Bu sporda bir nevi ‘libido tavan’

Bugün sizi iki farklı kadınla tanıştırmak istiyorum:Zeynep Köse ve Sevgi Uyguner.

Haberin Devamı

Zeynep 27, Sevgi 43 yaşında. Onlar Antalya’daki ‘Wellness Bikini’ yarışmasının galipleri. Zeynep birinci, Sevgi dördüncü. Bu ‘wellness bikini’ de nereden çıktı diyeceksiniz. Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’na bağlı bir spor dalı. Hedef, vücudu kas yığınına çevirmek değil. O yüzden de şekilde görüldüğü gibi Zeynep ve Sevgi kaslı ama kaslı ve seksi… Kaslı ve fıstık gibi… 27 yaşındaki Zeynep, 43 yaşındaki Sevgi’nin hocası. Onları yakaladım ve sorularımı sordum...

Bu sporda bir nevi ‘libido tavan’
Zeynep Köse (solda) ile öğrencisi Sevgi Uyguner geçen hafta Antalya’da düzenlenen ‘Wellness Bikini’ yarışmasının birincisi ve dördüncüsü oldular.

ZEYNEP KÖSE  (27)
Lütfen bizi kocalarınızdan kıskanmayın!

Bu yaptığınız sporun bir adı var mı?
- Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’na bağlı amatör bir spor. Türkiye de ‘Wellness’ adını taşıyor ama yurtdışında ‘Bikini Fitness’ olarak biliniyor.

Bir amacı var mı?
- Amaç, feminen görüntüyü koruyarak kasları geliştirmek. Duruş, kendine güven, yüz ifadesi, bedenini en iyi şekilde sunmak... Hakemlerin dikkate aldığı kriterler bunlar.

Vücut geliştiren bazı kadınlar, kadınlıktan çıkıyor! Ama siz şahane görünüyorsunuz!
- Teşekkürler. Bizim yaptığımız vücut geliştirme değil. Yağ oranına da bakılmıyor. Güzel ve yuvarlak omuzlar, sıkı kalça, çok belirgin olmayan kuru karın kasları... Podyumda yaklaşık 60 saniyeniz var. Yürüyüşünüzle, duruşunuzla hakemleri etkilemeniz gerek.

Haberin Devamı

Ne zaman bu spora merak sardınız?
- 2005’te. 2012’nin Nisanı’ndan itibaren de yarışmalara katılıyorum.
Belli ki sizin için bir tutku...
- Kesinlikle! Yoksa bu eziyeti niye çekeyim?

Ne kadar sürede bu vücudu yaptınız?
- Atletizm kökenli olduğum için, fiziğim zaten yatkındı. Bir senede vücudum bayağı değişti. Ama ne kadar çalıştığımı ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Haftanın altı günü, günde çift idman yaptığım da oldu...

Zeynep Köse ve Sevgi Uyguner Foto Galeri

Biz şurada beş kilo veremiyoruz, yağ oranımızı düşüremiyoruz, siz nasıl bu kadar kas yaptınız! 
- “Beş kilo veremiyorum” diyorsunuz ama ona göre diyet ya da antrenman yaptınız mı? Bana hep “Kaç ayda sizinki gibi kalçaya sahip olurum?” diye sorarlar. Ben de, “Benim gibi antrenman ve diyet yapmazsanız hiçbir zaman benimki gibi bir poponuz olmayacak!” derim. Kimse kusura bakmasın ama yatarak olmuyor bu iş. Sabır ve disiplin gerekiyor.

Hormon dengelerinizde değişim oluyor mu?
- Oluyor, regl dönemlerimizde sarkmalar yaşayabiliyoruz./images/100/0x0/55eb2526f018fbb8f8ae30c7

Peki dişiliğinizin azaldığını düşünenlere cevabınız ne?
- Halt etmişler! Dişiliğimiz hâlâ ön planda! Kas yığını değiliz ki. Aslında imrenilecek durumdayız. Bazen kocalarından kıskandıkları için bizi ‘istenmeyen kadın’ ilan ediyorlar. Ayıp ediyorlar. Hiçkimsenin kocasını elinden almaya niyetimiz yok!

Haberin Devamı

Erkeklerle ilişkide, böyle bir beden, avantaj mı dezavantaj mı?
- Bana soracak olursanız avantaj ama bunu erkeklere de sormak lazım!

Sevişirken avantaj mı, dezavantaj mı?
- Avantaj! Sonuçta bu bir spor. Sporla, erkeklerde testosteron, kadınlardaysa östrojen hormonu salgıları artıyor. Bir nevi ‘libido tavan’ denilebilir!
Muhtemelen birlikte olduğunuz erkeklerden daha kaslısınız. O erkekler bunalıma girmiyor mu?
- Hayır. Çünkü birlikte olduğum insan da kendine dikkat ediyor. Ben spor yapmayan bir erkekle birlikte olamam çünkü neredeyse bütün hayatım spor!

Bu kadarı çok iyi ama bir adım ilerisi ürkütücü olabilir. Bu noktada durmayı nasıl başarıyorsunuz?
- Ona göre diyet ve antrenman yapıyorum. Daha da önemlisi ekstra takviye almıyorum.

Haberin Devamı

Aileniz ne diyor?
- Her yarışma sonrası, “Bu son olacak değil mi?” deseler de annem en büyük destekçim. Ama babamın olayın derinliğinden haberi yok. Ağırlık kaldırdığımı ve yarışmalarda eşofman giydiğimi zannediyor! Daha ne kadar saklayabilirim bilmiyorum!

Yarışmada birinci oldunuzda ne hissettiniz?
- İnanılmaz bir duygu! Herkes benimle fotoğraf çektirmek istiyor, Facebook sayfama tonlarca mesaj geliyor. Yurtdışında da Türkiye’yi temsil ettim. Milli forma altında yarışmak çok gurur verici bir şey. Bu forma altında şampiyon da olmak istiyorum.

Sahilde bikiniyle dolaşırken nasıl tepkiler alıyorsunuz?/images/100/0x0/55eb2526f018fbb8f8ae30c9
- Yanıma gelip, “Antrenör müsünüz?”, “Manken misiniz?” diye soruyorlar. Yanındakiyle dedikodu yapmaya, vücudumu çekiştirmeye başlayanlar da çıkıyor. Ben en çok, “Gerçekten çok hoş vücudunuz var, maşallah!” diyenleri seviyorum.

Haberin Devamı

SEVGİ UYGUNER  (43)
“40 yaş bunalımı mı yaşıyorsun” dediler!

“43 yaşındayım. 19 yaşında bir kızım, 13 yaşında bir oğlum var. Kocam bir şirkette yönetici. Ben de emniyet teşkilatından emekliyim. Hayatım boyunca spor yaptım. Artık emekli olduğum için daha fazla vaktim var. Ataşehir’de gittiğim salonun fitness hocasıydı Zeynep Hoca, öyle tanıştık. Ve çalışmaya başladık. ‘Bikini fitness benim için önceleri ulaşamayacağım bir hayaldi. Podyuma çıkmaktan da çekindim. Zeynep Hoca’dır beni teşvik eden, yüreklendiren. Bu arada “Deli misin! Niye böyle bir spor yapıyorsun? 40 yaş bunalımı mı yaşıyorsun?” diyenler de oldu, kulak asmadım devam ettim. En büyük destekçim de eşim. Aslında profesyonel olarak çok kısa bir süredir yapıyorum. Beni iki ayda yarışmada dördüncü olacak bir duruma getirdi Zeynep Hoca. Şu anda da bu spor vazgeçilemez bir tutku oldu. Şekeri ve karbonhidratı hayatından çıkaran her kadın, belli bir disiplinle, benzer bir fiziğe sahip olabilir. Eğer sporcu bir geçmişi varsa, daha da kolay. Ama kararlı, sabırlı olmak gerekiyor.”

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları