Oğullarım antikalarım ve arabalar

“YA başlamamalı ya da bitirmeli” hayat felsefesiyle yola çıkarak iş hayatında önemli başarılara imza atan bir isim, Toygun Tunçer.

Haberin Devamı

Halen Özgörkey Grubu İcra Kurulu Üyesi, IT Direktörü ve Özgörkey Otomotiv Genel Müdürü olarak görev yapıyor. İş hayatında sınır tanımıyor. Çok başarılı bir iş insanı olduğu kadar iyi bir de baba. Her cümlesinde oğulları var. Zaten en sevdiği etkinlik onlarla tatile çıkmak, spor yapmak ve birlikte zaman geçirmek. Onlardan bahsederken gözlerinin içi parlıyor, bunu hissediyorsunuz. Bindiği araçlar son model ve hız sınırlarını zorlasa da o trafiğin sınırlarını iyi biliyor. Sağlıklı beslenmek hayatının ilk kuralı. ‘Spor benim için vazgeçilmez’ diyerek sağlıklı yaşama dair öğütler de veriyor. Koyu bir Galatasaray taraftarı. Zamanında maraton koşup basketbol oynamış. Şimdilerde Muay Thai çalışıyor. Tırmanış ve dağcılık en sevdiği etkinlikler arasında. ‘Yükseklere çıkmak için emek gerekir’ diyor. Tam bir akrep erkeği. Hırslı, inatçı ve tuttuğunu koparan karaktere sahip. Antikalara meraklı. Antik Yunan heykelleriyle de ilgili. Tablo ve gravür de biriktiriyor. Bir de tüfekleri seviyor. ‘Storm’ isminde köpeği, ‘Fıstık’ adında muhabbet kuşu var. Toygun Tunçer, renkli hayatının ‘Sıradışı’ yönlerini Hürriyet EGE’yle paylaştı.

Haberin Devamı

Oğullarım antikalarım ve arabalar

HAYAT FELSEFESİ
Romalı şair Publius Ovidius Naso’nun söylediği gibi: Ya başlamamalı ya da bitirmeli.

OTOMOBİL
Toleranslı ve sabırlıyım

* İlk arabamız 1986 model kırmızı renk ZastavaYugo idi. Şimdi şirket otomobillerini kullanıyorum. En sevdiklerim siyah BMW İ8 ve turuncu Jaguar F-Type. Bir arabadan beklentim öncelikle hızlı, seri ve güvenli olması. Renk ve donanım da çok önemli tabii ki! Trafikte oldukça toleranslı ve sabırlıyım.

BESLENME
Köy ürünleriyle beslenirim

* Kahvaltı mutlaka yaparım. Doğal ürünleri tercih ederim. Köy yumurtası, köy ekmeği ve zeytinyağı mutlaka olsun isterim. Öğlenleri genellikle salata ve meyve ağırlıklı beslenirim. Akşamları ev yemekleri tüketirim. Ara öğün meyve ya da kuruyemiş olabilir. Yemek seçmem ama kırmızı et yerine balığı tercih ederim. Vaktim olmadığı için mutfakla aram hiç yok diyebilirim. Ama her pazar oğullarıma patatesli yumurtayı ben yaparım.

Haberin Devamı

Oğullarım antikalarım ve arabalar


MEKAN
Hijyen, hizmet, ürün kalitesi ararım

* Balık ve meze ağırlıklı mekanlara gitmekten hoşlanırım. Mardin’de Cercis Murat Konağı, Madrid’de Ten Con Ten ve Münih’te Schloss Elmau en sevdiğim yerler arasında. Gittiğim işletmede en çok hijyen, hizmet ve ürün kalitesine dikkat ederim.

SPOR
Tayland boksu yapıyorum

Oğullarım antikalarım ve arabalar


* Maraton koştum, basketbol oynadım ve halen oynuyorum. Haftanın 2-3 günü de sabah 08.00’de Yaşam Kaya ile Muay Thai çalışıyorum. Ama benim için en büyük spor oğullarımla birlikte oyunlar oynamak. 4 yıldır şirketler arası Master Hoopskings ve en son Aegean League’de Özgörkey olarak şampiyon olduk. 2 ay önce de amatör ligde Bornova Anadolu Lisesi takımıyla birinciliği elde ettik. Daha önce de okullarda basketbol birinciliklerimiz ve kulüplerde derecelerimiz oldu. 2008’de Land Rover G4 Challange’da Türkiye şampiyonluğumuz var. Galatasaray’ı tutuyorum. Birkaç kez kaya tırmanışı yaptım. Ama çok iyi seviyede bir dağcı olmayı isterdim. Bir de kesinlikle Wingsuit Flying denemek istiyorum.

TATİL
Oğullarımla birlikte uzun, harika günler

* Oğullarımla birlikte genelde temmuz gibi 2 haftalık tatile çıkıyorum. Böylelikle hepsini bir arada görebiliyorum. Yurt içinde Bodrum ve Dalyan’ı, yurt dışındaise İtalya ya da İspanya’yı tercih ediyorum. Tatil benim için oğullarımla uzun, harika ve eşsiz günler demek.

HOBİ
Ofisim antikalarla dolu

* Antikalara meraklıyım. Ofisim hep bunlarla dolu. 1710 tarihli Osmanlı Yatağan kılıcından 1730 Fransız Marsilya kasasına kadar sayamayacağım, genelde metal ağırlıklı antikalarım var. Ağırlıklı olarak Osmanlı eserlerini seviyorum ama antik Yunan heykellerim de mevcut. Sanat koleksiyoneri değilim ama Memiş Aslan ve Kadir Akyol’un eserlerine sahibim. Robert Baramov ve Julian Jordanov’ların gravürlerini de koleksiyonumda tutuyorum. Bir de tüfekleri seviyorum. Uts 15, Akkar Mammut ve Sarsılmaz m 212 gibi serilerim var. Ama hepsi çok büyük bir tüfek kasasında ve şifresi sadece bende… Zen Budizmi, felsefe, tasavvuf, bilim kurgu ile ilgili kitapları okumayı çok seviyorum. Osho, Kafka, Borges öncelikli yazarlarım. Muse, Maroon 5, Nirvana, Linkin Park, Lej ve 21 Pilots sevdiğim gruplar. Andrea Bocelli, Georges Bizet’i de severek dinlerim. Çocukluğumdan beri vurmalı çalgılarla aram iyi oldu. Sinemayı takip ediyorum. Science fiction ve gerilim tarzı filmleri seviyorum. Yaratıcı, geleceği biçimlendiren ve tahminleyen türleri beğeniyorum.

Haberin Devamı

Oğullarım antikalarım ve arabalar


KARİYER
Siyaset, finans, hukuk okudum

ODTÜ Siyaset Bilimi’ni bitirdikten sonra, Preston University Yönetim Bilimleri’nde yüksek lisans ve yine aynı okulda ileri finans doktorası yaptım. Son olarak Ege Üniversitesi Hukuk IN-House MBA tamamladım. 7 yıl Borusan Otomotiv Land Rover’da çalıştıktan sonra 2 sene Petrol Ofisi Ege Bölge Koordinatörlüğü yaptım. 10 yıldır da Özgörkey Grubu’ndayım. Otomotiv GM, Grup IT Direktörlüğü ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyorum.

MODA
Hoşuma gideni alır giyerim

* Modayı takip etmem. Hoşuma giden ürünleri tercih ederim. Renk tercihim yok. Kıyafetlerimi kendim alırım.

Oğullarım antikalarım ve arabalar


TEKNOLOJİ
Sadece Linkedin hesabım var

* Teknolojiyle aram fena değil. Linkedin dışında hesabım yok.

SEVİMLİ DOSTLAR
Bir köpeğim bir de muhabbet kuşum var

* Akita-Inu cinsi henüz 5 aylık bir köpeğim var. İsmi ‘Storm’. Bir de ‘Fıstık’ adında muhabbet kuşumuz mevcut.

ASTROLOJİ
Hırslı, inatçı, kıskancım

* Akrep burcuyum. Yükselenim de akrep. Meraklı değilim, hiç takip etmem. Bu burç erkeklerinin hırslı, inatçı, kıskanç olduğu söylenir. Tüm negatif özellikleri belli ölçüde bana da uyuyor sanırım. En aza indirmeyi başarabilmeyi diliyorum kendime.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Toygun Tunçer
Doğum yeri ve yılı: İstanbul, 1976
Eğitimi: ODTÜ Siyaset Bilimi
İşi: Özgörkey Grubu İcra Kurulu Üyesi, IT Direktörü ve Özgörkey Otomotiv Genel Müdürü
Burcu: akrep, yükseleni de akrep
Medeni durumu: Barkın (13), Efe (10) ve Asrın (3) adında 3 erkek çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları