Bu karnaval Çocuk Evleri'ne gelir olacak

MÜTHİŞ bir vizyona sahip, büyük lider Atatürk’ün geleceğin mimarları olan çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmirliler tarafından hakettiği gibi kutlanıyor.

Haberin Devamı

 Her yıl çok güzel bir etkinlik düzenleyen Swissotel Büyük Efes, 5. Çocuk Karnavalı ile İzmir’deki bu kutlamayı geleneksel hale getiriyor. Sponsorları ve bilet satışları sayesinde sivil toplum kuruluşlarına da gelir sağlayan karnaval bu yıl, İçimdeki Çocuk Derneği’nin yaptıracağı çocuk evlerine destek olacak. Swissotel Grand Efes Satış Pazarlama Direktörü Pamela Tito ve İçimdeki Çocuk Derneği Başkanı Meral Müdüroğlu ile karnaval hakkında sohbet ettik.

Bu karnaval Çocuk Evlerine gelir olacak

SWİSSOTEL BÜYÜK EFES Satış Pazarlama Direktörü 
PAMELA TITO

SWISSOTEL ÇOCUK KARNAVALI GELENEKSELLEŞTİ
- Bu yıl karnavalın 5’inci yılı. İlkinden bugüne neler değişti?
- Bir kere geleneksel hale gelmesi bizim için çok çok önemliydi. Bunu başarabildiğimize inanıyoruz. Her seneyi değerlendirmeye aldığımızda bunun sürekliliğine çok inanıyoruz ve sürekli olması konusunda da elimizden geleni yapıyoruz. Çocukların bizim geleceğimiz olması, her zaman bizler için önem teşkil etmeleri ve bizim de arada bu tarz vakıf veya dernek işlerine yönelmemiz doğrultusunda biz bu işe başladık. Her sene mümkün olduğu kadar farklı derneklerle topluma daha da faydalı olmaya çalışıyoruz.
- Bu sene konsept nedir, kiminle çalışıyorsunuz?
- Konseptte çok farklılık yok. Yine Dovido’nun ana sponsorluğunda gerçekleşiyor karnavalımız. İçimdeki Çocuk Derneği tercih ettiğimiz bir dernek oldu. Onlarla güzel bir işbirliği içerisindeyiz. Mandal Ajans ile yürütüyoruz bütün organizasyon ve koordinasyon işlerini. Daha da çok katılımlı, daha da başarılı bir karnaval gerçekleştireceğimize inanıyoruz.
- Swissotel’in de genel konseptinde var galiba değil mi bu karnaval. Bütün Swiss’ler yapıyor mu bunu?
- Bu Türkiye’de. İstanbul Swissotel’in başlattığı bir konsept ama, ne yazık ki onlar 2 senedir bulundukları yenileme çalışması nedeniyle salonlarının müsait olmadığı için ara verdiler. Bayrağı biz devam ettiriyoruz.
- Daha önceki yıllarda katılım da çok iyiydi galiba. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
- Gittikçe artıyor. Bu sene ne zaman olacak karnaval diye soranlar var. Hem stant katılımcıları hem ziyaretçiler anlamında gittikçe sayı artıyor. Başarılı bir organizasyon, ama biz istiyoruz ki İzmirliler ve İzmir çevresindekiler daha da çok sahiplensinler. 23 Nisan döneminde bunu kutluyoruz ve hep beraber kutlamaya devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bunun alt dinamiklerini oluşturduk. Şehir dışından gelenler için özel paketler oluşturduk. Amacımız katılımı artırmak yönünde.
- Program hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
- 30 Nisan günü saat 11:00 ile 17:00 arası gerçekleşecek. Gün boyunca yiyecek, içecek ikramları mevcut olacak. Çocukların daha çok eğleneceği oyuncaklar üzerine odaklanıyoruz. Gösteriler olacak. Şu anda farklı oyunlar üzerinde de durulmaya çalışılıyor. Ve her sene bir şeyler daha katmaya çalışıyoruz. Bütün bahçeleri kapsayan bir organizasyon olacak. Bu etkinliği tek bir derneğin değil, İzmirlilerin sahiplenmesi gerekiyor. Biz ismi konusunda bir değişiklik yapabilir miyiz, İzmir’e özgü, yöreye, bölgeye özgü bir şey olabilir mi diye düşündük. Ama yani bunu Ege Bölgesi’ne uyarlayıp, okullarla anlaşmalar sağlanıp, daha büyük şeyler yapılabilir. Geçen sene İstanbul’dan gelenler bile oldu. Biz özellikle Ege Bölgesi’ni kapsadığı için çevre illerden de katılım olmasını temenni ederiz.

Haberin Devamı

İÇİMİZDEKİ ÇOCUK Derneği Dernek Başkanı
MERAL MÜDÜROĞLU

Haberin Devamı

GEÇEN YILDAN ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK
- İçimdeki Çocuk Derneği olarak Swissotel ile işbirliğiniz ne zamana dayanıyor?
- İzmir’de en iyi karnaval Swissotelin. Biz de 2 yıldır birlikteyiz. Geçen sene de çok güzeldi. Önceki senelerde de çok güzeldi. Ben anne olarak özellikle söylüyorum bunu. Her sene geliyoruz. Geçen sene harika geçti bu sene inşallah daha da güzel olacak.
- Derneğinize nasıl kazançlar sağladı bu organizasyon?
- Bu sene partner olmamız çok iyi oldu. Geçtiğimiz yıl bu tarz bir organizasyonun içinde yer almak, partner olarak içinde bulunmak ve bu organizasyona daha neler ilave edilebilir daha iyi nasıl olabilir kısmını görmüş olduk. Standların yerleriyle ilgili önerilerde bulunduk. Stantlar geçen sene tek bir kısımdayken bu sene yolun iki tarafında olsun daha fazla satış olsun diye düşündük. Bu sene biz de stant istedik. Kendimiz stantta satış yapalım oradan da gelir elde edelim dedik.
- Biletler nereden alınabiliyor?
- Swissotel’den, İçimizdeki Çocuk Derneği’nden satın alınabilir. Bir de karnaval günü kapıda da bilet satışımız olacak. Oradan da temin edilebilir.
- Biraz dernekten bahseder misiniz? Neler yapıyorsunuz?
- Geçen seneden bu yana Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne çok cihaz almıştık. Daha sonra onlar yeni binaya geçiyorlardı. Yeni binada çocuk servisi ayrı olmayacaktı. Biz onlara çocuk servisini ayırttık. Ve çocuk servisinde 4 tane oda yaptırdık. Çok destek görüyoruz ve her ay insanlar yeni bir şey bekliyorlar. Ben özellikle bunun altını çizmek istiyorum. Bizim böyle bir taahhütümüz yok, böyle bir sözümüz yok. Her dernek, her ay bir aktivite yapar diye bir şey yok. Bize sürekli ne yapıyorsunuz diye sorular yöneliyor. Aslında biz 3 senedir o kadar çok şey yaptık ki İzmir’de.
- Yani siz tamamen görev ve çocuk üzerine odaklısınız değil mi? Bu açıdan sizin için çok iyi bir buluşma aslında.
- Evet, tamamen öyle. Şimdi Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ne bağışta bulunduk. Alper Çizgenakat Hastanesi’ne, Dokuz Eylül Hastanesi Çocuk Bölümü’ne bağışta bulunduk. Tepecik Hastanesi’nde bir odayı sınıfa çevirdik. Sınıf istediler, sınıf yaptık. Karşıyaka’da bir okulun 300 öğrencisine forma istendi. Bütün formalarını yaptırdık. Derneklere yardım eden bir kuruluş haline geldik. Hasta Çocuk Evleri diye bir dernek var. İzmir dışından gelen hasta çocuklar ve ailelerinin kalabileceği 8 tane evleri var. Bu evler Ege Üniversitesi’nde yatan çocuklara yönelik ve Bornova’da. İlk defa bu sene Behçet Uz ve Dokuz Eylül hastanelerinde tedavi gören çocuklar için onların yakınında ev almak istiyorlar. Şimdi onların kullanımlarına vermek üzere Dokuz Eylül’e yakın bir ev alınacak. Bu karnavaldan gelecek bütçe de bu projenin başlangıcı olacak. Kendimize 1 sene hedef koyduk. İnşallah seneye bu zamanlarda evi almış olacağız.
- Karnaval için başka eklemek istediğiniz bir şey var mı?
- Aslında bakarsanız 5 yıldır bu etkinlik duyulmuş ve isim yapmış. Ben sosyal medya hesaplarımda paylaştığım anda hiç tanımadığım birçok insanın birbirlerini etiketleyip yorumlarda “Haydi gidiyor muyuz” tarzında yorumlarda bulunup birbirlerine gösterdiler. Tabii bir de bu etkinlik en kolay satışını yaptığımız şey. Biz birçok yerde organizasyon yapıyoruz. Hepsinde de bilet satıyoruz. Bunda ekstra bir çaba göstermiyoruz. Çünkü hem karnaval, hem de karnavalın yapıldığı mekan Swissotel kendini satıyor. Karnaval da aynı şekilde kendini ispatlamış. Kendi çevremizden de çok fazla katılım ve destek görüyoruz.

Haberin Devamı

DOVİDO YÖNETİM KURULU BAŞKANI
MELİH TEMEL
- Temel Gıda olarak kurutulmuş meyveye yeni bir isim koyduk ve yola koyulduk. Dovido ismiyle çıktığımız bu yolda çocukları da düşündük ve onlar için Türkiye’de ilk ve tek olan dört farklı meyve aromalı kuru üzüm Dovido Furito’yu yarattık.

Bu karnaval Çocuk Evlerine gelir olacak

‘Dovido Furito’ olarak 4. Swissotel Çocuk Karnavalı’na ana sponsor olduk. Sponsorluğumuzun en büyük amacı; elde edilen gelirin İçimdeki Çocuk Derneği’nin katkılarıyla Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne bağışlanacak olmasıydı. Çocuklar için son derece güvenilir, sağlıklı, lif kaynaklı ve doğal vitamin deposu olan ürünlerimizi onlarla tanıştırdık ve birlikte keyifli dakikalar geçirebilme fırsatını yakaladık. Bu sene de 5. Swissotel Çocuk Karnavalında ‘Dovido’ olarak yine ana sponsoruz. Elde edilecek olan gelir İçimdeki Çocuk Derneği’ne bağışlanacak. Bu Karnaval aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan çocuklara bir parça destek olmak bizim için paha biçilmez bir duygu. Sizlerin de desteği için hepinizi 30 Nisan Cumartesi günü Swissotel Çocuk Karnavalı`na bekliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları