Yeni nesil çalışma ortamı

BİLDİĞİNİZ birçok meslek, iş alanı ve anlayışı yerini çok farklı bir döneme bırakıyor.

Haberin Devamı

Yeni neslin iş anlayışındaki mottoları teknoloji, yaratıcılık ve yenilik haline gelirken çalışma alanları da mümkün olduğunca sınırsız, içiçe ve özgür alanlara dönüşüyor. Nazey Erdilek, Esra ve Erkan Gönen’in kurduğu Originn adlı ofis ve etkinlik alanları bu anlayışın en iyi örneği. Nazey ve Esra’nın dediği gibi onlar sadece ofis sağlamıyor, ‘Ahali’leri ile birlikte üretme ve yaratma kültürü için alan ve içerik de sağlıyorlar.

- Böyle bir yer kurmak nasıl geldi aklınıza?
- Kendi ihtiyaçlarımızdan yola çıkıp 5 yıl önce GNN Offices olarak İzmir’de ilk defa Sanal & Hazır ofis hizmeti vermeye başladık. İzmir için çok yeni bir iş alanı olmasına rağmen üye firmalarımızla kurduğumuz sıkı işbirlikleri, birlikte çalışma ruhunun yarattığı pozitif etki sayesinde kısa bir sürede çok güzel işlere imza attık. Bunun neticesinde hem artan talebe karşılık alternatif olanaklar yaratmak hem de kafamızda oluşan ve daha büyük kitlelere hitap edebilecek projeleri gerçekleştirebilmek adına ikinci bir mekan arayışına girdik. Böylece İzmir’deki start-up ekosistemine daha fazla katkı sağlayıp, daha çok girişimciye ilham verip onlara sağlayabileceğimiz network ile geçirdikleri zorlu süreci bir nebze de olsa kolaylaştırabileceğimizi düşündük. Yeni mekanımıza da özgün iş fikirleri ve yenilikler için bir başlangıç noktası olması hayaliyle ORIGINN adını verdik.

Haberin Devamı

Yeni nesil çalışma ortamı

 

FIRSATLAR YARATMAYI HEDEFLEYEN OLUŞUM
- Originn tam olarak nasıl bir oluşum? Burada neler yapıyorsunuz?
- Originn Coworking birlikte büyüyen girişimciler için yeni nesil bir çalışma ortamı ve buluşma noktası olmasının yanı sıra; tasarladığı içerikler ile özellikle yaratıcı endüstriler ve gıda alanında hem yerel hem de uluslararası organizasyonları, kurumları ve kişileri buluşturup yeni iş birlikleri için fırsatlar yaratmayı hedefleyen bir oluşum. Çok amaçlı kullanım için tasarladığımız etkinlik alanımızda; eğitimler, atölyeler, sunumlar, toplantılar, konferanslar, film gösterimleri, fotoğraf çekimleri, kültür-sanat etkinlikleri, marka / ürün lansmanları, sergiler, müzik performansları ve kokteyllere ev sahipliği yapıyoruz. Originn sakinlerinin ilgisi ve ‘biz de eskiden tiyatro oynardık’ ve ‘keşke’ ile başlayan cümleleri sonrasında ortaya çıkan ‘ahali kumpanyasi’ projesi ve ‘Birarada’ oyunu etkinlik alanımızın en ses getiren gösterilerinden biriydi. Bu kıvılcım ile başlayan süreçte birlikte daha çok kültür sanat içeriğini daha işbirlikçi ve yenilikçi yöntemlerle geliştirmeyi amaçladığımız CoLab4 hayata geçti. CoLab4 güncel sanat hareketi, farklı disiplinleri sanat üzerinde düşünmeye ve üretmeye teşvik eden açık bir platform.

Haberin Devamı

GIDA TOPLULUĞUMUZLA TARIMA DESTEK OLUYORUZ
- Sadece yer sağlamak değil, farklı bir dünya anlayışı ile de girişimleriniz var değil mi?
- Geçen sene faaliyete geçirdiğimiz ‘ORIGINN FOODLAB’ tarım, gıda ve turizm konu başlıklarında İzmir’e katkı sağlayacak işlere ev sahipliği yapan bir alan. Bu alanda faaliyet gösteren girişimciler için tasarladığımız FIG Program’da ise alan kullanımının yanı sıra girişimciler için mentorluk, eğitim ve yatırımcıya ulaşma destekleri veriyoruz. Bünyemizdeki bir diğer oluşum ise Originn Gıda Topluluğu, her hafta küçük üretici ile türeticileri (türetici: sadece tüketen değil, üretime katkı sağlayan) buluşturduğumuz bir pazar yeri kuruyoruz. Bunların yanı sıra hem uluslararası alanda hem de girişimcilik alanında işbirliklerimiz var. Balçova Belediyesi ve yurtdışında mensubu olduğumuz ‘Avrupa Yaratıcı Merkezler Network’unden paydaşlarımızla ‘Uluslararası Stajyer Inkubasyon Merkezi’ni ORIGINN bunyesinde faaliyete geçiriyoruz. Amacımız ise yurtdışına çıkma konusunda dezavantajlı gençlere eğitim verip, onların Avrupa’daki ortak çalışma alanlarında staj yapmalarını sağlamak. İzmir’deki tüm üniversitelerle birlikte ortak içerikler de tasarlıyoruz. Gençlerin sisteme farklı bir bakış açısıyla ve birlikte hareket ederek takımlar halinde teknolojik çözümler geliştirdiği Hackhaton’lar, bu içeriklerin başında geliyor.
- İsteyen herkes aranıza katılabilir mi? Şartları neler?
- Originn’de açık alan, kapalı ofisler, toplantı salonları gibi farklı çalışma alanı seçenekleri var. İhtiyacı olan kişi ve firmalar kiralama yoluyla bu alanları kullanarak aramıza katılabilir. Burada bizim için önemli olan şey, bu ortama dahil olmak isteyen kişilerin topluluk olmaya verdiği önem ve bu alanın dinamiklerine olan saygı. Çünkü standart bir çalışma alanından öte, kendine ait kültürü olan paylaşım ve ortak üretime öncelik bir anlayışımız var.

Yazarın Tüm Yazıları