İş Kadınları’nın Londra çıkarması

İZMİR İş Kadınları Derneği (İZİKAD) uluslararası alanda işbirlikleri geliştirmek ve ticari köprüler kurmak amacıyla farklı ülkelerden iş kadınlarıyla bir araya geliyor.

Haberin Devamı

‘Bridge to bridge’ adındaki proje kapsamında bu kez hep birlikte Londra’ya geldiğimiz 19 kişilik heyetle önemli temaslar ve görüşmeler yaptık. Türk asıllı İngiliz işkadını Emma Edhem’in başkanlığını yaptığı Türk-İngiliz Ticaret Odası başta olmak üzere, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile de görüşen İZİKAD üyeleri, akşam yemeğini dünyaca ünlü Türk Restoranı Sofra’da yedi. Gelişen teknolojiler ve iletişim sistemleriyle hızla küreselleşen dünyada yerel inisiyatiflerin girişimleri daha da öne çıkıyor. İzmirli iş kadınlarının bu önemli çabaları hem kadınlar hem de Ege adına büyük fark yaratacak.

İş Kadınları’nın Londra çıkarması

 

Haberin Devamı

HURİYE SERTER - İZİKAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI
İzmirli iş kadınları olarak uluslararası platformda iş geliştirmek ticari köprüler kurmak kültürel ve sosyal alanda tanışıklıkları artırarak ülkemizi de tanıtmak amacıyla yürüttüğümüz ‘bridge to bridge’ projesi kapsamında dünya ekonomisinin kalbinin attığı Londra’ya geldik. Proje kapsamında 19 kişilik heyetimizle birlikte önce Türk-İngiliz Ticaret Odası Başkanı Emma Edhem ve üyeleriyle tanışarak ticari görüşmelerde bulunduk. Üyelerimiz ve Türk-İngiliz Ticaret Odası üyeleri arasında ilk işbirliği adımını atmış olduk. Kendilerini ocak ayında uluslararası proje komitemizin İzmir’de organize edeceği Uluslararası Kadın Liderler Zirvesi’ne davet ettik. Aynı zamanda Londra’daki İş Kadınları Derneği Bave ile görüşmelerimiz oldu, ileriye yönelik proje üretebilmek adına bir toplantı yaptık. Kraliyet düşünce kuruluşu ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda İngiltere’deki kadınlara yönelik iş yaşamı ve iş yaşamına uyum konularında bilgiler alarak gelecekte olabilecek potansiyel projelerle ilgili iletişimde bulunduk. Londra Büyükelçimiz Abdurrahman Bilgiç bizleri kabul etti. Türkiye ile İngiltere arasında uzun yıllardır süregelen bağlantıya ve işbirliklerine İZİKAD olarak katkıda bulunduğumuz için takdirlerini iletti. İZİKAD fotoğraf yarışmamızın dördüncüsünü Londra’da sergilemeye destek olacaklarını bildirdi. Kadın istihdamı ve girişimciliğine yönelik çalışmalarımızı anlatarak üyelerimizle birlikte bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

İş Kadınları’nın Londra çıkarması

 

ABDURRAHMAN BİLGİÇ - T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİSİ
Türkiye’den gelen iş heyetleri bizim için çok önemli. Biz burada özellikle Ekonomi ve Ticaret Bölümü’yle de her türlü desteği veriyoruz. İzmir’den gelen İş Kadınları Derneği’nin ziyareti bizi memnun etti. İngiltere ve Türkiye arasında uzun yıllara dayanan bir işbirliği ve ticari ilişkiler var. Bunların daha da gelişmesi her iki ülke açısından iyi sonuçlar verecektir.

İş Kadınları’nın Londra çıkarması

 

HÜSEYİN ÖZER - SOFRA RESTORAN
Londra dünyanın cenneti. Londra’da iş yaparsanız tüm dünyaya iş verme şansınız olur. Biz yıllardır Londra’nın tam merkezinde hizmet veren bir Türk restoranıyız. Hıncal Uluç bizi ilk keşfettiğinde ‘Türk Lokantası’nın Kralı Kraliçe’nin memleketinde’ demişti. İzmirli akıllı kadınlar buraya gelerek çok güzel bir iş yaptılar. Ben çok iyi işler yapabileceklerine inanıyorum. Onlara destek olmak bizim için de çok önemli. Ben de onlara çok farklı tatlar sunmayı hedefledim. Zaten Sofra’da sadece Ege zeytinyağlarını kullanıyorum. Beni memleketimden çok İzmir’de tanır ve severler. Tatillerimi de hep Ege’de geçiririm. Türk mutfağında Ege mutfağı çok büyük yer alır, çünkü onun çıkarsanız geriye sadece kebap kalır. Oysa bizim zeytinyağlılarımız çok beğeniliyor.

Yazarın Tüm Yazıları