Demiröz: Bodrum bölgenin yıldızı

Sezona hızlı başlayarak jet-set düğünlere ve yıldız isimlere ev sahipliği yapan Mandarin Oriental Bodrum Otel’in genel müdürü Ersev Demiröz ile bir araya geldik, turizm merkezinin marka algısı hakkında konuştuk. İşte oteldeki büyük Hint düğünü öncesi buluştuğumuz Demiröz’le sohbetimizden renkli anekdotlar...

Haberin Devamı

Lider destinasyon

Ersev Demiröz ile Mandarin Oriental Bodrum’daki Hakkasan’da buluştuk.

Ege ve Asya kültürünün mimari çizgilerini bir araya getiren, göze batmayan ince detayların olduğu, iddialı bir menüye sahip şık bir restoranla karşılaştım.

Hemen yan masada yabancı bir ülkenin cumhurbaşkanı misafirdi.

Demiröz: Bodrum bölgenin yıldızı

Hem otel, hem restoran hem de Bodrum’un böylesine önemli isimleri ağırlıyor olması ve ilçenin marka konumlamasına dair sohbet ettiğimiz Demiröz, şöyle konuştu:

“Bodrum’un artık vakti geldi. Her açıdan ‘liderim’ demeye hazır, donanımlı ve marka değeri olgunlaşmış bir turizm destinasyonundan bahsediyoruz.

Haberin Devamı

Eskiden yurtdışındaki fuarlarda Bodrum’u anlattığımızda nerede olduğunu dahi bilmeyen turizmciler bugün kendi deneyimlerini başkalarına hayranlıkla anlatıyor, ülkemizin turizm elçiliğini yapıyor. Bodrum’un büyüsü ve etkisi işte böyle bir şey.”

Demiröz: Bodrum bölgenin yıldızı

İGA’ya yeni ödül

Turizm demişken... İstanbul Havalimanı yine uluslararası bir başarıya imza atarak ABD merkezli seyahat dergisi Global Traveler tarafından “En İyi Aktarma Havalimanı” ve “En İyi Aile Dostu Uluslararası Havalimanı” ödüllerine layık görülmüş.

Hiç şaşırmadım, çünkü yabancı gazeteci dostlarımdan ve turistlerden İstanbul Havalimanı’na dair duyduğum pozitif yorumlar arasında bu iki konu her zaman vardı.

Demiröz: Bodrum bölgenin yıldızı

İGA Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül ile New York’ta teslim aldığı ödül sonrası İstanbul’da buluştuk. Şehrin marka değerine İGA’daki global iletişim projeleriyle ciddi katkıları olan Şengül ve ekibi yine çok heyecanlıydı.

Gökhan Şengül, “Bugün geldiğimiz noktada global anlamda ‘Aile Dostu Havalimanı’ olarak takdir kazanıyor olmak doğru yolda olduğumuzun kanıtı. ‘En İyi Aktarma Havalimanı’ ödülü ise bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olan konumumuzu daha da güçlendiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir otelcilik

Mandarin Oriental Bodrum’un içinde birçok yeni markanın mağaza açtığını, Hermes, Audemars Piguet gibi global markalarla bu sayının ciddi anlamda yükseldiğini fark ettim.

Yabancı markaların yanında kumsal alanında ise Cem Mirap’ın Lucca markasıyla yeni bir beach club açılmış.

Demiröz: Bodrum bölgenin yıldızı

Turistlerin otelleri sadece tatil değil bir yaşam merkezi olarak da değerlendirdiklerini belirten Ersev Demiröz, “Üst segment turistlerin tercihi, kendi yaşam tarzlarını her açıdan kucaklayan 360 derece hizmet sunan otellerden yana. Otelleri sadece bir konaklama alanı değil bir deneyim ve destinasyon merkezi olarak da görüyorlar” dedi.

Tüm bu lüksü sunarken çevre ve sürdürülebilirlik kavramlarından da vazgeçmediklerinin altını çizen Demiröz, “Otelimizde tek kullanımlık plastik oranını sıfıra indirdik. Aynı hassasiyeti temizlik ve bakım süreçlerimize de yansıttık. Hem Bodrum hem de dünya çok daha duyarlı bir turizm felsefesini hak ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yemekte sanat

Bodrum’da deneyimlediğim bir diğer restoran ise Yalıkavak’taki Azur oldu.

Markanın İstanbul ve Bodrum şubelerinin operasyon direktörü Hakan Aydın’ın önerisiyle ziyaret ettiğim mekan, özellikle sanat eserleriyle dikkat çekici.

Demiröz: Bodrum bölgenin yıldızı

Ayla Turan ve Kadriye İnal’ın çağdaş tasarımdaki heykelleri mekanın ambiyansına oldukça yakışmış.

En etkileyici detay ise mavi renkteki onix cinsi mermerden yapılma bar alanı olmuş.

Meftun Gündüz’ün hazırladığı deniz kestaneli spagetti ve tuzda lagos balığı da tavsiye edeceğim lezzetler arasında.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları