Erdoğan’ın sağlığı

Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sağlığı yerinde değil algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Önceki gün de sosyal medyada Erdoğan’ın öldüğü yönünde çok çirkin bir kampanya başlatıldı.

Haberin Devamı

Bir insanın hayatı üzerinden muhalefet mi olur?

Batsın sizin muhalefetiniz.

Batsın sizin insanlığınız.

Bunu geçmişte Deniz Baykal ve Oğuzhan Asiltürk için yaptıklarında da karşı çıkmıştım.

Tabii Erdoğan’la ilgili algı operasyonlarının bir hedefi var. “Erdoğan hasta, Türkiye’yi yönetemiyor” algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Bu işin arkasında yabancı ülke istihbarat servisleri ile FETÖ’cülerin bulunduğu bir gerçek. Ancak muhalefet adına buna destek verenler de çıkıyor.

ALGI OPERASYONU

Erdoğan’ı sandıkta yenemeyenler bu kez sağlığı üzerinden bir algı operasyonu yapıyorlar.

Muhtıra verdiler, olmadı. Partisini kapatmaya çalıştılar, muvaffak olamadılar. Darbe yaptılar, başaramadılar. Bu kez de Erdoğan’ın hayatıyla oynamaya çalışıyorlar.

İğrençsiniz, iğrençsiniz, iğrençsiniz.

Haberin Devamı

Başaramayacaksınız, başaramayacaksınız, başaramayacaksınız.

AKŞENER İLE SANCAR ARASINDA PKK GERİLİMİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt ziyareti sırasında birisi, “Burası Kürdistan” diye çıkış yapmış ama Meral Akşener sessiz kalmıştı. Akşener’e, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok sert tepki gösterdiler. Bahçeli, “İYİ Parti Başkanı ‘Burası Kürdistan’dır’ sözüne tek kelime dahi edememiştir. Türkiye sınırları içinde Kürdistan diye bir yer yoktur” dedi.

İYİ Parti, MHP’den ayrılanların kurduğu bir parti olduğu için PKK ve “Kürdistan” üzerinden gösterilen tepkiler, Akşener’i zor durumda bıraktı.

HDP, YUMUŞAK KARNI

Millet İttifakı’nın yumuşak karnı HDP. Çünkü HDP ile de olmuyor, HDP’siz de.

Seçim kazanmak için HDP’ye muhtaçlar ama HDP ile birlikte görünmek tepkiye neden oluyor. Bu durum Meral Akşener için çarpan etkisi yapıyor. Ne de olsa geçmişi ”Asena”. O nedenle halk, Meral Akşener ile HDP isminin yan yana gelmesine tahammül edemiyor. HDP yüzünden yurt gezilerinde tepkiyle karşılanıyor. Çankırı’da bir esnaf, ”Siz HDP ile bir oldunuz” demişti. Balıkesir’de, “Senin HDP ile ne işin var?“ diye tepki gösterilmişti.

Akşener, her defasında HDP ile ittifak haberlerine tepki gösterdi. Ama bu konudaki kuşkuları gidermekte başarılı olamadı.

Haberin Devamı

ÇIRAY VE DERVİŞOĞLU’NUN SÖZLERİ

Aytun Çıray’ın, “HDP, PKK üzerinden şeytanlaştırılıyor” sözlerine karşı çıkmadığı, Müsavat Dervişoğlu’nun, “HDP meşru bir partidir” çıkışına sessiz kaldığı için Meral Akşener’in, “Burası Kürdistan” sözüne karşı tavır koymaması, HDP ile İYİ Parti arasında bir şey mi var sorusuna haklılık kazandırdı. Akşener, sıcağı sıcağına tepki göstermeliydi. Bu tavır, zihinlerde bir bulanıklığa yol açtı.

AKŞENER’DEN PKK ÇIKIŞI

Meral Akşener, dünkü grup toplantısında bu konuya değindi. “Nasıl olur da ‘Burası Kürdistan’ dermiş. Niye şaşırıyorsunuz, bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır, diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Net bir tavır koydu. Daha önce de, “HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak görüyoruz” demişti.

HDP’DEN TEPKİ

Hep diyorum ya muhalefetin yumuşak karnı HDP. Hele İYİ Parti söz konusu olunca bu kelebek etkisi yapıyor.

HDP’den Akşener’e anında yanıt geldi. Mithat Sancar, “İktidar ne kadar aciz ise HDP’ye iktidar diliyle saldıranlar da o kadar acizdir” dedi.

2023’e giderken muhalefetin işi görüldüğü kadar kolay değil. Daha HDP’nin konumu üzerinde bile anlaşamıyorlar.

Meral Akşener, PKK’nın yanında görüyor. HDP’li Ali Kenanoğlu, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’na, “Yavuz it havlamış yine” diye saldırıyor.

FATMA KURTULAN GİBİ

Yakında Fatma Kurtulan gibi, ”İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKKya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz” derlerse şaşırmayın.

Haberin Devamı

TEZKERE KRİZİ BÜYÜR MÜ?

BAŞLIKTAKİ sorunun cevabını hemen vereyim. CHP ile İYİ Parti Irak ve Suriye tezkerelerinden dolayı ters düşmüşlerdi. Kılıçdaroğlu’nun, Evet dersek Cumhuriyetihanet etmiş oluruz” sözleri İYİ Parti’de rahatsızlığa yol açmıştı. Bunun üzerine Millet İttifakı’nda bölünme olur mu sorusu gündeme gelmişti.

DEĞİNMEDİLER

Salı günü CHP’nin grup toplantısı vardı. Kılıçdaroğlu, bu konuya hiç girmedi. Dün İYİ Parti’nin grup toplantısı vardı. Akşener de tezkere konusuna hiç değinmedi.

Liderlerin konuştukları kadar konuşmadıkları konular da bir mesajdır. Kılıçdaroğlu ve Akşener’in tezkere konusuna değinmemesi ise bu konuyu unutulmaya bıraktıkları anlamına geliyor.

Haberin Devamı

İki liderin tavrına bakınca tezkere konusunun bir krize dönmeyeceği anlaşılıyor.

KANDİL’İ BOMBALAYACAKMIŞ

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı hesabı uğruna CHP’nin misyonuna ihanet etti. HDP ile birlikte Irak ve Suriye tezkeresine hayır dedi. CHP lideri şimdi HDP ile Türk askerinin yurtdışına gönderilmesi tezkeresine hayır demenin sıkıntısını yaşıyor. Dün Meclis’te iktidar kulisinde bir grup milletvekili ile sohbet ediyorduk. O sırada Kılıçdaroğlu, milliyetçi bir şehir olan Yozgat’ta konuşuyordu. CHP lideri, “Kandil denen terör yuvasını yerle yeksan edeceğim” deyince milletvekilleri birden ayağa kalktılar. ”Tezkereye hayır” diyerek tepki gösterdiler.

Kemal Bey, tezkere reddedilseydi Irak’taki Türk askerleri geri çekilecek, Mehmetçiğin kullandığı üslere PKK yerleşecekti. Haberin var mı?

Yazarın Tüm Yazıları