Sanatçı ruhlu

“Vicdan ve merhamet benim olmazsa olmazlarım. İnsan acı çekiyorsa canlı, başkalarının acılarını hissedebiliyorsa insandır. Bu yüzden ömrümün her alanında vicdanlı ve merhametli olmaya dikkat ettim. Karşıma çıkanlarda da hep bunu aradım.”

Haberin Devamı

Bu sözler, DRC Grup ve Coordinat markalarının kurucu ortağı Caner Tan’a ait. Özgüveni, sanatın her alanında eser vermesine imkan tanıyan zengin ruhu, insancıl yapısı, hayata merhamet ve vicdan dolu bakışıyla dikkat çeken bu genç adam, daha ortaokul 1’inci sınıftayken öğretmeninin ileride ne olmak istediğini sorduğunda, “Marka olmak istiyorum” yanıtıyla herkesi şaşırtsa da, o günkü hedefini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Evet, uğraşmadığı spor yok denecek kadar az. Yağlı boya tablolar yapıyor, fotoğrafla uğraşıyor ve gönül verdiği Latin danslarında pistte hünerlerini sergileyecek kadar yetenekli. Mutfağa ara sıra girse de tuzda balık ve et sotede son derece iddialı. “Aslında bu hayatta bir şeyleri düzeltmek için çalışan herkes sonunda başarıyı yakalar. Biz yaptığımız işte en mükemmelini mi yapıyoruz, elbette hayır. Ama her seferinde en mükemmeline ulaşmak için çalışıyoruz” sözleri de Caner Tan’ın farklı ve sıra dışı yapısını anlatmaya yetiyor. Keyfile okumanız dileğiyle...

Haberin Devamı

Sanatçı ruhlu

 

HAYAT FELSEFESİ
Hayatta tek bir başarı var, o da istediğin gibi yaşayabilmek. Hayat kısa. İnsan keyif alacağı işi yapmalı ve keyif alacağı insanlarla bu hayatı yaşamalı.

 

OTOMOBİL
Tercihim otomatik vites olması

* İlk arabam 1997 model bal rengi Mitsubishi L200’di. Şimdi 2015 model siyah Audi A5 Quattro kullanıyorum. Bir otomobilde ilk aradığım özellik otomatik vites olması. Tabii, güvenlik olmazsa olmaz. Terazi burcu olduğum için estetik de diğer bir unsur. Makine mühendisi olmam da aracın motor performansına önem vermeme yol açıyor.

Sanatçı ruhlu

 

BESLENME
Tuzda balık, odun ateşinde sote

Haberin Devamı

* Üniversiteye kadar kahvaltı yapmayı sevmiyordum. O zaman ev arkadaşım, şimdi iş ortağım olan Onur Durmuş ise çok önem veriyordu. Beni de kahvaltıya o alıştırdı. Öğle yemeklerini genellikle işyerimizde yiyoruz. Ben sebze seviyorum ama arkadaşlarımızın tercihi nedeniyle etli lezzetler öne çıkıyor. Ama yine de arayı buluyoruz. En beğendiğim yemek mantı, hiç sevmediğim ise bamya. Mutfakla aramın iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle tuzda balık ve odun ateşinde et soteyi güzel yaparım.

 Sanatçı ruhlu

MEKAN
Gülmeyi bilmeyen dükkan açmasın

* İzmir’de A7 Şehir Kulübü, Gaziantepli Recep Usta, La Puerta, Balık Pişiricisi Veli Usta ve Adabey favori mekanlarım arasında. Bir mekanda benim için en önemli özellik güler yüz. ‘Gülümsemeyi bilmeyen dükkan açmasın’ sözüne çok inanırım. Temizlik, sunum düzeni ve tertip iyiyse mutfağın da temiz olacağı gibi bir inancım var.

Haberin Devamı

 Sanatçı ruhlu

SPOR
Takım sporlarını seviyorum

* Çocukluğumda uzun süre Çekmeköyspor’da futbol, üniversitede de tenis ve basketbol oynadım. Şimdi kışları kayak sporlarıyla uğraşıyorum. Bisiklete biniyorum. Ayrıca, 9 yıldır her perşembe düzenli maç yaptığımız halı saha takımımız var. Yamaç paraşütünden su altı dalışına kadar birçok farklı spor denedim ama ben daha çok sosyal etkileşimin olduğu sporlardan hoşlanıyorum. Takım oyunlarını kendime daha yakın buluyorum. Koyu bir Galatasaraylıyım ancak fanatizme karşıyım. Bu konudaki en büyük hayalim bir gün Fenerbahçeli arkadaşlarımla statta kol kola maç izleyebilmek.

 Sanatçı ruhlu

TATİL
Farklı kültürler tanımayı seviyorum

* Maalesef uzun tatil yapabilmek gibi bir şansım yok. En çok bir haftalık tatillere çıkabiliyorum. Plancı değilim. Gezmeyi, yeni yerler görmeyi, farklı kültürler tanımayı çok severim. Yurt içinde kışın Kaz Dağları favorim. İnsanı dinlendiren bir doğası var. Yazınsa Fethiye, Kaş, Kalkan en sevdiğim destinasyon. Tabii artık evimiz gibi olduğu için hafta sonları da Çeşme’ye gidiyorum. Barselona ve Minsk de yurt dışı tatillerinde favorilerim arasında.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Fotoğraf çekiyor, tablo yapıyor, şiir yazıyor, dans ediyorum

* Terazi burcu olduğumdan sanata düşkünüm. Fotoğraf, resim ve edebiyatla ilgileniyorum. Fotoğrafçılıkla ilgili bir kursa gittim ve severek fotoğraf çekiyorum. Resimle de ilgileniyorum. Özellikle pazar günleri tuval karşısına geçip yağlı boya tablolar yapıyorum. İleride evimi ve ofisimi kendi eserlerimle süslemek istiyorum. Tabii bunların yanında şiir de yazıyorum. Dans etmeyi de çok seviyorum. Modern ve Latin dansları favorim.

 Sanatçı ruhlu

KARİYER
Hayalim en ünlü Türk markasının sahibi olmak

* Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Askerlik sonrası 3 yıl ECA’da çalıştım. Ardından da Onur Durmuş’la birlikte kendi işimizi kurduk. Isıtma soğutma hizmeti veren bir şirketti. Türkiye çapında başarı yakaladık. Şimdi ise inşaat sektöründeyiz. DRC Grup’un kurucu ortağıyım. Ortaokulda öğretmenim kaldırıp ne olmak istediğimi sorduğunda, “Marka olmak istiyorum” demiştim. Diğer çocuklar gülmüştü ve öğretmenim yeniden sormuştu. Ben de, dünyanın en ünlü Türk markasının sahibi olmak istediğimi söylemiştim. Bu hayalim hala devam ediyor.

 

Haberin Devamı

TOPLANTI
Moderatörlüğü ben üstlenirim

* Her pazartesi çalışanlarımız ve çözüm ortaklarımızla ortak toplantı düzenleriz. Ben moderatörlüğü üstlenirim. Briefleri alırım.

Sanatçı ruhlu

GÜNE BAŞLANGIÇ
02.00’den önce uyuyamam

* O yüzden 02.00’den önce de yatağa girmem. 23.0’te yatsam bile uyumam o saati bulur. Sabah uyanmakta sorun yaşamam. Kahvaltımı yaptıktan sonra 10.00 gibi işyerinde olurum. Geç yattığım için planlamalarımı ve çalışmam gereken konuları o saate bırakırım.

 

MODA
Renkli giymekten çekinmem

* Hazır giyimi tercih ederim. Geze geze alırım. Son 2 yıldır giyim konusunda kız arkadaşım en büyük etken. Temiz ve güzel giyinmeyi severim. Hafta içi takım elbise giyer, kravat ve mendil kullanırım. Hafta sonları ise spor ve rahat kıyafetleri tercih ederim. Renkli giymekten çekinmem.

 

TEKNOLOJİ
İsraftan olabildiğince kaçınırım

* İşimi gördüğü sürece teknolojik aletleri değiştirmem. İsraftan kaçınırım. Sosyal medyada aktifim. Facebook ve Twitter’dan günün gelişmelerini ve haberleri takip ederim. Fotoğrafla yakından ilgilendiğim için Instagram’ı da sıkı şekilde kullanıyorum.

 

ASTROLOJİ
Terazinin özelliklerini taşırım

* Burcum terazi ve özelliklerini taşıyorum. Sanata yatkınlığım ve ilgim var. Adalete de çok önem veririm.

 Sanatçı ruhlu

SEVİMLİ DOSTLAR
Hapsedilmelerine karşıyım

* Küçükken her türlü böceği eline alıp oynayan bir çocuktum ama daha sonra git gide hayvanlardan uzaklaştım. Ben hayvanların doğada ait oldukları yerde yaşamaları gerektiğini düşünüyorum. Hapsedilmelerine taraftar değilim. Herhalde sadece balık besleyebilirim.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Caner Tan
Doğum yeri ve tarihi: Bergama, 1981
Eğitimi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği
İşi: DRC Grup Kurucu Ortağı
Burcu: Terazi
Medeni hali: Sevdiği var

Yazarın Tüm Yazıları