Sevgi dolu, renkli, iyi ve fedakar

Haberin Devamı

SELİN Şükran Solmazer. Yaklaşık 10 yıldır Çeşme Ovacık’ta şaraplık üzüm ve zeytin yetiştiriyor. Çeşme’de çok az bilinen Ovacık’ta bu sene açtığı Noni’s House ile adeta fenomen oldu. Çünkü masaya gelen her şey (zeytinden zeytinyağına, domatesten ekmeğe) bahçeden. Sırf kahvaltı için günler öncesinden yer ayırtmak gerekiyor. Herkes onun kim olduğunu merak ediyor ve yolu çok bilinmese bile Noni’s House’u arayıp buluyor. O ise kalabalıktan uzakta, eşi ve evcil hayvanlarıyla sakin, doğayla iç içe, huzurlu bir hayat yaşıyor. Zarif, içten ve dürüst. Koç burcu ve neredeyse bütün özelliklerini taşıyor. Örneğin çok çabuk affediyor, küs kalmayı sevmiyor. Hayatın sevdiğimiz insanlara küs kalmak için çok kısa olduğuna inanıyor. Risk almayı ve seyahat etmeyi seviyor. 40 yaşında hemen hemen gitmediği ülke kalmamış. Özgürlüğüne düşkün. Kendisine ait sınırları var ve kolay kolay kimseyi o sınırlar için almıyor. Hayatta en önem verdiği şey aile ve arkadaşlık. Ancak... İstismar edildiğini fark ederse arkasına dönüp bakmıyor bile. “Bir insana verebileceğim en ağır ceza, beni kaybetmesi olarak düşünüyorum. Çünkü sevgi dolu, renkli, iyi ve fedakar biriyim” diyor.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Ye, sev ve dua et...

OTOMOBİL
‘Can erik geldi’ derlerdi

* İlk arabam üniversitede okurken babamın gönderdiği harçlıkları biriktirerek aldığım 1979 model Murat 131’di. Rengi erik yeşili olduğu için ağabeyimin arkadaşları benimle dalga geçip, “Can erik geldi” diyorlardı! Şu an 2012 beyaz dizel VW Passat’ım var. Benim için otomobil rahat hareket edebilme özgürlüğü demek. Kullandığım arabanın dayanıklılığı ve çevreye verdiği zararın az olması önemli. Bu yüzden özellikle ‘Bluemotion’ özelliği olan araç aldım. Kırmızıda durunca, karbon salımı da duruyor.

BESLENME
2 porsiyon tava yoğurdu

* Kahvaltı vazgeçilmez bir öğün benim için ve Cemal Süreya üstadımızın da dediği gibi mutlulukla yakından ilgisi var. Sağlığına ve kilosuna dikkat eden biri olarak Ege kahvaltısı tercih ediyorum. Organik zeytin, soğuk sıkma sızma zeytinyağı, yeşillik, Bergama tulumu, orta sert Ezine peyniri ve yurt dışından özel getirdiğim Soderblanding çayım olmazsa olmazım. Öğlenleri Giritli olmamın da etkisiyle mevsimine göre hazırlanmış ot yemekleri tüketiyorum. Akşamları ise balık, salata ve Ege mezeleri. Dışarıda isek ve balık yiyemiyorsam tercihim ızgara köfte ve salata olur. Yoğurt canavarıyım. Günde en az 2 porsiyon en yağlısından tava yoğurdu yerim. En beğendiğim lezzetler enginar, avokado, yoğurt; hoşlanmadıklarım ise bamya, patates ve havuç. Mutfakla aram harika. Yemek yapmak, eski klasik tarifleri değiştirip üzerinde oynayarak yeni lezzetler keşfetmek benim için mutluluk sebebi. Zaten sırf bu yüzden kendi restoranımın şefi olmayı seçtim. Brokoli yaprağından yaptığım etli sarmam, lor kurabiyem, Noni’s Menemen’im ile arapsaçlı kiş’im bu sezon misafirlerimin en çok sevdiği ve aradığı lezzetler oldu.

Haberin Devamı

Sevgi dolu, renkli, iyi ve fedakar

MEKAN
Rahat hareket edebilmeliyim

* Kendi mekanım Noni’s House’da olduğu gibi, rahat hareket edip, keyifle sohbet ederken, zevkli bir müzikle buna eşlik eden lezzetli ve sağlıklı yiyecekler sunan mekanları severim. Urla Özbek’te Akın’ın Yeri balık, İstanbul’da Günaydın et, Arjantin Buenos Aires’te Parilla Don Julio şarap ve et, Ayvalık Cunda’da Nihat’ın Yeri gidip de deniz mahsulleri yemeden dönmediğim yerler. Bir mekanda öncelikle temizlik, lezzet ve atmosfer ararım.

SPOR
Koyu Fenerbahçe taraftarıyım

* Yazın işlerimin yoğun olmasından dolayı spor yapamıyorum. Bu nedenle kendimi ödevini yapmamış öğrenci gibi suçlu hissediyorum. Kışın özellikle açık havada düzenli olarak yürüyüş, bisiklet ve pilates yapıyorum. Koyu Fenerbahçe taraftarıyım.

Haberin Devamı

TATİL
Sıcak ve egzotik yerler

* Eşimle beraber yılda bir kez planlı programlı bir büyük seyahat (en kısa 15 gün, en uzun 1 ay) yapıyoruz. Ancak aralarda kısa soluklu yurt içi veya dışı seyahatlerimiz de mutlaka oluyor. Yurt içinde özellikle orada çocukluğumu geçirdiğim için Cunda Adası ile Selimiye’yi, yurt dışında ise kışın gidip uzun soluklu seyahatler yaptığımız için sıcak ve egzotik yerleri tercih ediyorum. Tatil benim için yaşadığım yerin masalsı güzelliğini anlayıp özleyerek geri dönmeyi ve dünyanın neresine gidersem gideyim yaşanacak en güzel yerde evim ve işim olduğunu anlayıp her seyahat dönüşünde şükretmeyi ifade ediyor.

HOBİ
Yemek, dikiş, örgü, dantel

Haberin Devamı

* En büyük hobilerim yemek yapmak, çeşitli kurabiyeler ve ev ekmeği pişirmek, taş boyamak, dikiş dikmek, örgü ve dantel. Bunlara her gün yenileri ekleniyor. Bu yüzden kendimi ve yapabileceklerimi keşfetmek, özellikle hiç denemediğim yeni hobiler için pinterest’i takip ediyorum. Evde sırf bana ait oldukça iyi bir kütüphanem var. Özellikle okumaktan hoşlandığım kitaplar biyografi üzerine. Onların içinde kendime katabileceğim pek çok gerçek ve yaşanılarak elde edilmiş tecrübeler buluyorum. Caz dinlemeyi severim. Gittiğim yerlerden orayı simgeleyen magnetler topluyorum.

Sevgi dolu, renkli, iyi ve fedakar

KARİYER
Karadeniz Teknik’i bitirdim

* İlk, orta ve liseyi İzmir’de, üniversiteyi ise Trabzon Karadeniz Teknik’de okudum. Özel bir şirkette 10 yıl kadar çalıştıktan sonra 2005’te babamın kanser olması üzerine, doğayla iç içe bir hayat yaşamak istediğim için Çeşme Ovacık’a yerleştim. Şaraplık üzüm, zeytin ve zeytinyağı üretiyorum. Yaz aylarında bağların arasındaki küçük evimde yurt içi ve dışından gelen turistlere Ege’nin yöresel lezzetlerini öğretiyorum. Bu yıl, çevreden gelen yoğun istek üzerine Noni’s House Ovacık’ta kır kahvaltısı, gruplara ve kişilere özel menülerle rezervasyonla öğle ve akşam yemekleri vermeye başladım. Çalıştığım işten ilk kazandığım parayla ailemde herkese hediyeler almıştım, daha dün gibi hatırlıyorum. Hayat her zaman şanslı geçmiyor. Pek çok insan gibi bizde iniş ve çıkışlarla büyüdük. Bu yüzden paranın savrulmasına karşıyım. Ömrüm, kazandığım paranın bir kısmını kötü günler için ayırmak ve yatırım yapmakla geçiyor.

Haberin Devamı

MODA
Kot üzeri ekoseli gömlek

* Modayı takip ettiğim söylenemez. Benim için önemli olan insanın kendini içinde yabancı hissetmeyeceği, temiz ve kaliteli kıyafetler kullanmak. Belli bir tarzım var, ağırlıklı olarak Çeşme Ovacık’ta sahibi olduğum çiftlikte yaşadığım için country tarzı kot pantolon üzeri ekoseli gömlekler giyiyorum. Zaman zaman gideceğim davete göre tarzım daha kadınsı ve elegant olabiliyor. Öyle zamanlarda ise tercihim ipek ve ipek saten karışımı kumaşlardan üzerime kendi istediğim modelde giysiler diktirmek oluyor. Modacım var. Nilgün Hepyalçın. Kendisi aynı zamanda yeğenim oluyor. İtalya’da moda tasarım okudu ve bana tasarlayıp diktiği her şeyi severek ve kendime yakıştırarak giyiyorum. Küpe takmadan sokağa çıkmam, benim için imza gibi...

SOSYAL MEDYA
3 bin 500 takipçim var

* Twitter, Facebook, Pinterest ve İnstagram’da varım. Beni ‘nonishouse’ ismi ile takip eden 3 bin 500’ün üzerinde takipçim var. Daha çok kendi hayat felsefemi ve o günkü ruh halimi anlatan şeyler paylaşıyorum. Çok sıkı dostlar edindim. Aramızda konuşmayınca, bir şeyler için birbirimize yorum yapmayınca özlediğim çok güzel insanlar var içlerinde. Günde en az 2-3 saatimi ayırıyorum bu nedenle internete.

SEVİMLİ DOSTLAR
Can yoldaşımı yaşatıyorum

* Bahçemde beslediğim 4 köpeğim (Nonitwo, Hayat, Zilli, Kurti) ve 5 kedim (Panda, Nutella, Nonya, Üzüm, Şanslı) var. Restoranıma ismini veren can yoldaşım Noni’mi kaybedeli 6 yıl oldu, acısı dün gibi içimde. Hikayemiz çok kısa sürdü, tamamlanmamış eksik bir hayat desem doğru olur. Henüz 4 yaşında kanserden kaybettim oğlumu. Noni’s House ismi ilk böyle ortaya çıktı.Sevgi dolu, renkli, iyi ve fedakar

Yazarın Tüm Yazıları