Otomobillerin Efendisi

BU haftaki konuğum, ‘deneyim, gelişim, yenilik ve hizmet aşkı’ ile yazılmış yarım asrı aşkın bir başarı öyküsünün ikinci kuşak kahramanlarından Ajlan Aşıcı...

Haberin Devamı

Otomobillerin Efendisi

Ali İhsan Aşıcı, 1950’li yıllarda tanıştığı otomobil dünyasında sektörünün en iyi firmalarında çıraklık, kalfalık ve ustalık yaparak özellikle Amerikan teknolojileri, servis, yedek parça ve tamir konularında kendisini geliştirir. Yıllar içinde edindiği deneyimi daha iyi hizmete çevirmek ve müşterileriyle paylaşmak için 1961’de A.A.Aydın Otomotiv’i kurar. Yenilikçi bakış açısını hiçbir zaman kaybetmeyen Aşıcı, kurumsallaşma alanında yol alırken, mesleğini ailesiyle de paylaşarak oğulları Aydın ve Ajlan’la birlikte çalışmaya başlar. Böylece A.A.Aydın Otomotiv’in kuruluş felsefesini oluşturan 3A konsepti tamamlanır. ‘Modern, güvenilir, hızlı hizmet’ parolasıyla yola çıkan, İzmir’in ilk yetkili Chrysler, Jeep ve Dodge servisi olan, 2012’de buna Lancia’yı da ekleyen A.A.Aydın Otomotiv günümüzde Ajlan Aşıcı’nın şefliğinde yoluna devam ediyor. Ajlan Bey, arabalara ve babasının sanatına olan aşkı yüzünden lise sonrası iş hayatına atılmış. 30 yıldır da ilk günün aşkı ve heyecanıyla işinin başında. Genel müdür pozisyonunda. Abisi Aydın Aşıcı, mali işler müdürü. Kız kardeşi Aylin ise müşteri ilişkileri sorumlusu. Tabii ki baba Ali İhsan Aşıcı kurucu başkan olarak onların hala en büyük yardımcısı. Ajlan Bey, Girit kökenli bir aileden geldiği için tam bir Akdeniz mutfağı düşkünü. Maket araba, plak ve kaset tutkunu. Oğlak burcu. Güvenilir, hırslı, sessiz, sakin, ılımlı ancak bir o kadar da güçlü, oldukça neşeli ve mutlu bir kişilik. Keyifle okumanız dileğiyle...

Haberin Devamı

OTOMOBİL
O benim ‘Ateş Kuşu’mdu

* İlk arabam 1975 model kırmızı bir Pontiac Transam’dı, ona ‘Ateş kuşu’ adını vermiştim. Şu an 2016 model beyaz Jeep Renegade kullanıyorum. Bir araçta önce can güvenliği, sonrasında performans ve keyif veren bir süspansiyon ararım. Olabildiğince saygılı, hız kurallarını aşmadan performanslı otomobil kullanmaktan hoşlanırım.

Otomobillerin Efendisi

Haberin Devamı

BESLENME
Girit kökenliyiz ot
zeytinyağlı severiz

* Kahvaltı yapmadan evden çıkmam. Öğle yemeklerini iş yerinde personelle birlikte yerim. Sebze ağırlıklı lezzetlerden hoşlanırım. Akşam yemeklerini evimde ailemle yemekten keyif alırım. Eşimin klasik yemek çeşitleri ve farklı denemeleri damak tadıma tam uyum sağlar. Ara öğün olarak bazen meyve, bazen de küçük atıştırmalılar tüketirim. Girit kökenli bir aileden geldiğim için Akdeniz mutfağı ve zeytinyağlı ot çeşitleri ilk tercihimdir. Mutfakla aram pek yoktur. Ancak aç kalmayacak derecede bir şeyler hazırlarım.

Otomobillerin Efendisi

MEKAN
Sessizlik ve yeşilin
kokusu beni cezbeder

* Doğayla baş başa olacağım yerlere gitmekten hoşlanırım. Biraz sessizlik, yeşilin kokusu ve görüntüsü beni rahatlatır. Bu yüzden açık hava restoranları veya kafeleri tercih ederim. Gittiğim işletmelerde önce temizliğe, sonra ilgiye, ardından da fiyata bakarım.

Haberin Devamı

SPOR
Zaman ayırdığımı söyleyemem

* Maalesef spora pek zaman ayıramıyorum. Yoğun bir iş temposuyla çalıştığımdan eve oldukça geç ve yorgun geliyorum. Fenerbahçe’yi destekliyorum. Ama sıkı bir taraftar değilim, sempati oranında tutuyorum.

TATİL
Benim için biraz lüks

* Daha önce söylediğim gibi yoğun tempoda çalıştığım için tatile ancak 2’şer günlük periyotlarla 2-3 defa fırsat bulabiliyorum. Ama ileride 1 haftalık sürelerle 3-4 kez Türkiye’de çeşitli bölgelere gitmek en büyük hayallerimden. Tatilin zihin ve bedenin gıda gibi ihtiyaç duyduğu bir şey olduğuna inanıyorum.

HOBİ
Maket araba, plak ve
kaset biriktiriyorum

* Kitap okumayı severim. Genelde psikolojik ağırlıklı ve hayata pozitif bakmamı sağlayan kitaplar alırım. Ailemle zaman geçirmeyi de severim. Her marka araçla ilgili bilgi edinmek ve yetkili servisi olduğumuz markalar dışında da ne gibi değişiklikler olduğunu takip etmekten zevk alırım. Müzikle de aram iyi sayılır. Maket araba, plak ve eski kaset biriktiriyorum. Sık olmamakla birlikte sinema ve tiyatroya da giderim.

Haberin Devamı

KARİYER
30 yıldır ilk günün aşkı
ile işimin başındayım

* İlkokulu Fatih Koleji’nde, ortaokul ve liseli Karataş Lisesi’nde okudum. Arabalara ve şirketimizin kurucusu olan babamın sanatına olan aşkım yüzünden üniversiteye gitmeden hemen iş hayatına atıldım. 30 yıldır ilk günün aşkıyla işimin başındayım. Asker öncesi abimle birlikte babamız Ali İhsan Aşıcı’dan ayrı dükkan işlettik. Gösterdiğimiz başarı onu mutlu etmiş olmalı ki, hep birlikte bu işi yapmamızı uygun görerek bizi şu anda bulunduğumuz şirketimize davet etti. Halen kurucumuz Ali İhsan Aşıcı kurucu başkan pozisyonunda. Ben genel müdürlüğü yürütüyorum. Abim Aydın, mali işler müdürü. Kız kardeşim Aylin ise müşteri ilişkileri sorumlusu. Lancia, Jeep, Chrysler ve Dodge yetkili servisiyiz. GM, Alfa Romeo, Lincoln, Ford ve Hummer markalarına da servis ve yedek parça hizmetimiz var. Tabii ki sadece İzmir’e değil, Ege’nin tamamına hizmet veriyoruz. Gelen talepler doğrultusunda ‘Araç Estetik Merkezi’ adı altında yeni bir birim daha açtık. Burada her türlü araç temizliğinin yanında çok özel Amerikan menşei’li ürünlerle yıllarca aracın boyasına bakım gerektirmeyen bir uygulama olan seramik kaplama işlemi de uyguluyoruz. 60 yıllık başarımızın altında koşulsuz müşteri memnuniyeti, orijinal malzeme kullanımı, çok titiz el işçiliği, dürüstlük ve güler yüz yatıyor.

Haberin Devamı

Otomobillerin Efendisi

GÜNE BAŞLANGIÇ
Kahvemi yudumlar işe odaklanırım

* Akşamları 24.00-01.00 arası yatar, sabah 07.00’de kalkarım. Duşun ardından kahvaltımı yapar, giyinir ve evden çıkarım. İş yerine gelir gelmez bilgisayarımı açar, maillerime bakar, internetten haberlere göz atarım. Ardından servise iner tüm ekiple selamlaşır, yapılacak işleri kontrol ederim. Sonra da kahvemi içip tamamen işe adapte olurum.

MODA
Rahat, şık, spor olmalı

* Küçüklüğümden beri giydiklerime çok dikkat ederim. Rahat, şık, spor kıyafetlerden hoşlanırım. Renk tercihimi genelde beyaz, mavi ve açık kahve tonlardan seçerim. Ancak kırmızı tonları da severim.

TEKNOLOJİ
Esir almasına izin vermem

* Teknoloji günümüzün vazgeçilmez bir ihtiyacı. İstesek de istemesek de kullanmak zorundayız. Hayatımızı kolaylaştırmasına ‘evet’, ama bizi esir almasına ‘hayır’ diyenlerdenim. Facebook’ta varım. Hem arkadaşlarımla iletişim kurmak, hem de şirketle ilgili paylaşımlar yapmak için kullanıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Kızımın alerjisi var

* Hayvanları severim ama küçük kızımın alerjisi olduğu için ne yazık ki evde besleyemiyoruz. Babam ve annemin kedileri var. Onlara gittiğimde bol bol seviyorum.

ASTROLOJİ
Oğlağım, planlı
ve disiplinliyim

* Oğlak burcuyum. Bu burç erkeklerinin güvenilir, hırslı, sessiz, sakin, ılımlı ancak bir o kadar da güçlü, oldukça neşeli ve mutlu oldukları, planlı hareket ettikleri, disiplinden hiçbir zaman kopmadıkları söylenir. Sanırım bunlar bana uyuyor.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Ajlan Aşıcı
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1970
Eğitimi: Karataş Lisesi
İşi: A.A.Aydın Otomotiv Genel Müdürü
Burcu: Oğlak
Medeni durumu: Seyhan Aşıcı’yla evli, Ceren adında bir kız babası.

Yazarın Tüm Yazıları