Acısıyla tatlısıyla

Haberin Devamı

HAYATIN içinde sevinç ve mutluluk da var; hüzün ve keder de... Taner Acı, genç yaşına rağmen her ikisini de yaşamış biri. Temmuz 2000’de Melek Hanım’la evliliğinin ardından yıllarca evlat hasreti çeken, Aralık 2013’te dünyaya gelen ve ‘Aydın Ata’ ismini verdikleri çocuklarıyla mutluluğu yaşayan, emsalsiz ve saygı değer bir iş insanı. Gönlünde insan sevgisi, günlük yaşamında yüzünden hiç eksik olmayan tebessümü ile dost canlısı bir beyefendi. Bu haftaki konuğum Egebella Kuaför & Kozmetik Ürünleri’nin kurucu ortaklarından Taner Acı... Üniversitede inşaat okumasına rağmen, henüz 21 yaşındayken kardeşi Türker Acı’yla birlikte kuaför malzemeleri ticareti yapmaya başlamış. Şimdi sektörde 25’inci yılını kutluyor. Ailesine çok düşkün. Koyu bir Fenerbahçeli ve aynı zamanda eski amatör sporcu. Okul yıllarında basketbol ve futbol oynamış, şampiyonluklar yaşamış. İşinin gereği dışında nezaketi, saygınlığı, karşısındaki insana verdiği değer ve çalışkanlığı onu topluma örnek bir birey yapıyor. “Çevrem tarafından iyi bir insan olarak anılmak isterim ve buna göre yaşarım” diye özetlediği hayat felsefesiyle de fark yaratıyor.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ

Acısıyla tatlısıyla

Hayatımda en önem verdiğim şeyler başta ailem, sağlığım ve işim. Bunun dışında çevrem tarafından iyi bir insan olarak anılmak isterim ve buna göre yaşarım.

OTOMOBİL

Sürat yapmam ama seriyim

* İlk arabam 1994 model bir Ford Taunus’tu. 1998’de almıştım. Yıllarca çok severek kullandım. Şimdi 2014 model bir Volvo XC60 var. Otomobilimi kendim kullanırım, büyük de keyif alırım. Trafikte olmayı seviyorum. Bir araçtan öncelikli beklentim güvenlik ve konfor. Trafikte hız yapmam ama seri bir sürücüyüm. Kurallara uymaya özen gösteririm. Özellikle emniyet kemerimi mutlaka takarım.

BESLENME

Deniz ürünlerini tek geçerim

* Kahvaltı bence günün en önemli öğünü, mutlaka yaparım. Favorim klasik kahvaltı. Tabağımda her peynir olsun isterim. Onun dışındakileri çok aramam. Öğle öğünümü hafif tutmaya çalışıyorum. Genelde işyerinde sebze ya da sadece meyve yerim. Akşamları balık, salata ve zeytinyağlılardan tüketirim. Ara öğün olarak meyve atıştırırım. Deniz ürünlerini tek geçerim. Mutfakla hiç aram yok maalesef!

MEKAN

Önce lavabolarına bakarım

Haberin Devamı

* Deniz ürünlerinden vazgeçemediğim için genellikle balık restoranlarını tercih ederim. İzmir’de Deniz Restoran ve Dalyan Dalyan Balıkçısı Muharrem & Osman ile nefis ev yemekleri yapan Karabağlar Yeşillik’teki Altın Kardeşler en sevdiğim mekanların başında geliyor. Bir mekanda en çok dikkat ettiğim şey hijyen. Özellikle de lavaboların temizliği. Sonrasında lezzet, kaliteli ve hızlı servis ararım.

SPOR

Acısıyla tatlısıyla

Sarı-lacivert renklere aşığım

* Öğrencilik yıllarımda okul ve kulüp takımlarında amatör olarak basketbol ve futbol oynadım. Şimdi her gün düzenli olarak yürüyüş yapıyorum. Basketbolda 2. Lig’e terfi maçında Tavşanlı GLİ Spor’da bölge şampiyonluğum var. Fenerbahçeliyim. Sarı-lacivert renklere aşığım. Tenis ilgimi çekiyor. Vücudu ve zihni tam anlamıyla harekete geçirip çalıştıran bir spor. Özeniyorum açıkçası!

TATİL

Haberin Devamı

Acısıyla tatlısıyla

Benim için ‘mutluluk’ demek

* Yılda en az 3 kere tatile çıkarım. ‘Yoğun çalışma koşullarında bedeni ve zihni canlı tutmak çok önemli. Zaman zaman dinlendirmek lazım’ diye düşünüyorum. Ama 4’er günü geçmez. Uçak fobim var. O yüzden daha çok Türkiye’de tatil yapıyoruz. Karadeniz, Antalya ve Bodrum’u seviyorum. Tatil benim için ailemle birlikte zaman geçirmek ve mutluluk demek.

HOBİ

Futbol en büyük merakım

* En büyük hobim futbol. Fenerbahçe maçlarını kaçırmam. Fırsat buldukça statta izlemeyi tercih ederim. Eski bir sporcu olarak mümkün olduğunda amatör kulüplere destek olmaya çalışırım. Bunu bir hobi haline getirdim. Kitap okumayı da severim. Genellikle tarih kitapları ilgimi çeker. Spesifik bir tür söyleyemem, hemen hemen her türlü müziği zevkle dinlerim. Yeni çıkan filmleri kaçırmamaya çalışıyorum. Tiyatro da ayrı keyif.

KARİYER

Üniversitede inşaat okudum

Haberin Devamı

* Cemil Midilli İlkokulu, İnönü Lisesi, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü mezunuyum. İş hayatıma 1989-1994 yılları arasında İzmir’de bir üretici firmanın mağaza sorumluluğunu yaparak başladım. 1996’dan günümüze kendi şirketimdeyim. Çocukken futbolcu olmak isterdim. İlk paramı ortaokula girken yaz tatilinde Kemeraltı’nda çıraklık yaparak kazandım.

GÜNE BAŞLANGIÇ

Sabah haberlerini kaçırmam

* Genelde gece 01.00’de yatar, sabah 07.00 gibi kalkarım. 6 saatten fazla pek uyumam. Güne erken başlamayı seviyorum. İnsanı dinç tutuyor. 08.00’de işe gitmek için evden çıkarım. Kahvaltımı yaparken sabah haberlerini takip ederim.

MODA

Haberin Devamı

Acısıyla tatlısıyla

Rahat giyinmeyi seviyorum

* Mümkün olduğunca modayı takip ettiğimi söyleyebilirim. Genellikle spor giyinirim. Rahat olmayı seviyorum. Mavinin her tonunu severim. Bir de beyaz mutlaka olmalı. Hazır giyiniyorum. Alışverişimi de kendim yaparım.

TEKNOLOJİ

Günde 30 dakika ayırıyorum

* Teknolojiyle aram gayet iyi. Yenilikleri takip ederim. Sosyal medyada sadece Facebook’ta varım. Günde ortalama 30 dakika ayırırım.

SEVİMLİ DOSTLAR

Dogi’nin yeri kolay dolmaz

* Hayvanları severim. Geçen marta kadar köpeğimiz vardı. Dogi’yi 10 yaşında kaybettik. Aileden biriydi. Yeri kolay kolay dolmayacağı için şu an için başka bir canlı düşünmüyoruz.

KİMDİR?

Adı ve soyadı: Taner Acı
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1969
Eğitimi: Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü
Mesleği: Egebella Kuaför & Kozmetik Ürünleri’nin kurucu ortağı
Burcu: Boğa
Medeni durumu: Melek Acı’yla evli. Aydın Ata (2) isminde bir oğlu var.

Yazarın Tüm Yazıları