Kripto ünlüler

Yeni bir alışveriş ve dijital yatırım yöntemi olan kripto paralar ekonomi dünyası kadar magazin dünyasının da gündeminde. Elon Mask’ın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımıyla trend olan kripto para birimlerine bakın hangi ünlüler yatırım yapıyor.

Haberin Devamı

Kripto ünlüler

Bitcoin ile albüm satışı

Amerikan müzik dünyasında kripto parayı iş hayatına sokan ilk isim Snoop Dogg oldu. 2013 yılında henüz kimsecikler Bitcoin nedir diye bilmezken albümlerini bu kripto para birimi üzerinden satışa çıkardı.
Albümlerin tanesi 0.3 Bitcoin’den satıldığı vakit bu para birimi o kadar değer kazanmamıştı. O dönem Snoop Dogg albümü satın alan bir kişi eğer o Bitcoin’i harcamayıp tutmuş olsaydı bugün 14 bin doları olacaktı.

Kripto ünlüler
Açıkçası o yıl kaç kişiye Bitcoin ile albüm satışı yapıldığı paylaşılmıyor.
Ama bilinen net bir şey var ki Snoop Dogg müzik dünyasındaki öncü kişiliğiyle finans şirketlerinin Los Angeles’ta düzenlediği kripto para partilerinin halen baş misafiri.

Haberin Devamı

Tepki yatırımı

Kim Kardashian’dan olaylı bir şekilde boşanan Kanye West için kripto para dünyasının en büyük savunucusu ve aktivisti diyebiliriz. Ünlü sanatçının Bitcoin sevdası aslen 2018’de mütevazı seviyede başlamış.

Kripto ünlüler
Bitcoin’e yaptığı yatırımların zirveye ulaşması ise eski ABD Başkanı Donald Trump’un tarihte köleliğe karşı büyük bir aktivist olan Harriet Tubman’in resminin 20 dolarlık banknotlara basılmasını engellediği döneme denk geliyor.
Bu duruma tepki olarak Bitcoin yatırımlarını artıran Kanye West şu an Amerikan yıldızları arasında en iddialı kripto para savunucularından biri durumunda.
Favori para birimi ise üzerindeki köpek logosuyla sosyal medyada birçok esprili paylaşıma sebebiyet veren Dogecoin.

Kendi borsasını kuruyor

Türkiye’deki ünlüler arasında ise kripto para yatırımı yapan ve kullanan kişi sayısı giderek artıyor. Bu isimlerden biri ise Uğur Akkuş. 

Kripto ünlülerTürkiye’deki ünlüler arasında ise kripto para yatırımı yapan ve kullanan kişi sayısı giderek artıyor. Bu isimlerden biri ise Uğur Akkuş. Yeni girişimi hakkında sohbet etme imkanı bulduğum Akkuş, sahip olduğu teknoloji şirketi ile farklı kripto para birimlerinin alınıp satılacağı bir borsa kuracakmış. Yazılımcı ve akademisyenlerden bir teknoloji ekibi kuran iş insanı, Türkiye’den sonra Avrupa ve ABD’de de tanıtımlar düzenleyerek yurtdışındaki ünlü isimlerin yatırım yapacağı ilk Türk kripto para birimini kurma hedefindeymiş. Kim bilir, belki eşi Ebru Şallı da bu kripto para birimiyle Türkiye’de sağlık ve kozmetik ürünleri satan ilk ünlü kadın olur.

Haberin Devamı

Kripto reklamlar

Hollywood’un yaramaz kızı Paris Hilton 2017’de LydianCoin isimli bir kripto para biriminin tanıtımı için tweet atmış, reklamını yaptığı bu kripto para şirketi hakkında davalar açıldığı için tweet’ini silmiş ve sözleşmesini iptal etmişti.

Kripto ünlüler
Paris Hilton her ne kadar eline yüzüne bulaştırdıysa da Mike Tyson ve Gwyneth Paltrow gibi ünlülerin yer aldığı başarılı tanıtımlar gösteriyor ki kripto para birimlerini tanıtan reklam ve ünlülerin sayısı aratacak..
Meraklısı için Gwyneth Paltrow’un Goop isimli dijital medya platformunda makaleler ve eğitici videolar mevcut.
Türkiye’de ise keman sanatçısı Giselle Tavilson Instagram’da oldukça bilgilendirici yayınlar yapıyor, soruları cevaplıyor.
Kripto para yatırımı yapan Tavilson bazı yurtdışı performansları için Bitcoin üzerinden sözleşme yapmaya bile başlamış.
Öte yandan Türkiye’de duyduğum bazı moda ve kozmetik markaları ile futbol kulüpleri kripto paralar üzerinde satış yapmaya harıl harıl hazırlanmaktaymış.
Bu yüzden bizim ünlüleri de dizilerde kripto para harcarken veya bu girişimlerin reklam filmlerinde oynarken görürseniz sakın şaşırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları