstün gerçekler vardır.

21.yüzyıl insanı olmak çok stresli bir şey. O kadar yavaş değişen bir biyolojik doğamız var ki, beynimiz bu sürece uyum sağlayamıyor. Sonrasında migren, depresyon, psikolojik sorunlar baş gösteriyor. Bu konuda haklısınız. Bununla baş edebilmek için ise bazı şeyleri anlamaya çalışıyoruz. Bu tür gökyüzü konumlarında yaşadığınız olaylar hayatınızın diğer safhalarında da önemli olacak demektir. Bu kavuşumda bir sözleşme imzaladıysanız ya da iş hayatınızda yeni adımlar attıysanız demek oluyor ki bu sizler için hayatınızda uzun vadeli olacak.

11 Şubat Kova Yeniayı

11 Şubat’ta Kova burcunun 23. derecesinde çağın zamanını yeniden başlatacak bir yeniay gerçekleşiyor. Kum saatinin son kum tanesinin dökülmesi ile birlikte yeni bir döngünün başlangıcı için zaman yeniden akmaya başlayacak. Gökyüzünde hava elementinde büyük bir yoğunluk ve toplanma söz konusu. Tüm bu etkilerin ışığında gerçekleşen Kova yeniayı, sevgi ve özgürlüğü buluşturmaya geliyor. Duygu ve kimliğin ele vererek attığı yeni çağın bu ilk adımı, diğer kum tanelerinin de önünü açacak ve ortaya daha öncesinde görmediğimiz güzellikte bir tablo çıkaracak.

Haberin Devamı

Kova Burcu, mitolojide Mısırlılar’da Nil Nehri’nin bereketle taşmasını resmederken elinde bulunan kova ile de çevresindeki herkese bu bereketin dağıtmayı üstlenen bir adamı tasvir ediyor. Yunan mitolojisinde ise Zeus tarafından ölümsüzlüğe layık görülen Ganymedes’i tanımlıyor.

Entelektüel sistemi, icatları, yeni fikirleri, adaleti ve insani değerleri temsil eden Kova burcu bireysellik yerine toplumsal hizmeti benimseyen bir anlayışı fıtratında taşır. Bu yüzden de yaşadığı yeri, dünyayı daha iyi bir hale getirmek için her zaman yenilikten yana bir duruş sergiler. Bunu başarmak için gücünü iki gezegenden alır. Geleneksel yöneticisi Satürn’dür. Disiplin, mesafe ve sabırla Kova burcu ve bu burç etkisini taşıyan kişilere adaletle ve düzenli bir emekle ilerleme yetisi verir. Modern yöneticisi Uranüs’ün bu duruma yenilikçi düzen, kimsenin bakmadığı yerden bakma ve entelektüel yapı ile katkıda bulunur.

Haberin Devamı

Yeni bir dönemi konuşurken geceyi aydınlatan ışığı ve göz alıcı güzelliğiyle bir şeyleri yapmak ve başlatmak için vesile olan yeniayın, Kova burcunda gerçekleşmesi tüm bu konuları hayatımıza daha fazla dahil edeceğimize dair sinyaller veriyor. İkili ilişkilerden hayata bakış açısına kadar herkesi etkileyecek gelişmeler yaşanabilir. “Değer” olgusunu yeniden yapılandırarak yeryüzünden gökyüzüne uzanan yolculuk için insanlığı destekleyecek. Hayat hikayenize göre, içinde bulunduğunuz durumu masaya yatırarak yanlışı doğruyu, eksiği fazlayı bulmanızı sağlayacak.

İki iyicil gezegen kavuşuyor! Venüs ve Jüpiter Kova burcunda.

Yeniayın yanında Venüs ve Jüpiter’in de bulunması ve ona destek veriyor olması, kesinleşen bazı durumların sonuçlarına büyüyen etkiler getirebilir. Bu her birimizin umudunu ayrı ayrı büyütebilecek, gelecek nesillere bırakmak için bir eser bırakabilecek bir güce sahip. Eserlerin kapsamı ve niteliği, tamamen bizim tutumlarımız ve niyetlerimizle ilgili olacak. Umudu nereye bağladığımıza dikkat etmek oldukça önemli. Her zaman umudu başkasının gözünde görmeye alışkın olan insanoğlu, kendi gözünden bakabilmeyi ve ne kadar değerli olduğunun farkına varmayı deneyimleyecek.

Haberin Devamı

11 Şubat itibariyle zamanı yönetmek konusunda hem bireysel hem de toplumsal açıdan yeni başlangıçlara ilerleyebiliriz. Hayatımızdaki önem sırasına göre amaçlarımızı, yaşamımızda yer almasını istediğimiz hedeflerimizi belirlerken hata yapmamak adına takip edilmesi gereken yolun kademelerini ortaya çıkaracaktır. Sıra atlamak veya sonuca çabuk ulaşmak adına yer değişikliği yapılan her harekette, sarsıcı sonuçlarla karşılanılması olasıdır. Basamakları tek tek çıkmak daha sağlam bir ilerleme sağlayacaktır. Hızın ve hırsın felaketiniz olmaması sizin elinizdedir.

Dünyada neler oluyor?

Ülkemiz açısından baktığımızda, özellikle ekonomi ve banka sistemlerinde yeni reform paketleri açıklanabilir. Sistemsel yeniliğe gidebiliriz. Yer altı zenginlikleri ile yeni açıklamalar gelebilir. Yeni rezervler hesaplanabilir. Devlette yönetici atamaları yaşanabilir, beklenmedik tayin ve emeklilikler gündeme gelebilir. Müttefik olduğumuz ülkelerle yeni anlaşmalar üzerine bazı gelişmeler söz konusu. Arka planda olan olayların gün yüzüne çıktığına şahitlik edebiliriz. Sağlık alanında ileriye doğru pozitif bir ivme yakalayabiliriz. Pandeminin zirveye ulaştığı döneme nazaran bir iyileşmeye doğru hareket edebiliriz. Buna bağlı açıklamalar yapılabilir. Genel itibariyle ülkemizin ulusal amaçları doğrultusunda kararlılığımız yenilenerek ve güçlenerek devam edecektir. Kişisel anlamda sağlık problemleri şaşırtıcı bir şekilde hayatınıza dahil olabilir. Mümkün oldukça kendi kişisel sağlığınıza iyi bakın.

Haberin Devamı

Dememiz o ki: İnsanların takılıp kaldığı, üzerinde durduğu konular ve ilgi alanları asıl sorun değil bazı sorunların var olduğunu gösteren semptomlardır. Protestonun asıl nedeni, kendini dünyada hiçbir yere ait hissetmiyor sadece o alanda evinde gibi hissediyor. Bu duruma sebebiyet veren meselelere bakmak lazım. Bunlar birer eksiklik göstergesidir. Bir sonraki geçiş dönemine kadar, yeni düzene geçene kadar bu süreç böyle geçecek ve o zaman insanlar kendilerini anlamlı bulacaklar.

Dünyanın en zeki insanı da olsanız, bulunduğunuz ortam vasat ve vasatın altındaki kimselerden ibaret ise, düzeyinizi bile koruma imkânınız yoktur. Jim Rohn söylediği şu söz gibi "Hepimiz beraber en çok zaman geçirdiğimiz beş kişinin ortalamasıyız."

Vasatın altındakiler daha iyi bir ortamda gelişme imkanına sahiptir; fakat vasatın üstünde olanların kendi düzeylerinin altındaki bir ortamda, kuşatılmışlık halinde kendi düzeylerini bile uzun süre koruyabilmeleri pek mümkün değildir...

Kendinizden şüphe ediyorsanız sizden düşük seviyede vasat bir ortamda olabilirsiniz.

O vasat ortamda bırak zeki olmayı, kendinizden bile şüphe eder hale gelirsiniz :) Bulunduğumuz ortam değil, içimizde yaşattığımız dünya, beynimizin sınırları önemlidir.. Düzeyimizi sadece kendimiz belirleriz.

Eee, peki bu kibir değil mi?

Peki, insan için vasatın altı ve üstü tanımı kibire kadar götürmez mi?

Her şeyden önce insan haddini bilen olmalıdır.

İnsan, insanın imtihanıdır ama insan insan da çoğalır.İnsan olarak ne büyük bir imtihanımız var aslında.

İnsani vasıflar ve yapacağımız iyilikler insanın aslında altına ve üstüne bağlı değildir.

İnsan sonuç olarak cehaleti ya da kötülükleri mutluluğa çevirmek istediğinde nitelikli insanlara ihtiyaç duyar.

Muhit önemli...

Kendinizi üzmeyin…

Sizi sevmeyenleri sevmek zorunda değilsiniz ama iyi biri olmak zorundasınız.

Orada olmanız için bir sebep olduğunu fark edin ve sessizce daha iyi yer bulun.

Mutlu günler dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları