‘Annelik hiçbir kariyerle değişilmez’

Meryem Uzerli’yle Berlin’den İstanbul’a iner inmez İstanbul Havalimanı’nda sohbet ettim. Oyuncu, ikinci bebeğinin ardından yaşadığı annelik deneyimini ve yeni projelerini anlattı...

Haberin Devamı

‘Annelik hiçbir  kariyerle değişilmez’DENGE FELSEFESİ
Meryem Uzerli’yle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İGA Pass markasının ortak YouTube projesi “Love of Türkiye” kapsamında İstanbul Havalimanı’ndaki İGA Lounge’da bir araya geldik. Berlin’den gelir gelmez havalimanında çekimlere başlayan oyuncunun konuk olduğu YouTube programında kendisine Çırağan Palace Kempinski Otel Genel Müdürü Ralph Radtke eşlik etti.
Çekim arasında sohbet ettiğimiz güzel oyuncu annelik duygusunun dünyanın en kutsal hissiyatı olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “İkinci bebeğimi kucağıma aldığımda bir kez daha ailemi büyütmekle ne kadar doğru bir karar aldığımı anladım. Kadınların iş hayatında yükselmesi ve başarı sağlaması tabii ki çok mühim. Ama kariyer kesinlikle aile kurmaya ve aileyi büyütmeye engel olmamalı. Esas başarı kariyerle aile yönetimi arasında dengeyi kurabilmek.”
Psikolojik derinliği
olan karakter
Evde çocuklarıyla bizzat ilgilendiğini ve bakıcı tutmadığını belirten Meryem Uzerli, bir taraftan da yeni bir diziye hazırlanıyormuş.
Oyuncu, bir dijital platform için çekimlerine başlanacak dizinin görüşmeleri sebebiyle İstanbul’a geldiğini belirtti. Uzerli, yaz sonu itibariyle başlayacak setle beraber Türkiye’de daha çok vakit geçirecekmiş.
Oyuncu, bu yeni dizide psikolojik derinliği olan bir karakteri oynayacağını söyledi:
“Derinliği olan karakterleri oynamak ve zorlu rollere soyunmak kendimle olan yarışımı güçlendiren bir durum. Oyunculuğu geliştiren en büyük şeyin mücadele ve mevcut durumun ötesine geçme çabası olduğuna inanıyorum.
Bu yeni dizide psikolojik derinliği ve olgunluğu böylesine yüksek bir karakteri oynayacak olmak heyecan verici.”

Haberin Devamı

MAVİ DAVOS
‘Annelik hiçbir  kariyerle değişilmez’
İş insanı Bulut Bağcı’nın kurucusu olduğu Global Tourism Forum’un son etkinliği Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle 11 Haziran’da Bodrum’da gerçekleşti. Avrupa ve Afrika ülkelerindeki alanında uzman birçok ismin katıldığı etkinlikte konuştuğumuz Bulut Bağcı, Bodrum’un yaz sezonu ötesinde tüm yıla yayılan bir çekim merkezi olmasını hedeflediklerini söyledi:
“Bodrum Belediyesi ile olan vizyon birlikteliğimizin neticesi olarak Bodrum’u turizmin Davos’u haline getirmek temel stratejimiz. Mavi Davos adını verdiğimiz bu konsept dahilinde Bodrum’u turizm ekonomisinin konuşulduğu uluslararası bir buluşma noktası olması haline getirme amacındayız. Bodrum tüm özellikleriyle bu misyonu taşıyacak güçte.”
Etkinliğin onur konuklar arasında BM Dünya Turizm Örgütü Eski Başkanı Taleb Rifai, Accor Grubu Dünya Ticaret
Başkanı Yiğit Sezgin, Prison Break dizisinin ünlü yönetmeni Bobby Roth gibi önemli isimler vardı.

Haberin Devamı

Sedir dinginliği

Bodrum’daki bir diğer ziyaretim Titanik Otel’e oldu. Otel zincirinin sahibi Aygün Ailesi ile bir araya geldim. Bu yıl birçok otel pandemi sebebiyle bütçelerini kısarken Aygün Ailesi sektöre yatırım yaparak müstakil havuzlu, açık hava jakuzisi olan birçok suit inşa etmiş.
Pandemi döneminde kalabalıklardan izole bir tatil geçirmek isteyen ama lüksten taviz vermeyenlere özgü bir konsept oluşturulmuş.
Ege hissiyatı yanında bana kendimi Meksika’nın gözde tatil bölgesi Tulum’daymışım gibi hissettiren odalarda kokusuyla dinginlik ve enerji veren sedir ağacı kullanılmış. Bu yeni konsept Aygün Ailesi’nin bu zamana kadar Antalya ve İstanbul otellerindeki mimari inceliğinin bir diğer yansıması olmuş diyebilirim.

Haberin Devamı

‘Annelik hiçbir  kariyerle değişilmez’

Yazarın Tüm Yazıları