Tarımın ladysi

İZMİR’de son dönemde adından söz ettiren firmalardan biri de Kalyon Tarım Market...

Haberin Devamı

 Tarımın ladysi

Sektöre 2012’de Candem Gübre Ege Bölge Distribütörlüğü’yle ‘Merhaba’ diyen, bir yıl sonra portföyüne Chrysamed Kimya Ege Bölge Distribütörlüğü’nü ekleyen, 2015’te çiftçi isteklerini göz önünde bulundurarak ‘Titanium’ markasıyla gübre üretimine de başlayıp tüm Türkiye ve dünya pazarında satışa sunan firma, günümüzde yoluna emin adımlarla ilerliyor. Kurucusu Gülbin Şenkalyoncu... Şimdilerde ise bayrak kızı Simay Şenkalyoncu’nda... Simay Hanım, ‘İsmi ile müsemma’ diye nitelendirilen insanlardan. Sağduyulu, ağırbaşlı, ticarete düşkün, mantıklı, atılgan, algılaması ve enerjisi yüksek, dinamik, pırıl pırıl bir iş insanı. İnanılmaz çalışkan, hatta işteyken saatin farkında bile olmayan, disiplinli, programlı, dolayısıyla hataya pek de tahammülü olmayan, genç yaşında başarı öyküsüne imza atmış biri. Aynı zamanda mütevazı, eğlenceli, güler yüzlü, neşeli. Hız tutkunu. Şaşırtıcı ama gerçek, tespih biriktiriyor. Hayatı mutluluk üzerine kurulu. ‘Mutluluk verirsen mutluluk alırsın’ felsefesiyle hareket ediyor ve herkese de öneriyor. İşte, Simay Şenkalyoncu...

Haberin Devamı

Tarımın ladysi

HAYAT FELSEFESİ
Mutluluk verirsen mutluluk alırsın. Her şeyin amacı bu olmalı. Ben işimde, aile ve arkadaşlarımla ilişkilerimde hep buna inanırım. İnsanları mutlu edersen geri dönüşünde hep sen mutlu olursun. Hayat bunun üzerine kurulu.

OTOMOBİL
İlk arabam minibüstü

* İlk arabam Kia Preggio idi. Ürünleri bayilere taşımak için biraz büyük bir araca ihtiyacım vardı. Şimdi Audi A4 var. Bir otomobilden öncelikli beklentim güvenli ve motor gücünün kuvvetli olması. Hız sınırlarını zorlayabilecek rahat ve konforlu olması da tercihimi etkiler. Trafikte dikkatli bir sürücü olduğumu düşünüyorum.

Tarımın ladysi

Haberin Devamı

BESLENME
Sarmaya ‘Hayır’ demem

* Sabah uyanır uyanmaz kahvaltı yapamam. Biraz zaman geçmesi gerekir. Sonra kuvvetli bir şeklilde yaparım. Salatalık, domates ve peynir vazgeçilmezlerimdir. Hafta sonları pastırmalı yumurtaya da ‘Hayır’ demem. Öğlenleri genellikle İzmir’in ilçelerinde olduğum için çoğu zaman geçiştiriyorum. Eğer zamanım varsa kırmızı et ve sebze tercih ederim. Az yemem gerektiğini bildiğim halde en çok akşamları yiyorum. Haftada 1 gün balık tüketmeye dikkat ederim. Sarmaya bayılırım. Yoğun çalışma tempomdan mutfakta çok vakit geçiremiyorum. Buna rağmen salata ve makarnada iddalıyım.

MEKAN
Güler yüz çok önemli

* İzmir’de Boğaziçi, 1’inci Kordon Balıkpişiricisi ve Etçibaşı; İstanbul’da ise Günaydın favori mekanlarım arasında. Kalite, hizmet, temizlik ve güler yüzün ön planda olduğu yerleri tercih ederim.

Haberin Devamı

Tarımın ladysi

SPOR
Lisanslı yüzücüydüm

* İş tempomdan dolayı maalesef spor yapamıyorum. Lise yıllarımda Ege Üniversitesi’nde lisanslı yüzücüydüm. Beşiktaşlıyım.

Tarımın ladysi

TATİL
Tek kelimeyle dinlenmek

* Yılda birkaç kez yurtdışına çıkarım. Minimum 3, maksimum 10 gün olur. Hafta sonları Çeşme’ye yazlığa giderim. Yurtdışında Avrupa ülkelerini, yurtiçinde ise Bodrum ve Fethiye’den vazgeçemem. Tatil benim için dinlenmek, dinlenmek, dinlenmek demek.

HOBİ
Tespih biriktiriyorum

* Hız yapmak, yüzmek ve alışveriş en sevdiğim şeyler. Çok fazla okuduğumu söyleyemem. O anki ruh halime göre müzik dinlerim, ama kesinlikle yüksek ses isterim. Fırsat buldukça sinemaya giderim. Saat ve tespih biriktiriyorum.

Haberin Devamı

Tarımın ladysi

KARİYER
Okurken, iş başa düştü

* Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu, Özel Ege Lisesi, Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi’ni bitirdim. Üniversite son sınıfında ailemizin işlerinin ters gitmesinden dolayı babamın sağlık sorunları oldu. Bunun üzerine işlerin başına geçmek zorunda kaldım. O zamanki işimiz traktör yedek parça grubuyla ilgiliydi. Bu zor dönemi atlatıp düze çıktıktan sonra kendime yeni iş arayışına girdim. Mesleğimle ilgili olmadığı halde Candem Gübre’nin sahibi Nazmi Candan sayesinde tarım sektörüne atıldım. Çocukken hep babamın işlerinin başına geçmek isterdim, ama bu şekilde değil tabii.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
8’de işimin başındayım

* Geceleri geç yatmama rağmen 07:30’da evden çıkar, 08:00’da işimin başında olmaya özen gösteririm.

MODA
Hafta içi ve sonu ayrı

* Haftalık moda dergilerini düzenli alıp fırsat buldukça incelerim. İçinde bulunduğum sektörden dolayı maskulen bir tarzım var. Beni genelde hafta içi sıfır makyaj, saçlar topuz, düz ayakkabılarla görebilirsiniz. Ama hafta sonları tam tersi bir tarzım var. Topuklu ayakkabı ve cigarette tarzı pantolondan vazgeçemem. Renk olarak genellikle siyah, beyaz, lacivert ve kahverengi tonlarını tercih ederim.

Tarımın ladysi

TEKNOLOJİ
Özel zaman harcamam

* Hayatımı kolaylaştıran her şeyi kullanmayı seviyorum. Sosyal medyayı aktif kullanıyorum. Özel zaman harcamıyorum. Vakit buldukça telefonumdan göz gezdiriyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
İleride köpek istiyorum

* Şu an için bir hayvanım yok. Ama muhtemelen bahçeli evim olduğunda bir köpek alacağım.

ASTROLOJİ
Teraziyim, dengeliyim

* Terazi burcuyum. İlgiliyim, takip ederim. Yeni biriyle tanıştığımda burcunu mutlaka sorarım. ‘Burcumun tüm özelliklerini taşıyorum’ diyebilirim.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Simay Şenkalyoncu
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1987
Eğitimi: İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi
İşi: Kalyon Tarım Market Genel Müdürü
Burcu: Terazi
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları