Çok renkli milletvekili aday adayları

Her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de milletvekilliği mertebesine ulaşmak için partilere binlerce aday adayı başvuru yapıyor.

Haberin Devamı

*

 

Bir partinin başında olmak da zor zanaat, adayları belirlemek için ciddi çaba harcamak gerekiyordur. Özellikle çok ışıltılı adayları elerken insanın eli titrer kesin.

 

Kimin aday olarak sıyrılacağı, oradan da başımıza milletin vekili olacağı belli olmaz. İşi makaraya sardırmak da istemiyorum ama bazı ünlülerin aday adaylığı sosyal medyada çok didikleniyor ve çok gülüyoruz burada!

 

*

 

En komiklerden bir tanesi evlilik programlarının asi çocuğu, son bardak bükücü Caner Toygar’ın aday adaylığı. Başvurusunu yaparken bir fotoğraf çektirmiş ve tesadüfen yanında, masanın üstünde pet bardakta su var.

 

Haberin Devamı

Sosyal medyada bir kullanıcı, ‘Ne olur, ne olmaz diye yanına cam bardak koymamışlar’ yazmış ya, gülmekten gözlerimizden yaş geldi!

 

Aynı konuda ultra komik bir yorum da Twitter’da bir kullanıcıdan; ‘Ortadoğu’da bardaklar yeniden dağıtılıyor’

 

Bir kaç yıl önce, dalgalı hayatında, artık yaşamak istemediğini canlı yayınlar yaparak cümle alemle paylaşan Caner toparlamış demek. ‘Her şey Türkiye için’ falan diye sloganlarla milletvekilliğine doğru seviye yükseltmeye çalışıyor.

 

Ama bir söz almak istiyorum kendisinden, aday olamazsa televizyona çıkıp kafada bardak kırmak yok! Bu işte seçilmek de var, seçilememek de Caner kardeşim.

 

*

 

İbrahim Tatlıses’in dördüncü kez aday adaylığı söz konusu, bilmem duydunuz mu?

 

Cumhurbaşkanı’yla önce Hatay’a giden, sonra da bir mitingde aynı sahneyi paylaşan imparator bu sefer kesin umutlu belli ki. İmparatorluktan bir kaç seviye düşüm yaparak milletvekilliğini hedefliyor bu sene de.

 

Haberin Devamı

İmparator olarak yapamadığı ne olur bir insanın da, milletvekili olmak ister anlamıyorum ama demek bu da bir çeşit hırs.

 

Dört yani. Bir değil, iki değil, üç değil, dört!

 

*

 

Futbol dünyasından Tanju Çolak var, Alpay var. Televizyon camiasından, okulda yaramazlık yaptığı için müdür yardımcısının odasına gönderilen ve uzaklaştırma alan İrfan Değirmenci var.

 

Sadece adı Recep Tayyip Erdoğan olduğu için bir şansı olduğunu düşündüğünü düşündüğüm, öğrenci kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan var mesela.

 

‘Recep Tayyip ErdoÄŸan olunmaz, Recep Tayyip ErdoÄŸan doÄŸulur’ sloganıyla giriÅŸmiÅŸ iÅŸe belli ki ama bence bu iÅŸ tam tersi.Â

 

*

 

600 kişilik milletvekilliği kontenjanı için bir kaç bin lirayı bastıran binlerce aday adayı, partilerin kasasını da dolduruyor tabi.

 

Haberin Devamı

‘Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez’ diyerek elini cebine atan da vardır, memleket aşkıyla gönlünü ortaya koyarak aday adaylığını ilan eden de.

 

*

 

Sevgili milletvekili aday adaylarımız inşallah sonradan misli misli geri almak için değil; gerçekten daha özgür, daha eğitimli, daha kültürlü, daha gelişmiş, daha büyük bir Türkiye için yola çıkmışlardır!

 

İstisnasız, hepsinin yolu açık olsun.

 

*

 

Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

 

anlatanadam@gmail.com

 

Yazarın Tüm Yazıları