Hizmet verirken kültür sanata da dokunuyor

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, uzun yıllardır hem eğitim, hem de kültür - sanat alanında çok önemli hizmetler veriyor.

Haberin Devamı

Hizmet verirken kültür sanata da dokunuyor

Bu yıl 30 Nisan’da Dünya Caz Günü olması nedeniyle ünlü sanatçı Kerem Görsev’i İzmir’e getiren Kadınlar Birliği Dönem Başkanı İhsan Özduran ve Kültür Sanat Komitesi Başkanı İpek Özçelik uyum içinde çalışmalarının hizmetlerine de yansıdığını anlatıyor. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulunun desteğiyle güzel işler başardıklarını anlatan Kadınlar Birliği temsilcileri 30 Nisan’daki Kerem Görsev konserine tüm İzmirlileri davet ediyor.

 Hizmet verirken kültür sanata da dokunuyor

ESAS HEDEFİMİZ EĞİTİM 

 

Haberin Devamı

İHSAN ÖZDURAN

 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği Dönem Başkanı

 

- Kadınlar Birliği’nin kaçıncı yılı bu yıl?

 

- Kuruluşumuzdan bu yana 17 oldu. Ben de kurucu üyeyim. 1999 yılında 10 kadının kurduğu bir birliktelikti bu. 2000 yılında kurulan Vakfa dahil oldu çalışmalarımız. 1999 depreminde ailelerini kaybeden çocuklara burs verme fikri doğmuştu. O günden bugüne kadar da bursiyerler yararına çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Bu arada da kişisel gelişimimize katkı koyacağımız, kendimizi de geliştireceğimiz etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanı sıra bazı kadın kuruluşlarına da yardımlarımız oluyor. Mesela Kadın Sığınma Evleri’ne yaptığımız destek gibi.

 

- Biz sizleri daha çok eğitim alanındaki desteklerinizle biliyoruz.

 

- Eğitim esas hedefimiz. Her yıl yüzlerce çocuğa burs veriyoruz. 17 yıl boyunca 6000 öğrencinin hayatına dokunmuş olduk. Daha çok meslek liselerine burs veriliyor. Çünkü sanayide istihdam öncelikli hedefimiz. Ayrıca EBSO’nun yaptırdığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği iki okulumuz var. Bergama- Dereköy ile Kiraz-Cevizli ilçelerinde. Bunlar nispeten mahrumiyet bölgesindeki okullar. Bu okulların fiziki koşullarını veya çocukların özel ihtiyaçlarını karşılamak konusunda hemen örgütleniyoruz, organize oluyoruz. Onların çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu arada Odalar Borsalar Birliği’nin her yıl kırtasiye yardımı oluyor. Onları da okullara biz ulaştırıyoruz.

 

Haberin Devamı

- Kadınlar Birliği olarak bir kadronuz var mı?

 

- Kadınlar Birliği olarak bizim kemik kadromuz 10-15 kişi. Ama 100- 150 meclis üyelerinin eşleri de Doğal Kadınlar Birliği üyesidir. Katılımları söz konusudur. Ama 10-15 kişilik iskelet kadroyla çalışıyoruz. Ayrıca EBSO Vakfı her zaman EBSO’nun bünyesindedir, göbek bağı, kan bağı vardır. Kadınlar Birliği de EBSO Vakfı’nın bünyesindedir. Dolayısıyla EBSO’nun Başkanı Ender Yorgancılar Vakıf Başkanı olmasının yanısıra Kadınlar Birliği’nin de Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Bize her zaman büyük destek verir, kendisinin fikirleri ve destekleriyle yol haritamızı belirler ve hizmet veririz.

1000 KİŞİLİK ADNAN SAYGUN’U DOLDURDUK

Haberin Devamı

 Hizmet verirken kültür sanata da dokunuyor

İPEK ÖZÇELİK

 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği Kültür Sanat Komitesi Başkanı

 

- Kültür sanat alanında da birçok aktivite yapıyorsunuz İzmir’de. Neler yaptınız şu zamana kadar?

 

- Geçen yıl Medeniyetler Korosu’nu getirttik. Bu çok büyük yankı yaptı. Biletlerimiz yok sattı. İzmirlilerin teveccühü ile 1000 kişilik Adnan Saygun Kongre Merkezi’ni doldurmuş olduk. Çok da güzel ses getirdi. Geçen sene Blue Note Orkestrası’nı Adnan Saygun’a getirttik. Bu yıl Dünya Caz Günü olması nedeniyle Kerem Görsev’i getiriyoruz. Kendisi büyük bir sevinçle bize katılacağını söyledi. Biletlerimizin satışları da çok güzel gidiyor. 30 Nisan’da Adnan Saygun’da bizi seven ve destekleyenlerle birlikte olacağız.

 

Haberin Devamı

- Nasıl tepkiler alıyorsunuz kültür sanat etkinliklerinizle?

 

- Kültür sanat etkinliklerini İzmirliler de çok seviyor. Desteklerini esirgemiyorlar. 13 sene önce bir koro kurmuştuk. 8 sene devam ettirdik o koroyu. Maddi olarak Vakıf’a çok güzel katkılar getirdik. Tiyatromuz da var ve bizim bel kemiğimiz oldu. Bu sene de 12 arkadaşımızla birlikte “Psikodrama” diye bir oyun oynuyoruz. 12 kadının hayatındaki dokunuşları sahneliyoruz. Her kadın bundan bir şeyler bulacak kendinde, hayatında yaşadığı olayları kendi aklınca değerlendirecek. Mutlaka çok güzel bir oyun olacağına inanıyoruz. 25 Mayıs 2016’da İsmet İnönü’de olacak. Ayrıca paneller yapıyoruz. Kadının Seçme Seçilme Günü’nde ve Kadınlar Günü’nde ayrı ayrı panellerimiz oldu. Bu yıl, siyasi etkinlik gibi bir platform yaptık. Selin Sayek Böke, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Sayın Bakanımız Işılay Saygın ile ve sizin de katılımınızla çok görkemli bir panelimiz oldu. Yazarlarımızı ağırlıyoruz. Ayşe Kulin, Canan Tan, Tuluhan Tekelioğlu, Sunay Akın konuğumuz oldular. Kültürel geziler de yapıyoruz. 28 Mayıs’ta Balkan gezimiz var. Biz hem kendi içimizde eğleniyor, hem de vakfa para kazandırıyoruz. Birbirimizle çok güzel enerji ve sinerji yakaladık. Güzel bir beraberliğimiz ve uyumumuz var.

Haberin Devamı

Hizmet verirken kültür sanata da dokunuyor

 

TÜRKİYE’DE KONSER VERMEYİ EN ÇOK SEVDİĞİM SALON İZMİR’DE

 

KEREM GÖRSEV

 

İlk albümüm çıktığı 1994 yılından bu güne kadar İzmir’e her sene birkaç konsere gelmişimdir. İlk konserlerim İzmir Sanat’ın İsmet İnönü Kültür Merkezi konserlerim olmuştu Daha sonraki zamanlarda Konak AKM, Ege Üniversitesi konser salonu... Ama Türkiye’de çalmayı en çok sevdiğim AASSM konser salonuna ise son 6 senedir değişik projeler ile geldim. İzmirli caz severler ile çok samimi ve sıcak bir dost ilişkimiz oluştu . Yaz aylarında ise Çeşme ve Alaçatı’da zaman zaman konserlerim oluyor. Kısaca İzmir’e gelirken ben ve arkadaşlarım heyecan içinde gelip zevkle konserimizi çalıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları