Mansur Yavaş’ın Özhaseki’ye yanıtı ne oldu

HAFTAYA, CHP’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş’la Hürriyet Ankara Temsilciliği’nde kahvaltı ile başladık.

Haberin Devamı

Yavaş’a ilk işimiz “Mehmet Özhaseki sizinle canlı yayında tartışmak istediğini söyledi. Siz de istiyor musunuz?” diye sormak oldu. Soyadı Yavaş ama cevabı hızlı oldu. İzin alsın, ondan sonra konuşacağım” dedi. Özhaseki’yi canlı yayında tartışma konusunda istekli gördüm, Yavaş’ın da geri adım atacağını zannetmiyorum. Neden olmasın? Bir de bakmışsınız ki kendimizi canlı yayında Mehmet Özhaseki-Mansur Yavaş tartışmasının içinde bulmuşuz.

Mansur Yavaş’ın Özhaseki’ye  yanıtı ne oldu

Mansur Yavaş, 2009 ve 2014 seçimlerinde de adaydı. Bir kıyaslama yapmasını istedik. “Demirel’in dediği gibi, tencere sokağa yansımış” dedi. Ekonominin çok belirleyici olduğunu anlattı. Ankara seçimlerinde çirkin “duvar yazıları”nın yazıldığı bir dönem yaşanıyor. Mansur Yavaş duvara, “Her Biji Mansur” yazan şahsın Ankara Belediyesi’nin bir şirketinde Genel Müdür yardımcısı olarak çalışan Hüseyin Erdoğan olduğunu iddia etti. Akşam saatlerinde ise Hüseyin Erdoğan’ın hakkındaki suçlamayla ilgili takipsizlik kararı aldığı ortaya çıktı

Haberin Devamı

Bu seçimlerin sonucunu sandığa gitmeyecek olanların belirleyeceği yönünde değerlendirmeler var. Mansur Yavaş’a, CHP ve İYİ Parti seçmenlerinin arasındaki sandığa gitmeyeceklerin oranını sorduk.  

Yavaş, seçimlere katılım oranının düşük olacağı düşüncesine katılmıyor. CHP’lilerin yüzde 98’inin İYİ Partililerin yüzde 86’sının kendisine oy vereceğini söyledi. Sokakta bozkurt selamı veren ülkücü seçmenden de oy alacağını anladığını ifade etti. Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş’ın kendisi hakkında “Yakında ne bantlar çıkacak” dediğini belirterek, “Eskiden kumpas, bant işi FETÖ’ye aitti” diye tepki göstermişti. Mansur Yavaş’a bant işini sorduk. YouTube’daki görüntüleri kast ettiğini söyledi. “Ben geçmişte olanları kast ettim” demekle yetindi.

GÖKÇEK İÇİN NE DEDİ?

Mansur Yavaş 2009 ve 2014 seçimlerinde Melih Gökçek’le yarışmıştı. “Gökçek’in eksikliğini hissediyor musunuz?” diye sorduk, “Öyle düşünmüyorum” diye karşılık verdi. Gökçek ilk başlarda konuştu ama sonra sustu. Mansur Yavaş bunu, “Konuşmasının bana yaradığını düşündüler herhalde” diye yorumladı.

Haberin Devamı

SANDIK ÖNLEMİ ALDIK

Mansur Yavaş, 2014’te çekişmeli bir seçim sonucunda kaybetmiş ama sonuçlara itiraz etmişti. O nedenle, sandık için önlem alıp almadığını merak ettik. “Sandık için önlem aldık. Üç veya dört dijital programımız var. Okul sorumluları tarafından sonuçlar buraya gönderilecek. Ayrıca ıslak imzalar alınacak. Tereddüt olursa ıslak imza ile bu sonuçları kontrol edeceğiz” dedi.

Mansur Yavaş en çok rakibi Özhaseki’nin “Projesi yok” iddiasına tepkili. “100 günde 100 proje” kitapçığını çıkardığını söyledi ama projeden ziyade işsizlikle ilgili. “Gerekirse metro hatlarından birini iptal edelim ama aç ve açıkta kimseyi bırakmayalım” diyor.

MİLİTAN SUÇLAMASI

Haberin Devamı

Mehmet Özhaseki, “Evinize su getiren tahsildarın militan olduğunu düşünün” diye uyarmış, görüşmemizde de bu sözlerinin arkasında olduğunu ifade etmişti. Mansur Yavaş’a militan işini sormayı ihmal etmedik. “Yenimahalle Belediyesi’nde kaç terörist yakaladılar, Çankaya Belediyesi’nde kaç terörist yakaladılar, Eskişehir Belediyesi’nde kaç terörist yakaladılar?” diye soruya soruyla karşılık verdi.

Banko soru sona doğru geldi. Mansur Yavaş’a “Seçilirseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hemen randevu ister misiniz?” diye sorduk. “Hemen istemeye gerek yok. Eğer Ankara için bir borçlanma gerekirse tabii ki kendisinden randevu alıp gideceğim” dedi.

SAHTE SENET MAĞDURUYUM

Haberin Devamı

Yazımın sonunu sahte senet tartışmasına ayırdım. Çünkü gün içinde sıcak gelişmeler yaşandı. Mansur Yavaş, “Asıl mağdur olan benim. Bana verilen senet sahte” dedi. Sahte senet kapsamında gündeme gelen Necmettin Kesgin’le ilgili iddiaları paylaştı. Cezası onanırsa Kesgin’in hapse gireceğini anlattı. Bu konuşma AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in basın toplantısından önce gerçekleşti. Ondan sonra iş çorap söküğü gibi geldi. Necmettin Kesgin’in başvurusu üzerine, Ankara Batı 4.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yavaş hakkında, “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak” suçlamasıyla iddianame düzenlendiği ortaya çıktı. Akşam saatlerinde Mansur Yavaş’ın bugün bir basın toplantısı düzenleyeceği bilgisi geldi. Seçimlere sayılı günler kala bu iş tuhaf bir hal aldı.

 

Yazarın Tüm Yazıları