Temiz bir dünya için çalışıyor

“YENİLENEBİLİR, çevreci ve temiz enerji” deyince yollar hep aynı isme çıkıyor: Arsin Demir...

Haberin Devamı

O bir avukat ve enerji hukuku uzmanı. Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak yenilenebilir enerjinin önemini her platformda, her fırsatta kararlılıkla savunuyor. Ticarete küçük yaşlarda adım atmış, pazarda ilk limonunu sattığı gün de dolandırılmış. Çocukluk hayali de hukukçu olmakmış. İşi gereği çok sık seyahat ediyor. Ahde vefayı hayatının merkezine oturtmuş, “Şu anda işimden ve ailemden başka bir şeye yeterince zaman ayıramıyorum” diyor. Enerji, turizm, sağlık alanlarında uzmanlığını sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Yatılı okuduğu için düzenli bir hayatı seviyor. Mesleği gereği modayı yakından takip ediyor, göze hitap eden kıyafetler giyiyor. Aslan burcu. Disiplinli. İş konusunda asla ödün vermiyor. Hayat felsefesini, “Çalış ve temsil ettiğin insanların hakkını yedirme” ve “Rahat ol, çocuklarına ve dünyaya güzel bir gelecek bırakmaya çalış” diye özetleyen Arsin Demir’le iş dışı yaşamının çok bilinmeyenlerini konuştuk.

Haberin Devamı

 Temiz bir dünya için çalışıyor

HAYAT FELSEFESİ
(Mesleki hayatımda): Çalış ve temsil ettiğin insanların hakkını yedirme. (Özel hayatımda): Rahat ol, çocuklarına ve dünyaya güzel bir gelecek bırakmaya çalış.

 

OTOMOBİL
Statü değil, güvenlik

* İlk arabamı mesleğe başladıktan 6 yıl sonra 2006’da alabildim. Mavi düz vites bir Citroen C3’tü ve ona aşıktım. 3 yıldır ise Mercedes kullanıyorum. Bir statü göstergesi olarak değil, güvenlik açısından tercih ettiğim bir araç oldu ve memnunum. Yoğun iş hayatım nedeniyle sık seyahat ettiğim şoför arkadaşım da var. Ancak kendim kullandığımda deşarj oluyorum. Bir hukukçu olarak kurallara uymanın önemini gayet iyi biliyorum. Bir otomobilden beklentim kaza durumunda canımızı kurtaracak nitelikte ve sağlamlıkta olması. İki çocuk babası olmam ve onlara karşı duyduğum sorumluluk güvenliği ön plana çıkarıyor.

Haberin Devamı

Temiz bir dünya için çalışıyor

 

BESLENME
Midem de rahat etsin ben de

* Düzenli bir hayatı tercih ediyorum. Çünkü lise hayatım yatılı okulda geçti. Oranın bana kattığı belli şeyler var. Örneğin, kahvaltı olmazsa olmazlarımdan biri. Özellikle zeytin, domates, peynir ve zeytinyağı mutlaka olsun isterim. Bir parça da simit beni mutlu eder. Kilo almaya çok müsait bir yapım var bu nedenle öğlenleri genelde hafif diyebileceğimiz, bir çorbanın olduğu öğün tercih ederim. Akşamları da yine önceliğim hafif besinler (özellikle de zeytinyağlılar) olur. Akşama doğru elma yiyerek açlığımı bastırırım. Mutfağa sadece eşimin hazırladıklarını taşımak için girerim.

Temiz bir dünya için çalışıyor

 

MEKAN
Güler yüz ve ağırlanış önemli

Haberin Devamı

* İzmir’de pazar günleri ailemle Deniz Restoran’da özellikle balık çorbası içip vakit geçirmeyi tercih ederim. Urla’da Yengeç ve Akın’ın Yeri sevdiğimiz yerler arasında. Sakatatı da severiz ama bu aralar maalesef uzak durmak zorundayım. Pala Usta var. İncik ve kokoreçi enfes. Yeni lezzetlere çok açık biri değilim. Alışık olduğum tatlar beni mutlu eder. Bir mekanda öncelikle çalışanlarının güler yüzlülüğüne, misafirlerini ağırlayışlarına dikkat ederim. Bunun yanında yemeklerin sunumu, elbette temizlik ve genel görünüş de önemli.

Temiz bir dünya için çalışıyor



SPOR
Okulun futbol takımındaydım

* Ortaokul döneminde okulun futbol takımındaydım. Ancak Atatürk Lisesi’nde bize daha çok ders çalışma kültürü verildiği için spordan uzaklaştım. Bir ara fitness yaptım. Şu sıralar ise günlük yarım saat kadar yürüyorum. Fenerbahçeliyim ama maçlara pek gidemiyorum.

 

Haberin Devamı

TATİL
Bulunduğum yerden
uzaklaşmak demek

* Maalesef planlı tatil anlayışımız yok. Genelde cuma akşamından çıkıp pazar günü dönebileceğimiz kaçamaklar yapıyoruz. Çocuklarımızı da yanımıza alarak İzmir’e yakın yerlere gidip gelmeyi çok seviyoruz. Aynı yerde tatil anlayışını sevmiyoruz. Tatil benim için keşfetmek, sürekli seyahat halinde olmak, bulunduğum yerden uzaklaşmak demek. Arabaya atlayıp Antakya’ya gidip gelmek bile benim için tatil olabilir.

 

HOBİ
Hedefim, spor ve
hobiyi birleştirmek

* Maalesef hayatım boyunca hep yoğun çalıştığım için daha fazla hobi oluşturabilecek zamanı yaratamadım. Önümüzdeki yıllarda belki vakit bulabilirim diye düşünüyorum. Bu da tabii ki hemen hemen her gün yüzmek olacak. Hem spor, hem de hobi... Bunun dışında şimdilik çalışmak ve kitap okumak dışında bir şey yapamıyorum.

Haberin Devamı

Temiz bir dünya için çalışıyor

 

KARİYER
Pazarlarda limon ve su sattım

* Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. Ardından 3 ay İngiltere’de dil eğitimi aldım. Çalışma hayatıma başlangıcım aslında avukatlıkla olmadı. Dedem semt pazarcısı olduğu için daha 7 yaşımda bile limon, su ve yeşillik satmışlığım var. Fakültenin ardından bir süre meslektaşlarımın yanında çalıştım. Ardından kendi ofisimi kurdum. Hiçbir zaman mesleğe bakışımda devlet memurluğu anlayışı yoktu. Bu yüzden kamu avukatlığı yerine 2003’te kendi büromu açtım. Çocukluk hayalim de hukukçu olmaktı. Çünkü ailemizde çok sayıda hukukçu vardı.

 

TOPLANTI
Hayatımın her anı toplantı

* Toplantı mesleğimizin olmazsa olmazlarından. Her gün mutlaka toplanıyoruz ve burada karar verici merci konumundayım. Her gelen talebi değerlendirip karar vermem gerekiyor. Bunun dışında, hizmet verdiğimiz kurumlarla yaptığımız toplantılarda daha çok sorun dinleyen, çözüm üreten ve karar almalarını sağlayan taraf oluyorum. Bu anlamda bir avukatın hayatının her anı toplantı diyebiliriz.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
Yatılı okul alışkanlığı

* Yatılı okul günlerim bütün hayatıma temel oluşturdu. Erken yatmayı (23.00 gibi) seviyorum. Gerçi şu an bebeklerimiz küçük olduğu için buna izin vermiyorlar. Sabahları da en geç 06.30’da kalkmış oluyorum. 07.30 gibi evden çıkıyor, 08.00’de ofise gelmiş oluyorum. Akşam eve geldiğimde önce çocuklarımla ilgilenir, hasret gideririm. Ardından da hep birlikte akşam yemeği yeriz. Fırsat bulursam haberleri açıp, günün özetine bakarım. 5-10 sayfa da kitap okuyabilirsem kendimi şanslı hissederim.

 

MODA
Kıyafet için 5 dakika yeter

* Modayı takip etmek kavramı mesleğimizin olmazsa olmazlarımızdan. Çünkü bizim gösterebileceğimiz şey önce kendimiz. Avukatlık meslek etiği gereği de özenli giyinmek zorundayız. Tabii bunun karşılığı pahalı değil, göze hitap eden kıyafetler. Renk olarak geçen yıla kadar radikal bir insandım. Ancak turizm sektöründeki arkadaşlarım nedeniyle sektörün canlı rengi bana da yansıdı sayılır. Hazır giyimi tercih ederim. 5 dakika içinde alır çıkarım.

 

TEKNOLOJİ
Sosyal medyada aktifim

* Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorum ve teknolojiyle de aram iyi sayılır. Çünkü teknoloji hepimizin hayatının tam ortasında yer alıyor ve ben de bunlardan geri kalmak istemiyorum. İş anlamında donanımların hepsinden faydalanıyorum.

 

ASTROLOJİ
İşte disiplinden ödün vermem

* Aslan burcuyum, takip etmem ama özelliklerini taşıdığım söylenir. Disiplinli olmayı çok severim ve iş konusunda asla ödün vermem.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Köpekle büyüsünler isterim

* Bir dönem kedi besledim. Bahçeli bir evde yaşadığımız için yakın zamanda da çocuklarımın bir köpekle beraber yaşamasını istiyorum. Bunun için küçük oğlum Arsen’in biraz daha büyümesini bekliyorum.

 

DÖNÜM NOKTASI
Hayatıma hep ahde
vefa yön verdi

* Hayatımın akışına yön veren çok sayıda karar olduğunu düşünüyorum. Tabii ki mesleğimi icra etmeye başladığımda herhangi bir güç ve dayanağım yoktu. Her şeye sıfırdan başladım. Bugünlere gelinceye kadar çok fazla karar almam gerekti. Bu kararları alırken de hep insani ilişkiler buna yön verdi. ‘İyi ki şunu yapmışım’ dediğim şey, hep insanlarla ahde vefa ilkesini dahil tutmak oldu. Hayatın mihenk taşı, kimseyi yüz üstü bırakmamak ve ahde vefadır diyebilirim

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Arsin Demir
Doğum yeri ve yılı: Elazığ Palu, 1977
Eğitimi: Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İşi: Avukat, Uluslararası Turizm Derneği Eş Başkanı, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü ve Çevre Hukuku Kurulu Başkanı
Burcu: Aslan
Medeni durumu: Avukat Serap Sürmeli Demir’le evli. Nehir (5) ve Arsen Baran (2) adlarında iki çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları