Londra’da turizm çıkarması

Londra’da gerçekleşen Avrupa’nın en prestijli turizm fuarlarından World Travel Market, adeta bir Türkiye çıkarmasına şahitlik yaptı. İşte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldiğimiz etkinlikten satırbaşları...

Haberin Devamı

Taş Tepeler
Ziyaret ettiğim World Travel Market fuarı, 1-3 Kasım tarihlerinde 70 farklı ülkenin katılımıyla Londra’da gerçekleşti.
Türkiye’nin 300 m2’lik bir alanda tanıtım yaptığı stantta, Türk Hava Yolları ve 20 farklı Türk otel işletmesi de yer aldı.
Türkiye’nin “Taş Tepeler” projesiyle ön plana çıktığı fuarda birçok turistik bölge ve proje ile birlikte Şanlıurfa’daki Göbeklitepe ve çevresindeki diğer 11 arkeolojik alandan oluşan bölgenin de tanıtımı yapıldı.
Londra’da turizm çıkarması
Göbeklitepe, Karahantepe, Harbetsuvan Tepesi, Gürcütepe, Kurttepesi, Taşlıtepe, Sefertepe, Ayanlar, Yoğunburç, Sayburç, Çakmaktepe ve Yeni Mahalle bölgesini kapsayan arkeolojik alana İngiliz basını ve katılımcıların ilgisi büyüktü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, fuarın görsel hazırlığını her zamanki gibi oldukça ilgi çekici ve stratejik bir şekilde hazırlamıştı.

Haberin Devamı

Hedef 2.5 milyon
Turizm sektörünün geleceği için pandeminin devam ettiği şu dönemde Londra gibi bir başkentte düzenlenmesinin büyük bir önem taşıdığı fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldik.
Londra’da turizm çıkarması
Hem Ersoy’un 2022 yılına dair duyduğu heyecan ve somut planlamaları hem de katılımcıların Türkiye standına ilgisi önümüzdeki yılın özellikle İngiltere pazarı açısından Türkiye yılı olacağını gösteriyor.
Türkiye ve İngiltere arası seyahat yasaklarının kalkması ve prosedürlerin azalmasıyla pandemi dönemi öncesinin rakamı olan yıllık 2.5 milyon İngiliz turistin 2022’de ülkemizde ağırlanması hedefleniyor.

Türk dostu başkan
Londra’daki turizm fuarında Avrupa, Afrika ve Asya ülkelerinin yanında ABD’den de katılımcı şehirlerin olduğunu gözlemedim. Bunlardan en ilgi çekici olanı ise her fuarda göremediğimiz New York standı oldu.
Dünyanın en çok turist ağırlayan şehirleri arasında yer alan New York’un standını ziyaret ettiğim aynı gün ise oldukça sevindirici bir haber aldım. Türkiye’de birçok defa ağırladığım eski Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, fuarın gerçekleştiği günlerde New York Belediye Başkanı seçildi.
Londra’da turizm çıkarması
Antalya’da birçok turizm konferansına katılan, Kapadokya, İzmir ve Antep’e ziyaretlerde bulunan Adams’ı telefon açarak tebrik ettim.
Tam bir Türkiye dostu olan ve her fırsatta ülkemize karşı sevgisi ve desteğini dile getiren Eric Adams’ın bu başarısı, ülke turizmimiz adına da eminin fayda getirecektir.

Haberin Devamı

Mega ev sahibi
Geçtiğimiz gün Göcek sevdalısı iletişimcilerden Yöntem Akmen İnanç ile telefonda sohbet ederken Türkiye turizmi adına sevindirici bir haber öğrendim. Dünya yat turizminin cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilen ve her yıl yüzlerce yabancı tekneyi ağırlayan Göcek’te, yalnızca mega yatlar için tasarlanmış özellikte bir marina ve yat kulübü olan Port Azure, bir SFTA Holding yatırımı olarak hizmet vermeye başlamış.
Londra’da turizm çıkarması
Pandemi döneminde doğaya zarar vermeden turizm istihdamını ve bölgenin yatırım değerini artıran bir proje olmuş. Göcek’in en sakin noktalarından ve benim de favorilerim arasında yer alan Büngüş Koyu’nda kurulan marina, 245 metre uzunluğa sahipmiş. Geçtiğimiz yaz dünyanın en büyük 20 yatı arasında gösterilen Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un Flying Fox (Uçan Tilki) isimli dev teknesini ağırlayan Türkiye’de uluslararası ünlülerin yeni bir “mega yat” demirleme alanına daha kavuştuğunu duymak sevindirici.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları