Akif Beki

Teröre epey hizmet ettik desenize Nuh Bey

12 Temmuz 2017
BİZDEKİ en küçük olayı bire bin katarak, habbeyi kubbe yaparak abartan Alman medyası, Hamburg olaylarını büyütmemiş, halkın gözüne sokmamış.

O kadar küçük görmüş ki... Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Hamburg’daydı. Gurbetçilerimizin Almanya’daki terör haberlerini Türkiye’den öğrendiklerini, Alman medyasından izleyemediğini söylüyordu.

Nuh Bey, Alman medyasını gerçekleri halktan saklamakla, üstünü örtmekle suçlamıyor. Terörün amacına hizmet etmemek, propagandasına alet olmamak için doğru yaptıklarını düşünüyor.

Ama Türkiye’ye gelince aynı hassasiyeti göstermemelerini eleştiriyor, ikiyüzlü tavra dikkat çekiyor.

HAK VERMEMEK MÜMKÜN DEĞİL DE

Aynı olaylar, Star ve Hürriyet dahil bizim gazetelerin manşetlerindeydi. ‘Savaş alanına döndü, cehennem gibi, Hamburg yanıyor’ başlıklarıyla verildi.

Abartılı mıydı, hayır. Gerçeği yansıtıyordu.

Ancak manşete çekmek teröre hizmetse biz de hizmet mi etmiş olduk?

Almanların bize yaptığını biz de onlara mı yapmış, biz de çifte standart mı uygulamış olduk?

Yazının Devamını Oku

Kraliçenin Hamburg’u karıştıran adamını fotoğrafta bulun

9 Temmuz 2017
HER taşın altında emperyalist tezgâh arayan bizim antiemperyalistler değildir. Elleri çok dolu.

Şu sıra Kraliçe’nin ‘Adalet Yürüyüşü’nü köpürtmek için ‘İngiliz ajanı’ olarak gönderdiği ünlü BBC muhabiri Mark Lowen’ın maskesini düşürme peşindeler.

En son İstanbul önlerinde görüldüğü tespit edildi. Olay yeri, çoktandır bulunduğu görev mahalli aslında.

Fakat Kraliçe’nin işlerine akıl sır ermez, yine de ‘gel beni tut’ der gibi, yüzü en tanınmış adamını seçip bu gizli görev için hususi gönderdi. Dolayısıyla Mark Lowen da olamaz, çünkü teşgalesi başından aşkın. Vazifelendirilmiş provokatör olarak, el altından Türkiye’yi dünyaya gammazlamakla meşgul.

GÜL DESENİZ YALI BÜLBÜLLERİNİ OYALAMAKTA

Üstünden günler geçti, hâlâ aşağıdaki fotoğrafta Kraliçe’nin gölge adamını bulmaya çalışıyorlar. Aramaktan şaşkın bülbüle döndüler.

Fotoğraf, Kraliçe’nin yaş günü anısına Ankara’daki İngiliz büyükelçilik konutunda çekildi.

Görünenler; Başbakan Yardımcısı

Yazının Devamını Oku

Fikirleri manşetlerde, Kerinçsiz nerede?

8 Temmuz 2017
“BBC de yürüyüşten yayına geçti, CNN de bağlandı, Gezi’nin kışkırtıcısı kışkıranıyla, ajanı provokatörüyle tüm devrimbazlar toplandı, kadro tamamlandı” manşetleri atıldı...

*

“İhanet ittifakı işbaşında, şer koalisyonu kolları sıvadı, milletin bütün düşmanları bir araya gelip çokuluslu saldırı başlattı” spotları döşenildi.

“Büyükada’da gizlice buluşan insan hakları örgütü maskeli fitneci ajanların sır toplantısı basıldı, ihbar üzerine suçüstü yapıldı, polisin nefes kesen baskınıyla bir otelde alengirli hazırlıktayken elleri kolları bağlı kıstırıldılar” tweet’leri sallandı...

*

“Kritik operasyonda ‘tertip komitesi’nin elebaşı Uluslararası Af Örgütü Direktörü ve avaneleri kıskıvrak yakalandı, insan haklarını savunmak bahanesiyle ne tür kaos planları çalıştıkları araştırılıyor, eyleme geçmeden dağıtılmaları büyük başarı, karışıklık çıkarma tehlikesi ucuz atlatıldı, sözde hak ve özgürlük aktivisti bozguncular silahlı terör örgütüne üye olmak duyumlarıyla suçlanıyor” haberleri patlatıldı...

‘HERKES İÇİN’ KISMI DA TAMAM

Bir zamanlar bölücülük, halkı din ve mezhep ayrımcılığıyla kin ve düşmanlığa tahrik, yasadışı örgüte yardım ve yataklık gibi suçlamalarla DGM’lerde yargılanan Necmettin Erbakan, Yaşar Kemal, Hasan Celal Güzel, Murat Bozlak, Akın Birdal ve benzerleriyle dayanışma için ‘kendini ihbar et’ kuyruklarına girenler yok muydu?

‘Beni de yargıla’

Yazının Devamını Oku

AK Parti’ye kurulan İlluminati tuzağı

6 Temmuz 2017
‘BAKIN, kimler kimlerle kol kola’ başlıklarının altını kaldırıyorsunuz...

Bakıyorsunuz, MHP Lideri Bahçeli’nin bile sempatisini kazanmış HDP’li Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu’yla yan yana yürüyor.

*

‘Sürülmedik tarla bırakmamışlar, bizim tarlanın mahsulleri de gerçek yüzleriyle ortaya çıkıyor, maskeleri bir bir inecek, bu son raunt’ diyen fedainin efelenmelerine dönüyorsunuz.

‘Bizim’ dediği mahalleye, daha dün atladığı iktidar treniyle intikal etmiş bir sonradan yanaşma çıkmasın mı!

‘İstilacı gizli el mahsulü’ diye işaret ettikleri de ‘tarla’nın yedi göbekten emektarları, en sahipsiz zamanında meydanı boş bırakmamış gedikli çilekeşleri... AK Parti’nin kurucularından Fatma Bostan Ünsal orada, ‘Mazluma kimliği sorulmaz’ diyen MAZLUMDER başkanlarından Ahmet Faruk Ünsal orada, başörtüsü mücadelesinin sembol isimlerinden Merve Kavakçı’nın eski eşi Prof. Cihangir İslam orada...

*

‘Yetişin, dava elden gidiyor, vatan dört koldan emperyalist saldırı altında, küresel emperyal güçler istediği için yürüyorlar, emperyalizmin ekmeğine yağ sürüyorlar, anti-emperyalizm bayrağı altında birleşin’ diye feryat figan çalan ‘kalk’ borusuna kulak kesiliyorsunuz.

Kendinden başka davası olmayan

Yazının Devamını Oku

'Sözde sanatçılar'ın 'sözde adalet yürüyüşü' deyince

5 Temmuz 2017
HÜKÜMET sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Sözde sanatçılar, bütün örgütleri bu yürüyüşe davet ediyor. Bu dahi CHP’nin uyanık olmasını gerektiren bir durumdur” dedi.

TRT, CHP’nin eylemini “Sözde adalet yürüyüşü” altyazısıyla yansıttı.

Katılmayabilirsiniz ama sahibi, kendi eylemini hangi adla tanımladıysa tırnak içinde o adla verir, takdiri halka bırakırsınız.

Ben başlıktaki her iki ‘sözde’ nitelemesine katılmadığım halde, bakın aslına sadık kalarak alıntıladım.

Sadece ifadenin bana ait olmadığını ve onayladığım anlamına gelmediğini belirtmek için tırnak içine aldım.

Yazının Devamını Oku

Ya ‘emperyalizmin işgal yürüyüşü’ değilse

1 Temmuz 2017
17-25 ARALIK operasyonuna ilk tepkimi, ertesi gün şu cümleyle vermiştim: “Bir yolsuzluk operasyonu, bazen sadece bir yolsuzluk operasyonu değildir...”

Kılıçdaroğlu’nun uzun yürüyüşüne ise başından beri şu gözle bakıyorum: Bir adalet yürüyüşü, bazen sadece bir adalet yürüyüşüdür...

Ama kesin bir inançla aksini düşünenler de var.

YA KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYORSA

Hülya Koçyiğit, hapisteki gazetecilerin gazetecilikten yatmadığına gözü kapalı inanıyor. ‘Var bir suçları ki tutuklanıyorlar’ mantığıyla, körü körüne...

Demiyor ki ‘Ya içlerinde gerçekten yazıp çizdiklerinden ötürü yatanlar da varsa’...

Bir bakan, terörist bir yürüyüş olduğundan o derece emin ki... O yolları teröristler yürüsün diye yapmadıklarını söylüyor. Adalet talebinin yürüyüş gerekçesi olmasına üzülmüyor. Yollar için hayıflanıyor.

Demiyor ki ‘Ya haklılık payı varsa, ya gerçekten de karşı çıkılası adaletsizlikler yaşanıyorsa’...

Militanlık taşeronları,

Yazının Devamını Oku

Efruz Bey de cinayet kurbanı

29 Haziran 2017
‘UTANMAZ Adam nasıl unutulur arkadaş’ diye sormuş, yazarı Hüseyin Rahmi Gürpınar’a haksızlık yapıldığından dem vurmuştum.

Hayranlığını bildiğim için sitemle andığım Selim İleri’den zarif bir yanıt geldi.

Özetle diyor ki; “Hüseyin Rahmi benim için de eşsiz bir romancımızdır. Ortak saygımız bana sevinç ve mutluluk getirdi. Dostlukla...”

*

İncelik gösterip ‘Utanmaz Adam’ romanına ayırdığı sayfaları da hatırlatıyor. “Edebiyatımızda Sevdiğim Romanlar Kılavuzu”nun 229. sayfası...

Hüseyin Rahmi’ye vefası bununla da sınırlı değil. Aynı çalışmasında başka eserlerini de övgüyle sunduğunu yazımda belirtmiştim.

Dolayısıyla sitemim aslında Selim İleri üzerinden Hürriyet Pazar jürisineydi.

AFFEDİLMEZ BİR KARAKTER SUİKASTI

Nasıl olmuştu da edebiyatımızın gelmiş geçmiş en iyi 100 romanı arasına

Yazının Devamını Oku

Sanki Yedim Camisi’ne ne çekti beni?

28 Haziran 2017
BAYRAMDA inanç turizmi de bayram yaptı.

Fakat ben ziyaretçi akınına uğramayan yalnız ve asude bir mekânı seçtim. Fatih’in sessiz sakin bir sokağında, kendi halinde bir camiyi

Başınızı kaldırdığınızda çatısından yükselen minareyi görmeseniz dışından anlamazsınız. Sıralı apartmanlardan bir apartman binası zannedersiniz.

Bitişik nizam dizilen eski apartmanlar arasında kalmış bir ferahlık ve huzur kaynağı burası.

Bugünlerde çok hatırlanmasa da... Adını, hikâyesini duymayan yoktur.

NEDENİ HİKÂYESİNDE

Yaptıran hayırseverin kimliği konusunda iki rivayet var. Ya

Yazının Devamını Oku