En yaşlı prense veda

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in cenazesi Covid-19 gölgesinde gerçekleşti. İşte Windsor Kalesi’nde yapılan törenden anekdotlar...

Haberin Devamı

En yaşlı prense veda

HARRY VAR MEGAN YOK

Covid-19 sebebiyle sadece kraliyet ailesinin katıldığı, 800 kişilik listenin elenerek 30 kişinin davet edildiği cenaze töreni Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip’in yılın büyük bir bölümünü geçirdiği Windsor Kalesi’nde yer alan St George Şapeli’nde gerçekleşti.

En yaşlı prense veda

Prens Harry’nin Los Angeles’tan gelerek katıldığı törene eşi Megan ise hamileliği sebebiyle katılmadı. Cenaze arabasının arkasından Prens William ile yürüyen Harry büyük ses getiren ve kriz yaratan Oprah Winfrey röportajı sonrası ilk kez kraliyet ailesiyle aynı karede görüntülendi.
Cenaze kortejinde sohbet ettiği gözlemlenen kardeşler arasındaki buzların eriyip erimeyeceği ise merak konusu.

Haberin Devamı

En yaşlı prense veda

DIANA’NIN KOLYESİ

İngiliz Milletler Topluluğu bando takımının eşlik ettiği cenaze töreninde dikkat çeken bir diğer detaysa Prens William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate’in taktığı gösterişli kolye oldu.
Özel tasarım pırlantalı inci kolye Kraliçe Elizabeth tarafından kullanılmış ve Prenses Diana’ya hediye edilmişti.
Herkesin siyahlar içinde katıldığı törende Prens Charles’in eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın siyah dantel maskesi ise cenazeye katılanların kıyafetlerindeki detaylardan dikkat çeken bir diğer ayrıntıydı. Törene katılan isimlerden ise askeri üniforma değil madalyaların taşındığı resmi kıyafetler ya da günlük elbiseler giymeleri istendi.

En yaşlı prense veda

DUYGUSAL PAYLAŞIM

1947 yılındaki evliliği bu cenaze ile noktalanan Kraliçe Elizabeth İngiliz Kraliyet Ailesi’nin Instagram resmi sayfası “The Royal Family”de oldukça duygusal bir fotoğraf paylaşıldı.
Daha önce hiç yayımlanmamış olan 2003 yılında İskoçya’da çekilmiş bu fotoğrafta kraliçenin gülümseyen nadir anlarından birini ve fırtınalı bir hayata rağmen mutlu bir çifti görüyoruz.

Haberin Devamı

En yaşlı prense veda

Hayatı boyunca Prens Philip’ten büyük bir destek alan Kraliçe Elizabeth’in tuttuğu yas ise cenazede aşikardı.
Makyajsız siyah bir kıyafetle özel yapım Bentley marka antika bir otomobille cenaze alanına gelen Kraliçe, Covid-19 önlemleri sebebiyle şapeldeki koltuklarda tek başına oturdu.
Prensin ölümünden sonraki 30 gün yas tutacak olan Kraliçe Elizabeth, bu tarihe kadar kraliyet yetkisindeki hiçbir evrakı onaylamayacak ve çalışmayacak.

En yaşlı prense veda

VASİYETTEKİ DETAYLAR

Cenaze töreninin nasıl olması gerektiğine dair birçok detaya vasiyetinde yer veren Prens Philip’in tabutunu tasarımını kendisinin yaptığı modifiye bir Range Rover taşıdı.
Çoğunluğu Bach’ın eserlerinden oluşan askeri bandonun seslendirdiği şarkıları dahi prens vasiyetinde yazmıştı.
Bir asker olan Prens Philip’in ilk kez yelken yapmayı öğrendiği Moray Firth Körfezi’ndeki suya askeri bir törenle anısına çelenk bırakıldı. Aslen Yunanistan ve Danimarka asıllı olan prensin tabutu ise yine kendisinin tasarladığı ve bu ülkelere dair semboller taşıyan bir bayrağa sarılarak defnedildi.

Haberin Devamı

En yaşlı prense veda
 

Yazarın Tüm Yazıları