Erdoğan, Akşener’i neden hedef aldı?

Yeni yasama yılının ilk grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı izlemek üzere Meclis’teydik. Erdoğan, bir anlamda yeni dönemde.

Haberin Devamı

Erdoğan, kimi zaman, “Sen yerli ve millisin. Senin ne işin var orada? Gel bizimle ol” diye seslendi. Netanyahu benzetmesinde olduğu gibi kimi zaman mahkemeye verdi ama Meral Akşener’i ilk kez hedef aldı.

“Hanımefendi” dedi. İsmini vermedi. Kırıcı olmadı. Ama hedef aldı. Şu anda siyasi rakipler ama Türk siyasetinde birbirlerini en yakından tanıyan iki lider kim derseniz, Erdoğan ile Akşener derim. Ailece tanışırlar.

AKŞENER’E ÇAĞRI

Erdoğan’ın, Akşener’i neden hedef aldığını sorduğumda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Siyasi hakikate çağırdı” dedi. Bir başka AK Parti yöneticisi ise, Erdoğan’ın, grup konuşmasında yer alan “HDP tarafı, hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Milet İttifakı’ndaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir” sözlerinin altını çizdikten sonra, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Kılıçdaroğlu’nun, HDP ile işbirliği yaparak Meral Akşener’i harcadığını düşünüyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’IN 2023 STRATEJİSİ

ERDOĞAN, 2023 seçimlerine dönük bir strateji çerçevesinde konuştu.

1- Kılıçdaroğlu’nu HDP’nin vesayeti altına girmekle suçladı.

2- Kılıçdaroğlu’nun HDP ile ittifak yaparak Akşener’i tasfiye etmeye çalıştığını ima etti.

Belli ki Erdoğan, HDP ile işbirliğini muhalefetin yumuşak karnı olarak görüyor. Millet İttifakı’nı HDP-PKK üzerinden sıkıştıracak. Akşener’e ise HDP üzerinden “Gel, gel” yapıyor. Peki, Akşener gelir mi? Sanmam...

İLK DERS ERDOĞAN’DAN

AK Parti, akademili oluyor. Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in koordinasyonuyla 2023 seçimleri öncesinde üç ayrı akademi çalışması devreye girecek.

TEŞKİLAT AKADEMİSİ

İlk ders Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermesiyle birlikte bugün başlayacak. “Bu hikâyenin kahramanı sensin” sloganıyla başlayacak olan akademi çalışmalarında 93 bin teşkilat mensubu eğitilecek. Amaç AK Parti teşkilatlarını 2023 seçimlerine hazırlamak. Onların moral ve motivasyonunu yükseltmek.

Teşkilat Akademisi üç dalga halinde yapılacak.

Haberin Devamı

1- Bugün başlayıp 10 hafta devam edecek güz dönemi

2- 2022 yılı bahar dönemi

3- 2022 yılı güz dönemi

SİYASET AKADEMİSİ

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana kesintisiz olarak devam eden ‘Siyaset Akademisi’ ise bu yılın kasım ayının ikinci haftasında başlayacak. Yaz tatili hariç kesintisiz olarak devam edecek.

GELECEK AKADEMİSİ

Yeni bir çalışma. 2022 yılında bahar aylarıyla birlikte başlayacak. 14 hafta olarak planlanan ‘Gelecek Akademisi’ daha çok gençleri hedef alıyor. Zaten katılımcıları da gençler arasından seçilecek.

‘Jeostrateji’den, ‘Jeopolitik’ten, ‘Fütüroloji’ye kadar geleceğe dair konular konuşulacak.

Erdoğan, Akşener’i neden hedef aldı

AT BİNDİ UÇAK KULLANDI

“AT bindi, kılıç kullandı” diyecektim ama AK Partili Mehdi Eker, ata bindi ama kılıç kullanmadı.

Haberin Devamı

Eski Tarım Bakanı olan Mehdi Eker’in at tutkusu biliniyor. Bakanlığı sırasında da ata binmeyi ihmal etmezdi.

İyi bir at binicisi olan Mehdi Eker, geçen hafta bir etkinlikte yer aldı. Afyon’un eşsiz güzelliklerinden olan Frigya’nın tanıtımı için düzenlenen atlı safariye katıldı.

Kadınlı-erkekli 70’e yakın binicinin katıldığı safaride Mehdi Eker Afyon, Eskişehir ve Kütahya’nın sınırları içinde yer alan Frig Vadisi boyunca 34 kilometre at sürdü.

Mehdi Eker iyi bir at binicisi olmanın ötesinde aynı zamanda uçak pilotu.

Pilotluk lisansını 2013 yılında almış. Tek motorlu uçakları kullanabiliyor. Pilot lisansını koruyabilmesi için her yıl belli bir süre uçması gerekiyor. Mehdi Eker, bunu ihmal etmiyor.

Haberin Devamı

Mehdi Eker’e at binmek mi, uçak kullanmak mı daha keyifli diye sordum. “Her ikisinin keyfi ayrı” dedi.

“Uçak kullanırken ben tek motorlu ve pervaneli uçakları kullanıyorum. O nedenle çok yükseğe çıkmıyoruz. Havadan süzülerek iniyorsunuz. Bin feet’e kadar iniyoruz. Hava ve saha müsaitse, keyifli bir manzara sunuyor. Ama at binerken atla bütünleşmen gerekiyor. At binmek demek bir canlıyla uyum içinde yapılan bir spor. Ve onun keyfi ayrı” diye anlattı.

Mehdi Eker at biner, uçak kullanır ama ayrıca çok iyi de şiir okur. Özellikle de Sezai Karakoç’un tüm şiirlerini ezbere bilir ve dost sohbetlerinde şiir okumayı çok sever.

Yazarın Tüm Yazıları