AK kadınlarla Asenalar yan yana

‘CUMHUR ittifakı’ ikinci ortak mitingini Ankara’da yaptı. Ankara’da nefes nefese bir seçim yarışı yaşandığı için mitingde verilen mesajlar önemliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinge katılanların sayısını 450 bin olarak açıkladı. AK Parti mitinglerinin değişmez görüntüsü olan kadınlar, ortak mitingde farklı bir siyasi koreografi oluşturdu. AK kadınlar ile Asenalar yan yanaydı. Bozkırın ülkücüleri ile başkentin AK Partilileri bir aradaydı.

Haberin Devamı

Mitingin yapıldığı Hipodrom’daki meydana, Kayahan’ın şarkısından esinlenerek, “Bizimkisi bir aşk hikâyesi” pankartı asılmıştı. İzmir’deki ortak mitingde olduğu gibi meydanda parti bayrakları yoktu. Türk bayrağı ve ‘cumhur ittifakı’ flamaları tercih edilmişti. Meydana bakan barkovizyonda ise Erdoğan ile Bahçeli’nin birlikte fotoğrafı yer alıyordu. Miting meydanında Erdoğan, Bahçeli ve bir de ‘cumhur ittifakı’nın Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin posterleri yer alıyordu. Mitinge gelenler üç kademeli aramadan sonra meydana sokulurken, atlı polisler de çevre güvenliğinde yerlerini almışlardı. Güneşli bir hava olunca mitinge katılanların bir bölümü Hipodrom’un çimlerine uzandığı yerden konuşmaları izlemeyi tercih etti.

Miting alanında, “Ölürüm Türkiyem”parçasını çalmaya başlayınca MHP Lideri Bahçeli’nin geldiği anlaşıldı. Bahçeli’yi meydana gelişi sırasında MHP yöneticileriyle birlikte Mehmet Özhaseki karşıladı.

Haberin Devamı

AK Parti mitinglerinin değişmezi olan, “Dombra” çaldığı andan itibaren dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüsü yansıdı. Erdoğan’ın meydana girişi meydandakiler tarafından ekranlardan takip edildi. Erdoğan, doğrudan Bahçeli’nin bulunduğu yere gitti. ‘Cumhur ittifakı’nın iki liderinin tokalaşması ekrana yansıyınca meydanda alkış sesleri ve tezahüratlar yükseldi. Erdoğan, “Bizimkisi bir aşk hikâyesi” şarkısı eşliğinde eşi Emine Hanım’la birlikte mitinge katılanları selamlamak için kürsüye çıktı. Erdoğan’ın platforma çıkmasıyla birlikte meydan coştu. 

İlk olarak Mehmet Özhaseki konuştu. Özhaseki, Ankara’ya yapacağı hizmetleri anlattı, rakibi Mansur Yavaş’a, “sahte senet olayı” üzerinden yüklendi. 

BAHÇELİ BEKA DEDİ

MHP Lideri Bahçeli’nin kürsüye çıkışı sırasında ülkücülerin sevincine AK Partililerin de eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı. Bahçeli, konuşmasına Erdoğanvari bir giriş yaptı, “Bugün Ankara bir başka güzel” dedi. “Sayın Cumhurbaşkanım” diye hitap etmeye özen gösterdi.

Konuşmasını “beka mücadelesi”nin üzerine kurdu. “Beka sorunu yok demek, hak ile batılın mücadelesi yok demektir” dedi. Ülkücü kökenli CHP adayı Mansur Yavaş’ı ise sert sözlerle eleştirdi. “Eski ülkücüymüş, eski MHP’liymiş. Bunların hepsi fasa fiso. Ülkücünün eskisi olmaz. Ya ülkücüsündür ya değildir, ya MHP’lisindir ya değildir” diye seslendi.

Haberin Devamı

DOMBRA İLE ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise her zaman olduğu gibi, “Mazlumların gür sesi” anonsları eşliğinde kürsüye çıktı. Bahçeli’yi selamlayarak konuşmasına başladı. Böylece ‘cumhur ittifakı’nın iki lideri karşılıklı jestleşmeyi ihmal etmedi. Erdoğan ne zaman ki, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin konuşmasını ekrana getirdi, meydanda yuh sesleri yükseldi. Cumhurbaşkanı, “Bay Kemal” diye hitap ettiği Kılıçdaroğlu’nu da ihmal etmedi. Erdoğan, partililere sandığa gitme çağrısı yaptı. “Aman ha sandıklara sahip çıkın” dedi. Erdoğan da Mansur Yavaş’ı es geçmedi. “Soyadı Yavaş var ya sahte senet işi yapıyor. Bu adam Ankara’nın başına gelse ne sahte senet işi yapar bakalım” diye seslendi.

Haberin Devamı

Erdoğan ile Bahçeli mitingin sonunda birlikte kürsüye çıkıp partilileri selamladılar. Bu sırada fonda yine aynı şarkının sözleri vardı. Bir tek elinde gitarıyla merhum Kayahan yoktu ama mitinge “Bizimkisi bir aşk hikâyesi” parçası damgasını vurdu. Öyle ki AK Parti, mitinge katılan yüz binlerin katılımı ile şarkıya klip çekti. Bakalım 1 hafta sonra bu aşk hikâyesi sandığa nasıl yansıyacak?

 

Yazarın Tüm Yazıları