Kraliyet galası

300 milyon dolarlık rekor bütçeyle çekilen James Bond serisinin son filmi “No Time To Die”ın Londra’daki galasını Arda Sayıner takip etti. İşte İngiliz kraliyet ailesinin katılımıyla taçlandırdığı görkemli galadan anekdotlar...

Haberin Devamı

Tarihi mekan
Vizyon tarihi pandemi sebebiyle daha önce dört defa ertelenen “James Bond: No Time To Die” filminin galası, Royal Albert Hall’de yapıldı.
Kraliyet galası

1867’de inşa edilen 5 bin kişi kapasiteli tarihi binanın İngiliz bayrağı renklerinde ışıklandırması dikkat çekiciydi. Kırmızı halı geçişinin düzenlendiği tören alanının girişinde salonu dolduracak binlerce misafir yağmura rağmen uzun kuyruklar oluşturdu.
Girişte herkesin Covid-19 testi sonuç belgesi ibraz ettiği gösterim için etkinlik alanının etrafındaki tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Filmin oyuncuları dışında Hollywood dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı törenin gözdesi ise hiç şüphesiz etkinliği taçlandıran İngiliz kraliyet ailesi mensupları oldu.
Kraliyet galası


Sağlık çalışanlarına ithaf

Kraliçe Elizabeth törene gelmezken, Prens Charles ve Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles ile beraber Cambridge Dük ve Düşesi Prens William ile eşi Kate Middleton törene katıldı.
Kraliyet galası

Middleton gece için tercih ettiği Jenny Packham imzalı yaldızlı kıyafetle dikkat çekti.
Bond karakterini canlandıran İngiliz aktör Daniel Craig pembe kadife smokiniyle ilgi odağı olurken, filmin diğer başrol oyuncuları Léa Seydoux, Rami Malek, Lashana Lynch ve filmin müziklerini seslendiren Billie Eilish şıklıklarıyla göz kamaştırdı.
Birçok sponsorun destek olduğu galanın gelirinin derneklere bağışlanacağı açıklanırken, kırmızı halıda konuşan Daniel Craig uzun zamandır beklenen filmi pandemi döneminde yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına ithaf ettiiklerini söyledi.

Loca kültürü

Haberin Devamı

Filmin sponsorları arasında yer alan Chopard’ın misafiri olarak katıldığım etkinliğe, markanın kurucusu ve kreatif direktörü Caroline Scheufele, geçen ağustos ayında ülkemize de gelen ünlü İtalyan oyuncu Michele Morrone ile beraber katıldı. James Bond serisinin beşincisi olan filmi markanın locasından hep beraber seyrettik. Birçok locanın olduğu tarihi salonda, gösterim esnasında misafirlere James Bond konseptinde filmde geçen yemekler sunuldu. İsimleri anons edilen kraliyet ailesi üyeleri 5 bin kişilik salondaki misafirlerin ayağa kalmasıyla localarına girdi ve İngiliz milli marşının ardından filmi izlemeye başladı.
James Bond’u canlandıran Daniel Craig, filmi kraliyet ailesiyle aynı locada seyretti.

Haberin Devamı

Kraliyet galası

Yeni Bond kim olacak?
300 milyon dolarlık bütçeyle çekilen filmin özellikle ilk 20 dakikasını hem senaryo hem de filmografi olarak çok etkileyici buldum. Alışılmışın ötesinde, abartıya kaçmamış, klişelerden uzak bir James Bond filmiyle karşı karşıyayız.
İtalya, Küba, Jamaika ve Atlas Okyanusu’ndaki Faroe Adası’nda çekilen filmin lokasyonları, şimdiden seyahat acentelerinin özel turlarına eklenmiş bile. Kırmızı halıdaki demecinde sosyal medya kullanmadığını söyleyen 53 yaşındaki Daniel Craig’in son kez canlandırdığı Bond karakterinden sonra hangi ismin yeni 007 olacağı şimdiden merak konusu. Henry Cavill, Idris Elba ve Robert Pattinson en iddialı adaylar arasında.

Yazarın Tüm Yazıları