Mohamed Hadid: Maraş dondurmasını özledim

Arda Sayıner, top model kardeşler Gigi ve Bella Hadid’in babası Mohamed Hadid’le İstanbul ziyaretinde bir araya geldi. Uzun süre sonra ülkemize gelen emlak kralının Türkiye özlemini konuştuk.

Haberin Devamı

Mohamed Hadid: Maraş dondurmasını özledim

HERMES VE TAHİN

Tarihi Fişekhane binasında tahin lezzetleri sunan The Levant’ın sahibi Hüseyin Çelik’in misafiri olarak Türkiye’ye gelen Mohamed Hadid’le geçtiğimiz gün bir araya geldik.
Mekan tahinin binbir türlü lezzetini Hermes tabak ve fincanlarda sunuyor. Hadid de Türk gastronomi markalarının çeşitliliğinin artarak dünyaya açılmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Aslen Filistinli olan 73 yaşındaki Hadid, “Yaşadığım Los Angeles şehrinde ve gezdiğim ülkelerde hiç olmadığı kadar Türk mutfağının yer aldığını ve talep edildiğini görüyorum. Ortak gastronomik değerlerimiz olan tahin, susam ve baharatlar gibi birçok coğrafi ürününün daha da çok anlatılmayı hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü her birinin eşsiz bir geçmişi ve kültürel değeri var” dedi.

Haberin Devamı

Mohamed Hadid: Maraş dondurmasını özledim

LEZZETLİ ANILAR

İstanbul’da geçireceği süre zarfından tarihi yarımadayı uzun bir süre sonra ilk kez detaylı olarak gezeceğini belirten Mohamed Hadid, yazın ise Bodrum’a gelecek. İşadamı, Bodrum’un en çok çarşısını seviyor. Emlak kralı, özellikle çocukluk yıllarında ailesiyle sıkça Türkiye’ye tatile geldiğini söylüyor:
“Ülkenize dair en çok özlediğim şey dövme Kahramanmaraş dondurması. Dondurmanın demir çubukla ezilmesini, çanların çıkardığı tınıyı halen hatırlıyor ve özlüyorum. Hele üzerine Antep fıstığı dökünce harika oluyor. İstanbul deyince ilk aklıma gelen şey muhteşem Boğaz manzarası ve hiçbir yerde bulamadığım o dondurma. Bu ziyaretimde bumbar dolmasını dahi denedim. Türkiye’deki restoranları, tarihi han ve çarşıları dolaşmak beni geçmişe götürüyor.”
İstanbul’a yabancı manken dostlarıyla gelen Hadid, bakalım bu yaz Bodrum’a gelirken kızlarını da getirecek mi?

Mohamed Hadid: Maraş dondurmasını özledim

Haberin Devamı

ORTA ŞEKERLİ OKAN

Gastronomi dünyasına dair keyif veren bir diğer haber ise Okan Bayülgen’in yer aldığı “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” isimli belgesel oldu.
Geçen hafta yayınlanan belgesel, kahve kokularının baş döndürücü dünyasında kaybolan, uykusuz bir adamın hikayesini anlatıyor.
Bayülgen, o her zamanki eleştirel ve her şeyi kolay beğenmeyen hallerinden sıyrılıp kahve için bilginin peşinden yollara düşüyor, kahve uzmanlarının ağzının içine bakan mülayim bir kâşif olarak karşımıza çıkıyor.
O bildiğimiz Bayülgen gitmiş yerine orta şekerli kahve tadında lokum gibi bir adam gelmiş gibi.
Belgeselin senaryosunu Selin Atasoy ile yazan Bayülgen’in yansıttığı bu karakter seyirci için ters köşe ve bir o kadar da keyifli. Türk kahvesini dünyayla buluşturma misyonunu taşıyan Arçelik’in desteklediği proje, özellikle diğer yabancı ülkelerin kahvelerini tüketen Z kuşağı için gastronomik değerimizi öğretecek türden. Kahve kültürüne dair birçok anekdotun paylaşıldığı filmi, YouTube’dan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mohamed Hadid: Maraş dondurmasını özledim

HER YUDUMDA TARİH

Kahve demişken ... Geçtiğimiz ay göreve gelen Beltur Genel Müdürü Cenk Akın'ın anlattığına göre Yıldız Parkı'nın içinde meşhur yeşil kafesli sera alanı restore etmek tarihi bir kahve dükkanına dönüştürülüyormuş. Nisanda açılacak bu mekanda uluslararası kahvelerin yanında özellikle Türk kahvesinin turistlere tanıtımı yapılacak.
Bu alan tarihi ve gastronomik bilgi birikimleri olan kahve uzmanlarının hizmet sunacağı bir konsept devreyeuyormuş.
Daha önce Big Chefs ve Eataly gibi markaların yöneticiliğini yapan Cenk Akın'ın yeni göreve geldiği Beltur'daki gelişmeler İstanbul'un gastronomi hayatı adına oldukça ümit verici.

 

Yazarın Tüm Yazıları