Paylaş

Buz üstünde müsabaka
Dünya jet-seti bu kış nereye gitmek için hazırlanıyor derseniz, Fransa ve İtalya’nın bilinen kayak destinasyonları dışında ünlü ve zengin isimlerin buluşacağı yer St. Moritz olacak.
İlk göz alıcı etkinlik 1985 yılından beri düzenlenen Snow Polo Dünya Kupası.
Bu sene 23-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek polo oyunlarında jokeylerin donmuş göl üzerindeki müsabakası yine nefes kesecek.
Hem Alp Dağları hissiyatındaki lüks lounge alanları hem de atların karlar üzerindeki o muhteşem görüntüsü gerçekten farklı bir kış ambiyansı sunuyor.
Dünyanın en iyi polo oyuncuları, en zor polo oyununu bu müsabaka olarak gördükleri için, polo camiasında bu yarışların ayrı bir önemli var.
İtalya’nın Siena şehrinde 1633 yılından beri düzenlenen ve eyersiz at sürülen polo yarışlarından sonra dünyanın en zor polo müsabakası olarak bu etkinliği sayabiliriz.
Etkinliğin ilk akşamındaki gala gecesine özellikle katılmanız önerim. At sahipleri ve jokeylerin eşlik ettiği bu yemekli etkinlikte tüm dünyadan binicilik tutkunu, at sahibi milyonerler bir araya geliyor.
Yemeğin kişi başı bedeli yaklaşık 80 bin TL. Yarışları izlemek için biletler ise günlük bin TL ile 5 bin TL civarında değişiyor.

Patenli garsonlar
Hemen bir sonraki hafta, 30-31 Ocak tarihlerinde klasik otomobillerin buz üstünde kıyasıya yarıştığı ICE etkinliği St. Moritz’de dünya jet-setini bir araya getirecek.
Klasik otomobillerin nostaljik görüntüsü, sahiplerinin otomobilleriyle uyumlu klasik, 70’leri andıran kar kıyafetleri, şapkaları ve aksesuvarları tek kelimeyle fotoğraflık.
Yarışların en keyifli anı ise beyaz ceketli ve papyonlu, buz pateni yapan garsonların pistin kenarına kurulan masalardaki içecek servisi.
Otomobil teşhirleri yanında saat, mücevher ve hatta milyon dolarlık emlak satan markaların stantlar açtığı etkinlik, tam anlamıyla bir lüks deneyim, keyif ve networking alanı.
Etkinliğin biletleri günlük 6 bin TL ile 9 bin TL arasında değişiyor. Bahsettiğim her iki etkinliğin biletlerini gitmeden önce almanız mühim.
Çılgın ulaşım ve otel maliyetleri
St. Moritz’deki bu etkinliklerin biletleri her ne kadar fahiş fiyatlar olmasa da, burayı bir milyoner kulübü yapan etken; bölgeye tarifeli uçak seferlerinin olmaması, mevcut St. Moritz havalimanının sadece özel jetlere hizmet vermesi ve karayoluyla birçok merkezden uzak oluşu.
İstanbul’dan uçakla Zürih’e, oradan ise 3 saatlik bir tren yolculuğuyla ancak St. Moritz’e varabilirsiniz.
Şehrin etkinlik döneminde bir milyonerler kulübüne dönüşmesinin bir diğer sebebiyse otel fiyatları.
Ocak sonu gecelik fiyatı 200 bin TL ortalamaya çıkan otellerin çoğu en az 4 gecelik rezervasyonu zorunlu tutmakta.
Çevrede günlük kiralama hizmeti veren villa alternatifleri nispeten daha ekonomik.
Paylaş