Gastronomi atağı

Gastronomi gündemi, pandemiye rağmen hız kesmiyor. İşte Türkiye’de önümüzdeki ayın gastronomi takvimi...

Haberin Devamı

Farklılık teması

Antalya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 23-24 Haziran’da düzenlenecek 1. Uluslararası Turizm Gastronomisi ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gastronomi atağı

Türkiye’nin gastronomik değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen FSUMMIT; otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, gastronomi ve turizm profesyonelleri ile yerel ve uluslararası şefleri bir araya getirecek.

Etkinliği organize eden Sözen Organizasyon Genel Müdürü Gökmen Sözen ile yaptığım sohbette, zirvenin temasının ‘Ağırlamada Farklılaşma’ olduğunu öğrendim.

Haberin Devamı

Dünya Seyahat Turizmi Konseyi CEO’su Gloria Guevara başta olmak üzere etkinliğe birçok yerli ve yabancı ismin katılacağını belirten Sözen şöyle dedi:

“Turizm gastronomisi ve ağırlama sektöründe pandemi sonrası yeni normal düzeni, dünyadaki trendleri, sürdürülebilirlik, yatırım planları gibi pek çok konuyu ele alacağız.

Tüm bu konuları pandemi odağında bambaşka bir bakış açısıyla değerlendireceğiz.”

Yıldız yağmuru

Bir diğer heyecan verici gastronomi etkinliği haberi ise Gastronomi Turizmi Derneği’nden (GTD).

2-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’ndeki açık alanda düzenlenecek Gastro Show, sektörün yıldızlarını bir araya getirecek.

Gastronomi atağı

Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Eric Wolf başta olmak üzere birçok yabancı konuşmacı ve dünyanın farklı ülkelerinden Michelin yıldızlı şeflerin katılacağı etkinlikte atölyeler, master chef yemek yapımları ve konferanslar düzenlenecekmiş.

7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke” mottosuyla kurgulanan etkinlikle ilgili sohbet ettiğimiz GTD Başkanı Gürkan Boztepe şunları söyledi:

“Türk mutfağının hikayelerini 7 gastronomi şehri üzerinden aktaracağımız etkinliğimiz, ülkemizin gastronomik zenginliğini bir kez daha gözler önüne serecek. İklim değişikliğinin yemeklere etkisi başta olmak üzere dünya gastronomisinin karşı karşıya olduğu problemleri ve mevcut trendleri uzmanlarla değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için www.gastroshowturkey.com adresi üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Gastronomi atağı

Ünlü şeften belgesel

Nişantaşı’ndaki St. Regis Otel’in terasında hizmet veren Spago’nun işletme müdürü Deniz Zengin’le sohbetimde öğrendim...

Markanın yaratıcısı ünlü şef Wolfgang Puck’ın hayatını anlatan bir belgesel, 25 Haziran itibarıyla Disney’in online platformunda yayınlanacakmış.

Gastronomi atağı

Birçok kez bir araya gelip yemek yaptığım ve yakından tanıma fırsatı bulduğum Puck’ın hayatı, Avusturya’da başlayıp Hollywood’a uzanan renkli ve heyecan verici anekdotlarla dolu.

27 yıl Oscar yemeklerinin şefliğini yapmış, gerçek bir Türkiye dostu olan Puck’ın hayatını anlatan bu belgeselin hem genç şefler hem de gastronomi tutkunlarını için ilham verecek bir kaynak olacağı kesin.

Haberin Devamı

Fırçadaki lezzet

Bu haftaki gastronomik keşfim, Conrad Istanbul Bosphorus Otel’in giriş katındaki Monet isimli nostaljik pastane alanı oldu.

Meşrutiyet dönemi ressamı Hüseyin Avni Lifij hayranı olarak onun dev replika eserlerini bu pastanede görmek oldukça heyecan vericiydi.

Gastronomi atağı

1886 doğumlu sanatçı, resim kabiliyetini ilerletmek için Mülkiye Tıbbiyesi’ne girerek anatomi, boya bilgisini geliştirmek için ise Eczacılık Mektebi’ne girerek kimya dersi alacak kadar tutkulu bir ressam.

Sanat ve lezzet düşkünlerine, bu yıl yurtdışında düzenlenen Flavor & Flair yarışmasında birincilik ödülü alan adaçaylı ve kayısılı Bella Provence pastasını denemelerini kesinlikle tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Gastronomi atağı

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları