Sizin Cumhurbaşkanı bizde olsa dünya şampiyonu oluruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ziyaretinde Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın açılışını yapmış, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay’ın geçtiği kaleye penaltı atmıştı. Erdoğan penaltıyı kullandığı anın fotoğrafını paylaşıp, “Durmak yok. Gollere devam” notunu düşmüştü.

Haberin Devamı

Alpay’ı Meclis’te görünce, “Sizi yeşil sahalarda çok izledik ama kaleye geçtiğinizi görmemiştik” dedik.

Milli takımın değişmez futbolcuları arasında yer alan Alpay, Altay’da başlayan futbol hayatını Beşiktaş ve Fenerbahçe’den sonra İngiltere Premier takımlarından Aston Villa’da sürdürmüştü. Alpay, Güney Kore, Japonya ve Almanya’da da başarılara imza atmıştı. Sahalarda fırtına gibi esen futbolcularımızdan biriydi.

Dünya üçüncüsü olduğumuz milli takımla kupayı kaldıran futbolcularımız arasında yer alan Alpay, başarılarla dolu bir futbol hayatından sonra yeşil sahalardan siyasete transfer oldu. Şimdi AK Parti İzmir Milletvekili olarak siyasette ter döküyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Alpay da her ne kadar siyasette de olsa, futbola olan ilgisini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Sizin Cumhurbaşkanı bizde olsa dünya şampiyonu oluruz

“Cumhurbaşkanımızın futbola ilgisi nedeniyle aramızda özel bir diyalog var” diyor.

Alpay, İzmir’de Göztepe stadyumunun açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Siz spora her türlü desteği veriyorsunuz. Dünya çapında bir başarıyı da bizim size hediye etmemiz gerekiyor” demişti.

Alpay’a sözlerini hatırlatınca, “Futbol oynadığım dönemden birçok arkadaşım şimdi Avrupa’da federasyon başkanlığı ya da teknik direktörlük yapıyorlar. Hepsiyle ilişkilerimi sürdürüyorum. Cumhurbaşkanımızın futbola olan ilgisini takdir ediyorlar” diye konuştu.

SOUTHGATE NE DEDİ?

İngiltere’de Aston Villa’da birlikte futbol oynadıkları Southgate’in İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü olduğunu hatırlatıp, “Southgate ile zaman zaman konuşuyoruz. ‘Bizde futbolla bu kadar ilgili bir Cumhurbaşkanı olsa dünya şampiyonu oluruz’ diyor” dedi.

Alpay, “Bu bana iki şeyi düşündürüyor” dedi. Sonra sıraladı.

1)Futbola bu kadar destek veren bir Cumhurbaşkanımız olduğu halde neden dünya şampiyonu olamıyoruz?

2)Cumhurbaşkanımızın futbola olan ilgisini bütün dünya tanıyor.

ALPAY SÖZ VERDİ

Futbol hayatında birçok şampiyonluk kupaları kaldıran Alpay, “Bir üzüntüm var” deyince kulak kabarttık.

Haberin Devamı

“Dünya Cumhurbaşkanımızın futbola olan ilgisine gıpta ile bakarken ona futbolda bir Avrupa şampiyonluğu ya da dünya kupası verememenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. Ardından ekledi: “Eğer Cumhurbaşkanımıza bu kupalardan birini hediye etmezsek benim gözüm açık gider.”

Alpay’lar kolay yetişmiyor. Hem Alpay’ın gözü açık gitmesin, hem de sporun her dalında kupa değil, kupaları kaldıralım.

CHP DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINA ‘HAYIR’ DİYECEK

ARALARINDA HDP’lilerin de bulunduğu 33 fezleke Meclis’e ulaştı. Kobani soruşturması nedeniyle Pervin Buldan başta olmak üzere 9 HDP’linin fezlekesi de bulunuyor. HDP, CHP ve siyasetin renkli ismi Cemal Enginyurt hakkında düzenlenen fezleke de yer alıyor. Meclis Başkanlığı şekil yönünden inceledikten sonra Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edilecek.

Haberin Devamı

HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sadece sayı konusu değil, siyasi bir gösterge olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Süreç ne ise aynen işleyecektir. Bu konularla alakalı komisyonlar da müzakerelerini yapar. Sonra Genel Kurul’a gelir. Genel Kurul’da da hemen eller iner kalkar” dedi.

KILIÇDAROĞLU HDP’YE DOKUNDURMAZ

AK Parti ve MHP dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacaklar. Ama asıl CHP ne yapacak? CHP MYK’da dosyaların içeriklerinin incelenmesi kararı alındı. Ancak Kılıçdaroğlu 2023’e giderken her ne pahasına olursa olsun, HDP ile ittifakı sürdürmekte kararlı. Gara’da PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşımız için bile "13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır" diyen Kılıçdaroğlu, ittifakı yıkma pahasına HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oy kullanır mı? Kullanmaz. Ama ben asıl İYİ Parti’nin durumunu merak ediyorum.

ŞENTOP ANAYASA MAHKEMESİ’NE SORDU

Haberin Devamı

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki tartışmasına dikkat çekmiştim.

Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu’yla ilgili ihlal kararını Meclis’e göndermesi üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yetki aşımı itirazında bulunarak tavzih isteyeceğini hatırlatmıştım. Meclis Başkanı Şentop o adımı attı.

Meclis Hukuk İşleri Başkanı avukat Celalettin Gürses imzasıyla 15 Şubat tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen yazıda tavzih ve maddi hatanın düzeltilmesi talep edildi.

‘MECLİS’İN GÖREVİ NE’ SORUSU

6 sayfadan oluşan tavzih yazısında, Enis Berberoğlu’yla ilgili hak ihlalinin giderilmesi için kararın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtilerek, bu işlemlerin tesisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Anayasa ve kanunlarla tanınan bir yetki olmadığı belirtildi. Anayasa Mahkemesi’ne, “İhlal kararının gereğinin yerine getirilmesi yalnızca ilgili derece mahkemelerinin değil, ilgileri olduğu ölçüde başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevidir” cümlesi ile ne kastedildiği soruldu.

Haberin Devamı

‘MAKSAT NEDİR’ SORUSU

İhlal kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte zaten kamuoyunun bilgisinin olduğu belirtilerek, “Meclis’e ayrıca gönderilmesinin sebebi anlaşılamamıştır” denildi.

Hak ihlaliyle ilgili kararın Meclis’e gönderilmesiyle Enis Berberoğlu’yla ilgili hak ihlalinde Meclis’in payı bulunduğu izlenimi oluşturduğu belirtilerek düzeltilmesi istendi.

Bakalım Anayasa Mahkemesi’nin tavrı ne olacak?



Yazarın Tüm Yazıları