27 Nisan Akrep dolunayının size etkisi nedir?

Akrep dolunayı! Temelde yatan sorunları fark etmek bir hayal kırıklığı değildir!

Haberin Devamı

27 Nisan saat 06:34 civarlarında Akrep burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Normal koşullarda dolunaylar zaten insanın duygularını türbülansa sokan bir gökyüzü işaretiyken üzerine akrep burcu gibi derinliklerin işareti olan bir burçta gerçekleşmesi başlı başına hissetme şiddetini yükseltecek.

Hayatınızın olmasını istediğiniz yol ile şu anki durum arasındaki mesafenin farkına varacaksınız. Çoğu zaman insan bu boşluğu gördüğünde ne yapacağını şaşırır. Çevrelerinden gelen yansıma, onlara ilişkilerinin gerçekçi bir görünümünü gösterir. Güçsüzlük hissi, bir şeylerin olmasını istediğiniz yolla gerçekte oldukları yol arasındaki tutarsızlığın farkındalığından gelir. Güçlendirme, farkına vardıktan sonra işleri başarıyla değiştirme şansına sahip olmanızdır. Akrep zodyak kuralları gereği sonu anlatır. Yani 8. ev temasını verir bize. Korkularınız ve hayatınız boyunca en büyük korktuğunuz şeylerin başınıza gelmesi felsefesini taşır.

Haberin Devamı

Akrepteki dolunay, Güneş'e karşı çıkıyor ve burada Venüs çok etkin rol alıyor. Aynı zamanda gökyüzünde dolunay esnasında Boğa burcu yükseliyor. Bu yüzden bir çoğunuzun meşguliyeti muhtemelen parayla ilgili bir sorun veya bir bağın ihaneti gibi konular olabilir. Eğer mağdur taraftaysanız, kendi güvenlik duygunuzu yeniden kazanmayı belki güvence vermek veya onlara gerçekleri ve rakamları göstermek işe yarayacaktır.

Bu durum sizin hayatınızda nasıl etki sağlar?

Öncelikle yeniden tekrar etmek isterim ki astroloji burçlardan ibaret değildir. Kendinize zaman ayırıp uygun bir siteden doğum tarihiniz, doğum saatiniz veya doğum yerinizi girerek 8.evinizi öğrenip buna göre yorumlar yapabilirsiniz. Örneğin yükselen burcunuz başak burcu. Muhtemelen sizin 8.eviniz zaten Koç burcudur. Ama Mars gezegeniniz 8.evde olmak zorunda değildir. Mars’ınız diyelim ki 2.evinizdedir. Sizi ilgilendiren sadece 8.eviniz olacak. Şayet doğum haritanıza ulaştıktan sonra 8.evinizde herhangi bir gezegen bulunuyorsa onun da olduğu kategoriyi okuyabilirsiniz. Eğer hiç gezegen bulunmuyorsa sorun yoktur.

Haberin Devamı

8. ev sakladığımız ve başkalarının görmesini istemediğimiz her şeydir. Güvensiz yerimiz, korkularımız, şüphelerimiz ve derin yaralarımızdır.

8. evinizdeki burç veya bulunan gezegeniniz neye karşı savunmasız olduğumuzu ve kendimizin hangi taraflarının en güvensiz olduğunu gösterebilir.

Bu durum sizin hayatınızda nasıl etki sağlar?

Öncelikle yeniden tekrar etmek isterim ki, astroloji burçlardan ibaret değildir. Kendinize zaman ayırıp uygun bir siteden doğum tarihiniz, doğum saatiniz ve doğum yerinizi girerek 8. evinizi öğrenip buna göre yorumlar yapabilirsiniz. Örneğin yükselen burcunuz Başak ise muhtemelen sizin 8. eviniz zaten Koç burcudur. Ama Mars gezegeniniz 8. evde olmak zorunda değildir. Diyelim ki Mars haritanızda 2. evde, bu durumda sizi ilgilendiren sadece 8.eviniz olacaktır. Doğum haritanıza ulaştıktan sonra 8. evinizde herhangi bir gezegen bulunuyorsa onun olduğu kategoriyi de okuyabilirsiniz. Eğer hiç gezegen bulunmuyorsa sorun yoktur ve yükselen burcunuza göre okumak sizin için yeterince ufuk açıcı olacaktır.

Haberin Devamı

Yükselen Koç / 8. Ev Akrep / Plüton 8. Evde

Bir dedektif gibi ya bir şeyler araştırıyorsunuz ya da bazı işleri gizli yürütmeye çalışıyorsunuz. Şu an ne yapıyorsanız bunu kimse bilmiyor. Her şeyi görüyor ve hissediyorsunuz, çok sezgisel ve anlayışlısınız ancak diğerleri sizin hakkınızdaki bu gerçeği bilmiyor. Niyetleriniz konusunda gerçek düşüncelerinizi keşfedemiyorsunuz. Acı verici travmaları, yaraları ve karanlık tarafları keşfetmek hayatınızın çok önemli bir parçası. Bu dönem başlattığınız işler ya da aldığınız risklerde çok açık olmalısınız. Birtakım gizli olayları öğrenmeniz veya geçmişte ruhunuzun derinliklerinde kalan yaralarınızın ortaya çıkması, bunların iyileşmesi mümkün olabilir. Hayatınızda belki de ilk kez bireyselleşme kararı alıyorsunuz. Belki kendi şirketinizi kuruyorsunuz belki de kendi finansal değerlerinizi yeniden şekillendiriyorsunuz. O gündem her ne ise, bu çok efsanevi bir noktada olacak. Başkaları için harika bir şifacısınız ama kendiniz için korkularınız var. Biriyle yakın ve duygusal bağ kurmaktan korkuyor olabilirsiniz. Kendinizi keşfetmekten bu kadar korkmamalısınız.

Haberin Devamı

Yükselen Boğa / 8. Ev Yay / Jüpiter 8. Evde

Bir terk edişin ya da bir ihanetin içerisinde oldukça felsefi bir keşif halindesiniz. Tüm bakış açılarını anlamaya ve açık fikirli olmaya çalışırsanız derin yaralarınızı cesaretle karşılayabilirsiniz. Artık bunun farkındasınız. Sadece karşı tarafla savaşıyorsunuz. Çünkü 8. ev tamamen kontrol ve gizlilikle ilgilidir ama Yay da tamamen açıklık ve özgürlükle ilgilidir. Bu dolunay, sizi hiç olmadığınız kadar dengesizleştirebilir. Kendinizden korktuğunuz bir zaman içindesiniz. Korkularınız hakkında doğrudan ve açık sözlü bir iletişim tercih etmek istersiniz ancak bazen bu çok zordur. Bunun için kendinizi suçluyorsanız, hemen bundan vazgeçin. Bu kimsenin suçu değil. Daha doğrusu bu bir suç değil. Size hizmet etmeyen şeylerin hayatınızdan çıkması gerekiyor. Bunu daha güçlü idrak ettiğiniz bir dönem ve süreçteyken bunu fırsata çevirmeyi bilmelisiniz.

Haberin Devamı

Yükselen İkizler / 8. Ev Oğlak / Satürn 8. Evde

Kendinize daha fazla güven duymanız gereken bir dönemdesiniz. Hayatınızdaki hiçbir durumu kontrol edemediğinizi düşünebilirsiniz. Başkalarının size saygı duymasını istersiniz ancak bazen bu arzu istenmeyen noktalara gidebilir. Hatta, çevrenizdeki insanlara karşı sitemkâr veya kırgın hissedebilirsiniz. Ama bazı şeyleri kontrol etmek ya da her zaman istediğiniz gibi yaşamak mümkün olmayabilir. Bunu anlamalısınız. Yaralarınızı derinlemesine kazarsanız gerçek bir temizlik ve iyileşme içine çekilebilirsiniz. Bazı sorunların çözümünün çok kolay bir şekilde yolunu bulacaksınız. Korkularınızın üstesinden gelmeye karar verirseniz, bunu yapmak için önünüzde bir engel kalmayacak. İnsanlara güçlü görünmek isterken kendinize acımasız davranmayın. İçinizdeki gücü kendinizle boğuşarak tüketmeyin. Kendinize karşı değerli ve saygılı olun ki herkes bunun böyle olması gerektiğini bir kere daha fark etsin. Nasıl davranırsanız öylesinizdir. Yani kısaca değişiminiz, kendinizi kabullenmenizle doğru orantılıdır.

Yükselen Yengeç / 8. Ev Kova / Uranüs 8. Evde

Aynadaki yansımaya yani kendinize yeniden inanmaya ihtiyacınız var. Aslında yaptığınız her işte benzersizliğiniz ve yaratıcılığınız konusunda muhteşemsiniz. Ancak bunun için kendinize yeteri kadar güvenmekten korkuyor, yeteneklerinizden şüphe ediyor olabilirsiniz. Yaptığınız her şeyin çöp olduğunu, verdiğiniz emeklerin boşa gittiğini ve belki de kullanıldığınızı düşünüyorsunuz. Bu doğru değil. Bu güvensizliğin üstesinden gelmek çok zor ancak benzersiz olduğunuzu ve bunda hiçbir şeyin utanç verici, tuhaf olmadığını bilmelisiniz. Kendinize gerçek benliğiniz olmayı ve suçluluk hissetmemeyi öğretin. Gereksiz suçlamalarla kendinizi savunmasız hale getirmek yerine eşsiz bir şeyler yaratabileceğinizi düşünün ve harekete geçin. Her zaman sadece iyi olmak ya da en iyisini yapmak korkunuzla savaşmazsınız. Belki de şu sıralar yaşadığınız bir yüzleşme size bunu hatırlatıyordur. Sinyalleri doğru anlamaya çalışın.

Yükselen Aslan / 8. Ev Balık / Neptün 8. Evde

Hayalleriniz, yaratıcılığınız ve iç görünüz konusunda güvensizsiniz. Şu an ne yöne gideceğinizi pek kestiremiyor olabilirsiniz. Her şeye rağmen çok güçlü gibi görünmeye çalışan yönünüzün altında hassas, nazik, şefkatli ve yumuşak biri var. Ancak bazen bu tarafınızı göstermekten korkuyorsunuz. İş hayatınız ya da ilişkilerinizle ilgili büyük korkularınız sanki yüzeye çıkıyor ve sizi boğuyor gibi hissedebilirsiniz. Aksine bu sizin hayatınızın en gerçek ve en işe yarar dönemi olacak. Buna inanmalı, kendinize biraz daha fazla güven duymalı ve ilişkilerinizi yeniden revize etmelisiniz. Bu dolunay ile kaderinizle aranızda başarılı bir bağlantı kurmalısınız. Tam bir farkındalık ve kabullenme dönemi olduğunu söyleyebiliriz. Artık eski korkulara ve yükümlülüklere ait değilsiniz. Her şeyden önemlisi siz eski siz değilsiniz. Kabullenmeniz gereken en önemli konu bu! Şimdi yolunuzu açıklığa kavuşturmanın coşkusunu hissederek bir şeyler yapın. Bu zaman boşa akmamalı!

Yükseleniniz Başak / 8. Ev Koç / Mars 8. Evde

Hedeflere iddialı bir şekilde ulaşma yeteneğiniz konusunda kendinizi güvensiz hissediyor olabilirsiniz. Bu süreçte, kendine çok güvenen veya iddialı kişiler ile mücadele vermeniz gerekebilir. Bunun nedeni, aslında çok net görüp yapabileceğiniz şeyleri başka birinin sizi zorlamasıyla görüyor olmanızdır. Size bunu yaptıran ise son zamanlarda dengesi ve dayanıklılığını yitiren özgüveninizdir. Bu hislerin altında, herhangi bir durumdan dolayı risk alarak hareket ediyorsunuz. Bugüne kadar pasif olduğunuz konularda neden aktif olmadığınıza, olamadığınıza sinirlenebilirsiniz. Bu gücü hissedip kontrolden çıkmamanız lazım. Derin yaralarınızı araştırmak için çok fazla enerji harcıyorsunuz. Akrep dolunayı ile bunları kolay bir şekilde görebilirsiniz. Sizi derinden yaralayan olayları öğrenebilirsiniz. Bu aldatma, aldatılma, yanılgı ya da farklı bir ihanet şeklinde tezahür bulabilir. Korkularınızın üzerine cesaretle gidiyor ve artık sineye çekmeyi bırakıyorsunuz. Gün oturup ağlamak yerine çalışmak, yürüyüp varmak günüdür.

Yükseleniniz Terazi / 8. Ev Boğa / Venüs 8. Evde

Sevginizde özgürleşmek istediğiniz bir süreçte olabilirsiniz. Hayatınızda yaşamayı beklemediğiniz kaoslar içindeyseniz ve bazı gerçeklerle yüzleştiyseniz sakin kalmalısınız. Siz insanları bu kadar derin düşünürken sizi kimsenin derin düşünmemesini sorgulayabilirsiniz. Sevgiyi çok derin ve duygusal bir seviyede keşfediyorsunuz ama öte yandan yumuşak ve duygusal yönünüzü başkalarına göstermekten korkuyorsunuz. Kırıldığınız ya da samimi bulmadığınız şeyler sizi acıtıyor olabilir. Bazen değişiklikleri kabul etmek sizin için kolay değildir. İnatçılığınız derin yaralarınızı iyileştirmekten sizi alıkoyabilir. Ancak, doğru bir iyileşme yoluna adım attığınızda durdurulamazsınız. Akrep dolunayı sizi doğru iyileşmeye doğru götürecek. Yapmanız gereken sadece o ilk adımı atmak.

Yükselen Akrep / 8. Ev İkizler / Merkür 8. Evde

Bu yerleşim alışılmadık, benzersiz düşüncelerinizi ve anlayışlarınızı daha fazla derinleştirir. Sözleriniz başkaları üzerinde büyük bir etki uyandırabilir. Bu dolunay ile birlikte söz sizin için bir büyü şeklinde olacaktır. Neyi kime ne kadar söylediğiniz çok önemli olabilir. Başkalarını sohbet ve iletişim yoluyla iyileştirirsiniz. Sohbet ederken ya da yeni projeler içinde olurken yeni fikirler alabilirsiniz. Hiç düşünmediğiniz ve tahmin etmediğiniz durum ve konular ile ilgili başarılar elde edebilirsiniz. Bugüne kadar emin olmadığınız her türlü konuda güçlü bir şekilde emin olmaya hazır olun. Yeniden doğmaya farklı bir bakış açısı kazandırıyorsunuz.

Yükselen Yay / 8. Ev Yengeç / Ay 8. Evde

Savunmasız ve hassas tarafınız konusunda güvensiz hissediyor olabilirsiniz. Başkalarının şefkatine gereğinden fazla ilgi duyabilirsiniz. Kullanılmaktan korkuyorsunuz çünkü “hayır” diyemeyen bir yönünüz var. Şu sıralar duygular, şüpheler ve korkular arasında sıkışmış durumdasınız. Bunu başkalarıyla paylaşmak istemiyorsunuz. Ama bir konuda kelimenin tam anlamıyla içiniz içinizi yiyorsa bunu artık gizli tutmamanız doğru olacaktır. İş ortamınızda bazı şeyleri daha doğru ve nitelikli yönetmelisiniz. Öğreneceğiniz bazı gizli konular, size kendiniz için yeni bir düzen oluşturmak konusunda rehberlik edecektir.

Yükselen Oğlak / 8. Ev Aslan / Güneş 8. Evde

Düşüncelerinizi ve hislerinizi açıkça ifade etmek sizin için o kadar kolay olmayabilir. Yetenekli olduğunuzu biliyorsunuz ve yaptığınız işe güven duyuyorsunuz ancak bunu başkalarına göstermek konusunda zorlanıyorsunuz. Kendinizi sonuna kadar ifade ettiğinizde çok fazla açığa çıkmış hissediyorsunuz. Bu ifşa hissi sizi rahatsız ediyor. Ortaklı yürüttüğünüz ilişkilerde kendinizi bir çıkmazın içinde hissediyor olabilirsiniz. Hayatınızda bir şeyler değişiyor ama bu kolay olmayacak. Burada sizin inandığınız şeyin peşinde gitmeye devam etmeniz gerekecek. Bu dolunay ile kendinizi açığa çıkartacak ve geleceğe dair şüphelerinizi ortadan kaldıracak konuşmalar yapmayı seçmelisiniz. Rahatsız eden tüm hislerden, kişilerden ve ilişkilerden sıyrılmalısınız. Bu sizin şeffaflık ve açıklığınızın önündeki engellerden biri. Ve siz o engelli aşıp ne kadar açık olursanız işleriniz o kadar kolay ilerleyecek. Bunun farkına varıyorsunuz ya da hayat farkına varmanız için sizi bir yola çekiyor. İlişiklerinizde kendinizi ait hissetmediğiniz bir alanda acı çekerek buluyor olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak gibi bir düşünce içine girebilirsiniz. Egonuza kapılmayın. Sevdiğiniz ve sevildiğiniz yerde olmak tüm korkularınızı yok edecek.

Yükselen Kova / 8. Ev Başak / Merkür- Kiron 8. Evde

Anksiyete bozukluklarınız olabilir. Her şeyi kontrol etmek istiyorsunuz ve artık “ne gelirse gelsin” diyerek bir boş vermişliğin içine dalıyorsunuz. Terslikler yaşandığında paniğe ve umutsuzluğa kapılmayın. Bir şeyleri bırakmak şu an için zor olabilir. Acı verici travmalarınızın derinliklerine iniyorsunuz ve oradaki her şeyi düzenlemeye çalışıyorsunuz. Bunları daha derin bir şekilde fark etmeniz, karakterinizi şekillendiren ve kendinizi yeniden görmenizi sağlayan durumlardı. Yaralarınız ya da üzüldüğünüz konular şu an için net değil ve siz bu konuda bir netliğe ulaşmak istiyorsunuz. İyi bir analiz yapar ve mantıksal çözümler bulursanız her şey çok kolay bir şekilde yoluna girecek. Köşeye sıkışmışlık hissini bir kenara koyun, önünüze yeni fırsatlar geliyor. Yeni bir iş, yeni bir düzen ve yeni bir değişimin tam ucundasınız. Cesur olmak tek silahınız. Aklınızı ve kalbinizi buna inandırın.

Yükselen Balık / 8. Ev Terazi / Venüs 8. Evde

Bir ilişki içinde olmaktan ya da yeteneklerinizi başkalarına göstermekten endişe duyuyor olabilirsiniz. Birine bağımlı olmaktan korkuyorsunuz. Çünkü bir ilişkide kendinizi kaybetmek istemiyorsunuz. Belki de bu noktada yeteri kadar onay almadığınızı düşünüyorsunuz. Şu an hayatınızı yeniden tasarladığınız muhteşem bir evredesiniz. Belki geçmişte bir şey sizi yaraladı ve bu yüzden yaratıcı yönünüzü ve yeteneklerinizi göstermeniz şu an için size zor geliyor. Bu illüzyona kapılmayın. Farkına varın, kararlı ilişkiler ve doğru insanlar ile iş birliğine ilerliyorsunuz. Geçmişte yaşanılan ama sizin bilmediğiniz şeyleri şu an öğrenebilirsiniz. Özellikle parasal konular şu an gündeminizdeyse buradaki ilişkilerinize zarar vermemeye özen gösterin.

Yazarın Tüm Yazıları