Antik kentin altın çocuğu

BU haftaki konuğum Gökhan Sengel, ‘Selçuk’ denilince akla gelen ilk markalardan Şirince Artemis Restaurant, Hitit Otel, Şişgüzar ve Croq Crep House’ın da içinde bulunduğu Sengel Group’un Yönetim Kurulu Başkanı...

Haberin Devamı

Genç yaşına rağmen, yönettiği grup, her yıl 150 bin yabancı turiste bir yandan Türk lezzetlerini tattırırken bir yandan da misafirperverliğimizi gösteriyor, 50 bin yerli turiste ise dünya standartlarında turizm hizmeti sunmak için çalışıyor. Topluluğun temellerini baba Asri Vehip Sengel atmış. 1957’de bulaşıkçılıkla başladığı iş yaşamını disiplin ve dürüstlük anlayışı içinde sürdüren Asri Bey, 1998’de işadamı Ali Baysal’la Hitit Otel Restaurant’ı, 2000’de de Şirince Artemis Restaurant’ı işletmeye açmış. 2010’da vefatından sonra Sengel Group’un yönetimine Gökhan Sengel geçmiş ve ablası Handan Hanım’la birlikte topluluğu büyütmüş. Annesi Emel Hanım da manevi desteğini bir an olsun esirgememiş, her zaman yanlarında olmuş. 1979 doğumlu Gökhan Bey, İzmir’in ünlü avukatlarından Filiz Sengel’le evli ve ‘Nefes’ adında bir kızları var. Gökhan Sengel’in en önemli özelliği son derece neşeli ve enerjik olması. Öyle ki, söyleşi boyunca gülümsemesi bir an durmadı. Tanıdığım en pozitif insanlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Doğduğu ve doyduğu kent Selçuk onun için çok ama çok önemli. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran bu antik şehirde yaptığı her yatırımla istihdamına ve ticari hayata katkı sağlarken, bir taraftan da sosyal sorumluluk projeleriyle gelişimine ve tanınmasına destek veriyor. O anlattı, biz dinledik...

Haberin Devamı

Antik kentin altın çocuğu

 

HAYAT FELSEFESİ

Babamın ilk iş günümde söylediği sözü hayatımın her alanında kullanıyorum: ‘Gerçek usta, çıraklığını unutmayandır.’

 

OTOMOBİL

Şans ve mücadele demek

* İlk arabam 2000 model metalik sarı bir Opel Corsa’ydı. 21 yaşımda babamın okul hediyesiydi. Şu an Volvo v60 kullanıyorum. Çocuğum olduktan sonra bir arabadan öncelikli beklentim güvenlik oldu. Bunun dışında iç konforu önemli. Kullanım kalitesini artıracak park sensörü, yol bilgisayarı, hız kontrolü gibi unsurlara da dikkat ederim. Sakin bir sürücüyüm. Ne hız yapmayı severim, ne de çok yavaş gitmeyi. Dengeliyim. Tek sorunum sohbet ederken gideceğim yeri geçip geri dönmek!

 

BESLENME

Benim için meditasyon

Haberin Devamı

* Kilomdan da anlaşılacağı üzere yemek yapmak da, yemek de benim için keyif. Beni rahatlıkla ‘yemek için yaşayanlar’ grubuna dahil edebilirsiniz. Bebekken de böyleydi, çocukken de, şimdi de... Babamın aşçı, annemin de lezzet ustası olmasının bunda büyük payı var. Etin, otun ve balığın her çeşidini yedim, yemeye de devam ediyorum. İşim gereği etrafım ünlü aşçı ve gurmelerle çevrili. Onlar varken mutfağa girmemin pek yakışı kalmaz. Benim borum evimde ötüyor. Tencere yemeklerim ve mezelerimin ünlüdür. Egeli olmama rağmen favori yemeğim ise Kayseri mantısı.

 Antik kentin altın çocuğu

MEKAN

Marka olacak mekanı
gözünden tanırım

* İşletmelerimizde her yıl 200 bin yerli-yabancı turiste hizmet veriyoruz. ‘Müşteri memnuniyeti konusunda duayen olduk’ diyebilirim. Bu süreçte bir müşteri olarak benim de mekanlardan beklentilerim ve bakışım değişti. Gittiğim restoranlarda özellikle kendi işletmelerimde de kullanabileceğim farklı ayrıntılara dikkat eder ve incelerim. Menüsünden başlayarak, mimarisi, personelin kıyafeti, mutfağı, çalışanların yaklaşımı gibi her türlü ayrıntıya bakarım. ‘Bu mekan iş yapar’ demişsem kesin yapar. Henüz yanıldığım olmadı. Alıştığım ve değiştirmediğim mekanlarım var. Bununla beraber seyahatlere çıktığımda mutlaka o bölgenin isim yapmış mekanlarını ziyaret ederim. Şirince Artemis Restaurant, Şişgüzar, Croq&Crep House ve Hitit Otel sadece kendi markalarımız olduğundan değil, zaman geçirmekten ve lezzetlerinden keyif aldığım mekanlar. Etle ilgili yine Selçuk’ta Agora Restaurant veya Kuşadası’nda Ethchi. Balık da ise tercihim Kuşadası’daki Şef Restaurant. Ankara’da Günaydın, İstanbul’da Colonie, Hamdi Restaurant, Huqqa ve Ulus 29 da sevdiğim yerler arasında.

 

SPOR

Haberin Devamı

Her milli maçta 90+3’te golüm var

* Futbolu çok seviyorum. Ortaokul ve lisede çok oynardım. Ancak işimizin yoğunluğundan özellikle de yazın yüksek tempodan spor yapma fırsatım olmuyor. Yine de milli maçları ve takımımın maçlarını kaçırmam. Her milli maçta 90+3’te oyuna girip gol atarım! ‘Top şimdi bende olsaydı ne yapardım?’ diye hayal kurarım. Kışın haftanın 3 günü olabildiğince salona gidiyorum. Yazın ve baharda zaman bulduğumda tenis oynuyorum. Bir de, övünmek gibi olmasın ama Galatasaraylıyım.

 Antik kentin altın çocuğu

TATİL

İşim tatil ve eğlence

* Benim için tatil ‘keşif, eğlence ve arınma’ demek. Her anını dolu dolu yaşarım. Yılda 20 güne yakın dinlenirim. Uçak fobim var o yüzden tekne ya da arabayla gidebileceğim yerleri seçiyorum. Tarihi bölgeleri severim. Yurtdışında Akdeniz ülkelerini tercih ediyorum. Türkiye’de ise Uludağ, Bodrum ve Çeşme kızım Nefes’in favorileri. Gitmezsek olmaz!

 

HOBİ

Fotoğrafçı olmak isterdim

Haberin Devamı

* Sanatın her türüne merakım var. Geçmişten günümüze iz bırakmış büyük sanatçıların hayata bakışlarına ve yaşamı yorumlamalarına hayranım. Özellikle şiir, resim ve fotoğrafçılık ilgimi çekiyor. Kendim de fotoğrafla ilgileniyorum. Eğer başka bir meslek seçme şansım olsaydı fotoğrafçı olmak isterdim. Onun dışında tarih kitaplarını elimden düşürmem. Özellikle Ege’de var olmuş medeniyetler ilgi alanım. Gurur duyarak söylemeliyim ki, çok değerli bir arkeolog tarafından kaleme alınan, Selçuk tarihini anlatan ve mayısta yayımlanacak bir kitabın da sponsoruyuz.

 

KARİYER

2017’te 3 ulusal markamız olacak

* Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret mezunuyum. Tüm hocalarıma teşekkür etmekle beraber, gerçek eğitimimi babam Vehip Sengel ve Hitit Otel’deki ortağımız Ali Baysal’dan aldım. Ne zaman bir tedirginliğe düşsem bana doğru yolu gösterdiler. Gerçek başarının insan mesleğini değil de, mesleği insanı seçince geleceğine inananlardanım. İletişim, sorun çözme, empati gibi tüm meziyetlerimle turizmci olarak doğduğumu düşünüyorum. Tabii ki bir yöneticinin yeteneğine ek olarak, hedef belirleyebilme, disiplin, sorumluluk, zamanı iyi kullanabilme ve karar alabilme meziyetine ve kendini adamış iş arkadaşlarına sahip olması lazım. Sengel Group olarak hizmet verdiğimiz sektörlerde marka yaratma ve yönetme konusunda bu yeteneğe ve tecrübeye sahibiz. Uzman ekiplerimiz var ve profesyonel iletişimcilerle çalışıyoruz. Kişisel olarak kariyer hedefim 2017’in ilk yarısında, Mustafa Kılıç’la birlikte oluşturduğumuz Efes’in modern bir konseptle hayata geçeceği ‘Nea Ephesos Butik Otel’ dahil 3 ulusal markaya sahip olmak.

Haberin Devamı

 Antik kentin altın çocuğu

AİLE

Karıma deliler gibi aşığım

* Filiz benim hayatımın aşkı. Nasıl olmasın? Sevgi dolu, akıllı, yetenekli, muhteşem bir eş, harika bir anne. 2 kitabı olan başarılı bir avukat. Mesleğinin yanı sıra sosyal sorumluluk ve sanat alanlarında da çalışmalar yürütüyor. STK’larla ilgili çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi. ‘Daha ne olsun?’ demez mi insan! Hayatımın her anında, verdiğim her kararda, attığım her adımda yanımda olduğunu hissetmek eşi benzeri olmayan bir duygu. Onunla ve kızımla hayatım bir bütün.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ

Bir gün önceden planlarım

* En geç 24:00’te yatar, 08:00’de kalkarım. Günümü mutlaka bir gün önceden planlarım. En kıymetli şeyin sahip olduğumuz zaman olduğunu yaş geçtikçe daha iyi öğreniyorum. Hayatımın her anını dolu dolu ve kaliteli yaşamayı ilke edindim. O gün kendimin ya da insanların hayatlarına pozitif bir etki yaratmışsam mutlu yatıyorum.

 

MODA

Ne çok ciddi ne çok spor

* Sadelik ve şıklık önceliğim. AVM vitrinlerindeki kıyafetler yeni modaysa modayı takip ediyorum. Kıyafetlerimi genelde kendim seçerim ama yine de her Türk erkeği gibi eşimin yardımına ihtiyaç duyarım. Çok ciddi ya da çok spor giyinmeyi sevmiyorum. Casual giyim bana daha uygun. Saatlerim gündelik giyimimde olmazsa olmazım.

 

TEKNOLOJİ

Aynı anda ofisimde evimde, üstümdedir

* Teknolojik gelişmeleri takip ederim, etmek de zorundayım. Teknoloji çözüm ve hız demek. Kurumsal olarak işletmelerimizde hizmet kalitesini artırmak amacıyla teknoloji ve Ar-Ge yatırımı yapıyoruz. Kişisel olaraksa teknoloji dergilerine aboneyim. Kolumdaki saatim bile akıllı. Aynı zamanda aktif sosyal medya kullanıcısıyım.

 

ASTROLOJİ

İnanmam ama onsuz da kalmam

* Yay burcuyum. Burcumun en önemli özelliği hayata bir iz bırakma arzusu. Bu da bende fazlasıyla var. Girişkenliğimi, iyimserliğimi ve daima neşeli olmamı da burcuma bağlayanlar var. Yalnız kalmayı sevmem ve başarısızlık beni korkutur. Bunlar tamam, ama yay burcuna atfedilen kuşkuculuk ve tutuculuk bende yok.

 

SEVİMLİ DOSTLAR

Tüm sokak hayvanları dostum

* Benim de, Filiz’in de iş yoğunluğumuzdan dolayı bir hayvan edinip bakmaya zamanımız yok. İkimizde sevimli dostları çok seviyoruz. Sokak hayvanlarını korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. ‘Sen doyduysan sıra bende’ kampanyası dahilinde grubumuzun işletmelerinde artan yemekleri her gün Selçuk Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim ediyoruz. Emekliliğimizde hayvanlarla dolu bir çiftlikte oturma hayalimiz var.

 

KİMDİR?

Adı ve soyadı: Gökhan Sengel
Doğum yeri ve yılı: Selçuk, 1979
Eğitim durumu: Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret
İşi: Sengel Group Yönetim Kurulu Başkanı
Burcu: Yay
Medeni durumu: Avukat Filiz Sengel’le evli, Nefes adında bir kızı var

Yazarın Tüm Yazıları