Erdoğan ikinci dilekçeyi verdi sıra Kılıçdaroğlu’nda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler kaygım var” sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı doğru olanı yaptı. Soruşturma açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler iddiasının araştırılmasını istemişti.

Yani herkes Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler iddiasını ciddiye aldı. Çünkü bizde siyasi cinayetler üzerinden kaos planları oluşturuldu, ara rejime giden süreçler başlatıldı. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetlere ilişkin olarak elindeki bilgileri varsa istihbaratı, duyumu yargı ile paylaşması gerekiyordu.

ERDOĞAN İFADE VERSİN DEDİ

Ama Kılıçdaroğlu ne yaptı? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasını talep etti. Avukatı Celal Çelik aracılığıyla verdiği dilekçede, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın soruşturma konusu, siyasi cinayetler ve tehditler özelinde ifadesine başvurulmasını” istedi.

Haberin Devamı

Hukukun genel kaidesidir. Müdde-i iddiasını ispatla mükelleftir. Öncelikle Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetlere ilişkin iddialarını yargı ile paylaşması gerekiyordu.

ERDOĞAN, SAVCILIĞA BAŞVURUDA BULUNDU

Ancak Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler iddiasının peşini bırakmamakta kararlı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yeni bir adım attı. Avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN BİLGİSİNE BAŞVURULSUN

Kılıçdaroğlu’nun, siyasi cinayetler iddiasına gerekçe olarak gösterdiği Erdoğan’ın konuşmalarının izah edildiği dilekçede, “Sonuç olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulması için lüzumlu usuli işlemlerin, iddiaların vehameti de dikkate alınarak ivedilikle yerine getirilmesi talep edilmiştir” denildi.

MEYDAN OKUMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın 105. maddesinde kendisine sağlanan hukuki güvencelere başvurabilirdi. Ama o yola tenezzül etmedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun başvurusunu muhatap almayabilirdi. Ama o ne yaptı? Dün itibarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez başvuruda bulunarak hem Kılıçdaroğlu’nun iddialarına tek tek yanıt verdi hem de siyasi cinayetler iddiasının aydınlatılması için Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulmasını talep etti. Bu bir meydan okuma.

Haberin Devamı

Şimdi sıra Kılıçdaroğlu’nda. Elinde ne tür bilgi, belge, istihbarat, duyum varsa yargı mercileriyle paylaşmak zorunda. Yoksa siyasi cinayetler gibi önemli bir iddia ortaya atıp sonra kaçmış durumuna düşer.

KILIÇDAROĞLU DEMİŞTİ

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasını talep ettiği 15 Ekim tarihli başvuruda, “Taleplerimizin karşılanması sonrasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerekli beyan ve değerlendirmeler yazılı olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilecektir” deniliyor.

KORAY AYDIN ÖRNEĞİ

Kılıçdaroğlu için artık bütün yollar Roma’ya çıkıyor. Yani siyasi cinayetler soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın hiç bunlara gerek duymadan hem telefonla hem de yazılı olarak siyasi cinayetlere ilişkin açıklamasına açıklık getirdi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN BAŞVURUSU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Doç.Dr. Hüseyin Aydın tarafından 27.10.2021 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede Kılıçdaroğlu’nun iddiaları tek tek çürütüldü.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ BAĞLAMINDAN KOPARILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başvurusunda, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız, 50 yıla yaklaşan siyasi hayatının hiçbir evresinde şiddete ve türevlerine tolerans göstermemiş, barışçıl, meşru ve demokratik siyaset tarzını siyasi yolculuğunun temel referansı olarak belirlemiştir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak, siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, gerçekçi, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyiniyetle de bağdaşmaktadır” denildi.

O KONUŞMALAR

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Aralık 2018 tarihinde yaptığı, ”Bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse yine dar ederiz, bunu böyle bilesin. Sen 15 Temmuz’da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil” sözünü siyasi cinayetler iddiasına delil olarak göstermişti.

GELİN HANIM

 Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında tepkiyle karşılanan Meral Akşener’le ilgili olarak, ”Gelin Hanım’a gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler” demişti. Akşener’in eşi Rize’li olduğu için Erdoğan, “Gelin Hanım” tabirini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu sözleri de Kılıçdaroğlu tarafından delil olarak sunulmuştu.

Haberin Devamı

VAZGEÇİN UYARISI

Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na yönelik 7 Ekim 2021 tarihli, “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak isteriz” sözleri de başvuruda yer almıştı.

İYİ NİYETLE BAĞDAŞMAZ

Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği konuşmalara yer verilen başvuruda, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyi niyetle de bağdaşmaktadır” denildi.

SORUMSUZLUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Aralık 2018 tarihinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunularak, “Yaklaşık üç yıl önceki bir konuşmayı, bugünlerde dile getirerek siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek,korku ve paniğe neden olabilecek, toplumun huzurunu bozabilecek iddiaların ne kadar sorumsuzca dile getirildiğini göstermesi açısından dikkat çekicidir” görüşüne yer verildi.

SİYASİ ELEŞTİRİ

Yukarıda tek tek verdiğimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın delil olarak gösterilen konuşmaları hatırlatıldıktan sonra dilekçede, bunların hiçbirinde siyasi şiddeti çağrıştıracak bir unsur bulunmadığı belirtilerek, “Siyasi cinayet iddialarına muhalefetin iktidarı eleştirmesi, uyarması ne kadar meşru ise Sayın Cumhurbaşkanı’mızın muhalefeti eleştirmesi ve uyarması da o kadar meşrudur. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, muhalefete ve muhalefet liderlerine yönelik olarak halkın gösterdiği ve şiddet içermeyen demokratik tepkileri tasvip ve takdir etmesi de hukuk dışı bir çağrı olarak nitelendirilemez” denildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN BİLGİSİNE BAŞVURULSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulmasını talep etti.

“Kaldı ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili sıfatını haiz olması hasebiyle ceza hukuku bağlamında kamu görevlisi de sayılmaktadır. Dolayısıyla bildiklerini varsa elindeki belge ve delilleri, herhangi bir şart ileri sürmeksizin yetkili makamlarla paylaşması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle 15.10.2021 tarihli dilekçesinde bu yükümlülüğünü yerine getirmek için ileri sürdüğü koşulların hiçbir hukuki dayanağı bulunmamaktadır” dedi.

İVEDİLİKLE

Erdoğan, siyasi cinayetler iddiası nedeniyle ivedilikle Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulmasını talep etti.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurulması için lüzumlu usuli işlemlerin iddiaların vehameti de dikkate alınarak ivedilikle yerine getirilmesi talep edilmiştir” denildi.

SIRA KILIÇDAROĞLU’NDA

Kemal Bey, sizin iddianız üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyasi teamüllerde pek olmamasına rağmen, yazılı olarak başvuruda bulundu. Sizin iddialarınıza tek tek cevap verdi. Şimdi sıra sizde. Artık kaçmanın anlamı yok. Yoksa iddianızın altında kalırsınız.

 

Yazarın Tüm Yazıları