Yıldızların evleri satışta

Covid-19 her sektörde olduğu gibi emlak dünyasında da büyük bir değişim yarattı. Daha az nüfuslu bölgelerde, yüksek hijyen teknolojisiyle donatılmış evlere yatırım yapmak zenginlerin tercihi oldu. İşte pandemi zamanı satılığa çıkan ünlü evleri...

Haberin Devamı

Kullanmaya zamanı yok

“Game of Thrones” dizisinin ünlü oyuncusu Emilia Clarke, Kaliforniya’nın Venice Beach semtindeki evini 4.4 milyon dolara satılığa çıkardı. Oyuncu, 2016 yılına 4.6 milyon dolara aldığı evi, orijinal fiyatının biraz altında satma kararı aldı. Clarke, evini aynı zamanda aylık 25 bin dolardan kiraya da çıkardı. “Game of Thrones” dizisinden sonra “Solo: A Star Wars Story” filminin yoğun temposu sebebiyle evini doğru dürüst kullanamadığı için satışa çıkaran oyuncunun, 80 yıllık zeytin ağaçlarıyla çevrili villasını ünlü mimar Abramson Teiger tasarladı.
Yıldızların evleri satışta

58 yıllık malikane

Ünlü TV sunucusu Ryan Seacrest ise bir başka TV yıldızından aldığı evin satışıyla gündemde. Pandemi boyunca evde yaptığı yap-bozlarla izlenme rekorları kıran Ellen DeGeneres, bir ev tutkunu... Buna rağmen kendi evini satın almak isteyen Ryan Seacrest’i kırmadı ve Los Angeles’taki malikanesini 2012’de meslektaşına sattı.

Seacrest’in evi 1963 yılında inşa edilen kıymetli bir yapı. Sunucu, 36 milyon dolara aldığı evi pandemi döneminde 85 milyon dolara satışa çıkardı. Resort mantığında tasarlanmış olan malikanenin bahçesinde, üzerinde nilüferlerin olduğu göl alanı dahi var. Beverly Hills’in en yeşil evlerinden biri olduğu iddia edilen gayrimenkul, dev ağaçlarıyla paparazzilere karşı da korunaklı.
Yıldızların evleri satışta

Kendi SPA’sı var

Haberin Devamı

ABD’nin doğu yakasına baktığımızda ise Florida’nın Coral Gables bölgesindeki evini satışa çıkartan ünlü şarkıcı Marc Anthony, karşımıza çıkıyor. Sanatçı, emlak yatırımlarını bir tutku haline getirdi. Anthony, aslen Porto Rikolu olduğu için 2018 yılında sadece maddi olarak değil kendisi için manevi de bir anlamı olan bir girişimde bulundu.
Yıldızların evleri satışta
Sanatçı, Latin Amerika’nın en ünlü içecek markasını kuran efsanevi Bacardi ailesinin yaşadığı malikaneyi satın aldı. Sanatçı, 18 milyon dolara satın aldığı görkemli evi, pandemi döneminde 26 milyon dolara satmaya çalıştı. Anthony, 2 yılda 8 milyon dolarlık bir kâr elde edecek. Deniz kenarında olan ve okyanus manzaralı bin 580 metrekare büyüklüğündeki evde, 12 oda, 13 banyo ve 5 yıldızlı otellerdekini andıran bir SPA alanı bulunuyor.

Haberin Devamı

“After party” mekanı

Bir diğer bahsetmek istediğim dairenin durumu ise diğerlerinden farklı... Pandemi öncesi New York’un Manhattan bölgesinde satışa çıkartılan ve bizzat gezme fırsatı bulduğum daire, Covid-19 öncesi birçok filmin tanıtım kokteyline ev sahipliği yaptı. Hatta “Captain America” filminin ön gösteriminin “after party” etkinliği dahi burada gerçekleşti.
Yıldızların evleri satışta

ABD’de ev sahipleri satışa sunduğu dairelerini tanıtmak amacıyla bu tarz VIP etkinliklere ev sahipliği yapmakta.
Zenginlere ulaşmak için bu mekan kiralama hizmetinden ücret dahi almamakta.
Halen satılmamış olan iki katlı penthouse dairenin fiyatı ise New York’taki tüm gayrimenkuller gibi pandemi döneminde artarak 30 milyon dolara yükseldi.
Balkonundan 11 Eylül’de yıkılan binaların yerine yapılan Özgürlük Kulesi’ni de gören bu lüks daire, Fairmont Oteli’yle aynı binada yer alıyor.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları