Çamların gölgesinde yöresel lezzetler

YURTDIŞINDA yaşayan insanların aklının bir köşesi her zaman memleketlerinde olur. Onlar için bir şeyler yapmak, doğup büyüdükleri yere faydalı olmak vardır hep akıllarının bir yerinde. Eşim Amerika’daki George Mason Üniversitesi’nde dekan olarak çalışmaya başladığından beri biz de Manisa Kırkağaç için bir grup kurarak, yöresel ve kültürel zenginliklerini tanıtalım istedik. Önceleri sosyal medyada oluşan Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri grubu, şimdilerde somut adımlarla ilerlemeye başladı.

Haberin Devamı


Biliyorsunuz, bu tip gruplar için en zor olan halkın yararına olacak somut adımların atılması olur. İşte bu nedenle grubun bugün geldiği noktayı çok önemsiyorum. Kurulan dört ayrı çalışma grubundan biri olan Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Grubu yöresel lezzetleri ve el emeği ürünleri sunacakları bir Pazar hazırlamaya başladı.
19 Haziran Cumartesi günü Kırkağaç Belediyesi’nin desteğiyle tahsis edilen Küçük Çam Şehitler Parkı’nda kurulacak Yöresel Yemekler Pazarı’nda, Kırkağaç’tan geçen, yolu Kırkağaç’a düşen, en önemlisi bu güzel lezzetleri tatmaya giden herkes sağlıklı bir şekilde yapılmış, temiz ve başka yerlerde bulunmayan lezzetlerle tanışacak. Bu güzel girişimin, her Salı ve Cumartesi günü tekrar edilerek daha geniş kitlelere yayılması sağlanacak.
Kırkağaç’a adını veren o güzelim çam ağaçlarından oksijen depolamak ve tadına doyulmaz yöresel lezzetler eşliğinde bir gün geçirmek için bu Cumartesi mutlaka Kırkağaç’a uğrayın derim…
Hem şirin bir Ege ilçesinde tamamen halk insiyatifi ile başlayan bu anlamlı girişime destek olun hem de kendinize doğa içerisinde güzel bir gün hediye edin.

Yazarın Tüm Yazıları