Bodrum’un galibi yoksa pizza mı?

Bodrum’da her yaz lahmacun konusu gündem olsa da kanımca esas talep ve satış pizzada. Çoğu mekânda lahmacun olmasa bile menülerde pizza bir şekilde bulunmakta. İşte Bodrum’da lahmacunun gölgede kaldığı, pizza servis eden iddialı noktalar...

Haberin Devamı

PİZZA HAMURUNA DENİZ SUYU

Bodrum ziyaretlerimde şunu gözlemledim: Pizza olan her mekânda lahmacun yok ama her lahmacun olan otel veya beach club’da pizza bir şekilde var. Dolayısıyla esas talep ve üstünlük belki de aslen pizzada.

Bodrum’un galibi yoksa pizza mı

İlk pizza tadımımı Bodrum Titanic Luxury Collection Otel’in içindeki Pascerella isimli İtalyan restoranında yaptım.

Pascarella kelime olarak, Titanic Otelleri’nin sahipleri Aygün Ailesi’nin yıllar önce Almanya’da kurdukları restoran zinciri Hasır’ın İtalyanca karşılığı. Aile gastronomik alandaki deneyimini oteldeki birçok farklı restoranda olduğu gibi bir İtalyan restoran konsepti ve menüsü oluşturma konusunda da başarıyla konuşturmuş.

Haberin Devamı

Macenta pembesi ve su yeşili kısa binalardan oluşan, motosikleti, çeşmesi ve limon ağaçlarıyla güney İtalya’da bir sahil kasabası izlenimi yaratan mekân bir restorandan çok Capri’de bir meydanda yemek yiyormuşsunuz hissiyatında.

Mutfaktaki pizza şefi ise 19 yaşındaki Veli Gözel. Genç şef işi bir üst seviyeye çıkarmış ve deniz suyundan pizza hamuru mayalamış.

Denizin derin ve en temiz yerlerinden gün doğumunda sandalla deniz suyu alıp mutfağa giren şefin bu tutkusuna hayran kaldım doğrusu. Deniz suyuyla pizza, sindirimi daha kolay, hafif bir hâl alıyormuş.

Bu arada otel ilk defa bu yıl 210 Euro bedelle Dine & Vibe konsepti geliştirmiş.

Akşam 19.00 ile gece 01.00 arasında Asya, Yunan ve Steakhouse restoranlarında akşam yemeğine katılıp Social Crab isimli kulüp alanında geceye devam edilebiliyor.

Bodrum’un galibi yoksa pizza mı

DÜNYANIN TAKLİT ETTİĞİ PİZZA

Bodrum’da önermek istediğim bir diğer gurme pizza tarifi ise Maxx Royal Otel’deki Spago’ya ait. Geçtiğimiz yıl açılan, ünlü şef Wolfgang Puck’ın 1982’de kurduğu marka, 2024 yazının oteldeki en çok ziyaret edilen restoranı olmuş.
Mekânın en rağbet gören tarifini tahmin edin: Şefin imza lezzetleri arasında olan ve Spago’dan sonra dünyadaki farklı restoranların menüsüne giren somonlu pizza!
Havyarla servis edilen tarif gerçekten de yaz günlerine yakışan bir sahil lezzeti. Temmuz başı Bodrum’a gelecek Wolfgang Puck ile tanışmak isteyenlere şimdiden rezervasyon yaptırmalarını öneririm.

Haberin Devamı

1 MİLYON TL’LİK PİZZA FIRINI

5 yıldızlı oteller dışında Bodrum’da pizzaya karşı yoğun talebin adeta bir kanıtı olarak gördüğüm mekân, Bodrum Marina’nın hemen arkasındaki Ganador oldu.
İtalyanca ‘çok bilen, çok gezen’ anlamına gelen bu kelime, mekânın sahibi, pizzaların tariflerini geliştiren Öncü Tilki’nin de lakabı.
Uzun süre İtalya’da yaşamış Tilki’nin anlattığına göre en iyi pizza 450 derecelik üst segment fırınlarda pişermiş. Çünkü ideal bir pizza dilimini havaya kaldırdığınızda malzemelerin dilimden akmaması gerekirmiş. Ani hızda yüksek sıcaklık, tüm malzemeleri pizza dilimine adeta mühürlermiş.
Mekândaki 25 bin Euro değerindeki Moretti fırın da işte sanırım tam bunun içindi. Dev fırının başına geçip iyi bir pizzanın sırrını anlatan Tilki, “Pizza hamurunun en az 48 saat mayanlanması ve böylelikle mayanın hamurdaki nişastayı emerek sindirimi kolay hale getirmesi idealdir” dedi.
Mekânda makarna satılmaması ve pizza odağında kalınması da hoşuma gitti.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları