5 Temmuz: Sadece hayatta kalmaya çalışıyorum hissi...

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Mars boğa ve Merkür yengeç burcuna geçerek gökyüzünde iki gezegen yer değiştirmiş bulunmaktadır. Biliyorsunuz gökyüzünde bir gezegen burç değiştiriyorsa bizim de hayatımızda bilinç ve yer değişimleri çok olur. 

Plüton son derecelerde oğlak burcunda geriliyor. Artık yavaş yavaş Plüton buradan ayrılma ve kovaya geçme eylemi gerçekleştirecek. Son derecelerde olması ise artık sizlerin de bazı konularda son derecelerde olduğunuzu anlatıyor. Artık içi boşalmış bir yara gibisiniz ya da artık sende herkes gibisin deme noktasındasınız. 

Bu enerji alanını kimse çok kolay yönetemiyor. İçinizde artık hiçbir şeyin iyi olma ihtimali yokmuş hissi var. Yeniden sevemeyeceksin, yeniden kazanamayacaksın yeniden mutlu olamayacakmış gibi yaşıyorsunuz. 

Çünkü Plüton çok sert bir şekilde son kalan ne varsa yakıp yıkmanıza çanak tutuyor…Bu böyle bir iki günde olacak bir iş değil. 2008 yılından beri görevde kendileri… 

Haberin Devamı

Çok sevdiğim bir şarkı var: Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm… Durun açıp devam edeyim… 

Plüton: Bu bir eksiklik hikayesi… 

Bir şeyden yoksun olmak için eksikliğini hissetmek yeterli oluyor. Yoksunluk, eksiklik demektir diye düşünüyorum. Bazen de eksiklikten farklı bir şey yoksunluk gibi geliyor. Eksiklikte biraz insanın kendi sorumluluğu olabiliyor. Ama yoksunlukta insanın elinden bir şey gelememe hissi olarak vuruyor. Belki de insanın kendinde eksilttiği şeyi daha sonra dönüşü olmayacağı bildiği noktaya mı yoksunluk diyorlar… 

Sonuçta elinizden gelen yoktur, sorumluluk da size ait değildir. Yoktur işte, bakarsınız, çaresizsinizdir.

Aslında yoksunluk duygusu bir yandan da sevgisizlik…

Sevgisizliği hissettiğin anlar gelip seni vurdukça, sen kendinden azalırsın. Eksilirsin…

Kendine dair her şeyi bitirirken, sevdiğine dair hiçbir şeyi eksiltmezsin… 

Neyse az kaldı...

Plüton bizi adam edecek :) 

Mars boğa, Merkür yengeç geçişinin yükselen burcunuza göre etkileri: 

Koç: Bu ay boyunca Mars’ın boğa ve Merkür’ün yengeç burcuna geçmesi düşünmenize ve rahatlamanıza izin verdiği için size biraz sakin ve şifa getirecek. Aileniz ve hatta kendi geçmişinizle ilgili bazı finansal sorunları, mirasları ortaya çıkarmak ve hakkınız olanı almayı ortaya sunabilir. Finansal durumunuzu büyütmek için fırsatlar elinize geçecek. Bunları anlamaya çalışın. 

Haberin Devamı

Boğa: Tutulmaları yaşadığınız bir yıl içindesiniz. Bu tarz gezegen geçişleri sizleri daha fazla ilgilendirir. Bu yüzden bir önceki gününüzden bile ders alarak ilerlemelisiniz. Hala engel olunan şeyler olduğunu düşünüyorsanız bu geçiş sizin için işleri hızlandıracak. Merkür size ifadenizle güven verecek ve hatta (izin verirseniz) sosyalleşme fırsatı verecektir. Önümüzdeki ay boyunca çevrenizdeki insanlarla daha fazla meşgul olduğunuz ve sosyal anlamda zaman geçirip ilişkilerinizi kuvvetlendirdiğinizi göreceksiniz. 

İkizler: Sizin yönetici gezegeniniz Merkür artık yengeç burcunda olacak ve artık sahip olduğunuz veya arzu ettiğiniz maddi şeylere odaklanacaksınız. Para ve finansla olan ilişkilerinizi bulmada yeni bir aşamaya gireceksiniz. Değişiklik yapmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Merkür bazı cevaplar sağlayacaktır. 

Haberin Devamı

Yengeç: Bugüne kadar konuşmak ya da söylemek istemediğiniz şeyleri söylemek istiyorsunuz. Kendinizi yeteri kadar sınırlı hissettiyseniz, şimdi kendinizi en gerçek formunuzda ifade etmekte özgür hissedeceksiniz. Zihniniz aktif, fikirler ve yaratıcı düşüncelerle dolup taşıyor, bu yüzden kendinizi anlatın.  Ayrıca Mars’ın boğa burcunda hareket etmesi ise aşk konularında eğlenecek ve keyif alacaksınız. 

Aslan: Bazı işleri yalnız başına yapmayı daha kolay bulacaksınız. Üzerinde çalışmanız gereken bekleyen bir projeniz varsa, önümüzdeki ay boyunca işleri halletmek için iyi bir zaman olacaktır. Merkür, kendinizle alakalı olarak uzun zamandır cevaplayamadığınız sorulara cevaplar bulmanızı sağlayan iç gözlem yapıyor. Tüm bunlar puzzle parçalarını tamamlayacak. 

Haberin Devamı

Başak: Merkür yengeç ve Mars boğa geçişi sizler için olumlu bir süreç. Biraz duygusal değil akılcı yaklaşırsanız ilişkilerinizi yoluna koyacaksınız. Sevgi ve huzur beklentiniz sizi tüketiyor. Bu beklenecek bir durum değildir. Özgüvenli olun. Arkadaşlarla bağlantı kurmak önemli hale gelecek ve sosyal çevrelerinizi genişletmeniz bu dönem önemli olacak. Bu dostlarınızla birlikte rahatlamak ve sevinmek için bir geçiştir. 

Terazi: Kariyer hayatınızda büyük değişim ve önemli konuşmalar sahneye çıkıyor. Sizi başarıya götüren ve motive eden şey artık sınırlarınızı çizen ve sizi aşağıya çeken insanları hayatınızdan çıkartmış olmanızdır. Planlamalarınızı iyi yapın ve unutkanlıklara dikkat edin. Bu ay işleriniz çok yoğun olacak ve bu yoğunlukta büyük bir fırsatı kaçırmayın. 

Haberin Devamı

Akrep: Okumak istediğiniz yeni kitabı satın alın veya ilgilendiğiniz yeni bir konuyu öğrenin. Yengeç burcundaki Merkür, şimdi sizi dürtüsel hissettirebilir, çünkü burcunuzla üçgen açınız arzularınızı ve endişenizi de harekete geçirir. Rahatlayın, odaklanın ve göz açıp kapayıncaya kadar seyahat etmek zorunda hissetmeyin. Gitmek istediğiniz yerlere plan yapın ama şimdilik daha pratik çözüm sakinleşmek. 

Yay: Sizi derinleştiren ve odaklandığınız şeyleri yeniden değerlendirdiğiniz bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Olumsuzluğa odaklanmamanın harika bir yolu, geçmişin size öğrettiklerinden öğrenmek, ilerlemek ve bir daha aynı hayatı yapmamaktır. Eğitim alın ve kişisel gelişim için bu ay bir şeyler yapın. Bu transit, yakın ilişkilerde nasıl iletişim kuracağınızı da yeniden tanımlayacaktır. 

Oğlak: Merkür sizi konfor alanınızdan çıkmaya ve ilk hareketi yapmaya iterken bir yandan da karar vermenizi istiyor. Kendinizi değersiz ve artık ilgi duymadığınız yerlerde olmak istemediğinizi gösterecek. Sözleşmeleriniz ve ortaklıklarınızı yeniden gözden geçiriyorsunuz. 

Kova: Kendinizi ve zihninizi ihmal ettiniz. Şimdi yenide başladığınız ve yeni kararlar aldığınız bir zaman olacak. Bu ay hem ailenizle zaman geçirmek, programınızda iyileştirmeler yapmak ve daha üretken olmak için hamleler yapmanın, aynı zamanda tükenmişliğin bilincinde olmanın zamanıdır. Kendinizi işte ve/veya okulda zorladıysanız, Merkür size ara vermenizi hatırlatır. 

Balık: Yengeçteki Merkür, konfor alanınızdan çıkarken ve hayatınızda biraz eğlenmeye karar verdiğinizde sizi özgürleştirecektir. Küs olan insanların ya da eski sevgilinizin geri dönmesi gibi konular gündeminize gelebilir. Romantik yaklaşımlar bu süreçte heyecan verici olabilir. Bekarsanız, biriyle tanışmak için iyi bir fırsat olabilir. Rahatlayın ve biraz eğlenin.

Yazarın Tüm Yazıları