2022 arınma rotası

Yeni yıla “önce sağlık” mottosuyla girdik. 2022’nin seyahat trendi de hiç kuşkusuz şifa bulacağımız destinasyonlar olacak. İşte yeni yılda arınmanız için sağlık dolu bir seyahat rotası...

Haberin Devamı

Adadaki Oxford’lu
Kış mevsiminde en ters köşe hareket kuşkusuz yaz aylarının yaşandığı destinasyonlarda arınmak. Maldivler bu anlamda ilk akla gelen seçenek.
2022 arınma rotası
Ada takımında her ne kadar sayısız alternatif olsa da detoks otellerinin sayısı oldukça az. Bölgedeki Joali otellerinden Joali Being bu konuda göze çarpan farklı bir seçenek.
Oxford Üniversitesi’nden beslenme uzmanlarının refakat ettiği tesis, 68 özel plajlı, hem sipirütel hem de bedensel arınma sunan villalardan oluşuyor.
Güç ve zindelik, zihinsel açıklık ve esenlik, hormonal denge, sindirim ve kilo dengeleme, onarıcı uyku ve bağışıklık konularında terapilerin sunulduğu otelde 39 farklı seans odası bulunuyor.
Otelde ilgimi çeken en farklı bölüm ise “İlham Odası” oldu. Otelin genel müdürü Özgür Cengiz, bu özel alan için şöyle dedi:
“Bu yüzen kütüphane ziyaretçilere her şeyden uzak dünyanın dört bir köşesinden hikayelerle vakit geçirme ve hobilerine vakit ayırma fırsatı sunuyor.”
Kişisel önerim; tesisteki bitki uzmanlarıyla tanışmanız, adadaki çayları denemeniz ve caretta’larla dalış yaparak kendinizi şımartmanız.

Haberin Devamı

Dağda yürüyüş gibi
Türkiye’den uzaklaşmaya zaman bulamayacak olanlar için önerim; şehirde detoks yapmak.
2022 arınma rotası
Nişantaşı’ndaki muayenehanesinde bir araya geldiğimiz Dr. Sevgi Ekiyor, bana bu alanda şaşırtıcı bilgiler verdi. Şehirde vücudunuza yükleyeceğiniz bir ünite ozon gazının dağda orman yürüyüşü yapmaya eşdeğer olduğunu belirten Ekiyor, şöyle konuştu:
“Ozon ve glutatyon yüklemeleri şu an zamanla yarışan kişiler için en hızlı ve en verimli arınma, korunma yöntemleri.
Ozon bağışıklığınızı yükseltirken, yeryüzünün en etkin antioksidanı olarak kabul edilen glutatyon vücudunuzu arındırıyor.
Kokteyl dediğimiz karışımlarla vücudunuza uygun vitamin kombinasyonunu oluşturmanız ve şehirde detoks yapmanız mümkün.”

Riviera ortamı
Açıldığı haziran ayından bu yana özellikle Türk cemiyet hayatının gözde otelleri arasına giren Karadağ’daki One&Only Portonovi Otel, pandeminin devam ettiği şu dönemde de popülerliğini sürdürüyor. Zincirin dünyadaki en iddialı detoks otellerinden biri olma özelliği taşıyan tesis, Karadağ’ın Türkiye’ye vize uygulamaması sebebiyle de gözde.
Deniz kenarında “riviera tarzı” detoks ortamı sunan otel, Karadağ’daki kayak merkezlerine yakınlığıyla arınma ve kış tatillerini birleştirmek isteyenler için ideal bir alternatif.
2022 arınma rotası
Türkçe bilen çalışanların da yer aldığı otel, bu anlamda da misafirlerine kolaylık sağlamış. Keşfetmeye değer lüks bir tesis olmuş.

Tarih içinde arınma
Açıkçası 2021 yılı için en şaşırtıcı turizm keşfim, Azerbaycan’da Bakü dışındaki alternatif turizm rotalarının çeşitliliği oldu.Üzüm bağlarını ziyaretimde sağlık destinasyonlarına dair de bilgi aldığım Azerbaycan’daki Chenot Palace bu anlamda oldukça ilgi çekici.
2022 arınma rotası
Avrupa’nın jet-set detoks merkezleriyle yarışacak nitelikte.Gabala şehrinde yer alan tesis, 6 bin metrekarelik tedavi alanıyla tam donanımlı bir detoks merkezi ve otel olarak hizmet veriyor.
Geleneksel yöntemlerin dışında ses terapisi, hidroterapi ve osteopati gibi alternatif arınma yöntemlerinin olduğu tesiste 3, 7 ve 14 günlük paketler mevcut.
Uluslararası havalimanına sahip Gabala’ya hazır gitmişken bölgenin 2500 yıllık tarihini keşfedecek doğa turlarına çıkmanızı da öneririm.

 

Yazarın Tüm Yazıları