30 yaşında güzelliğin doruğunda

Hepimiz biliyoruz ki 30 yaş, cilt hücrelerinin kendini yenilemeyi bıraktığı, yavaş yavaş ince çizgilerin oluşmaya başladığı dönem...

Haberin Devamı

40’a kusursuz ve sağlıklı bir ciltle “merhaba” demek için bu 10 yıllık süreçte kendi güzellik planınızı oluşturmanız şart! İşte 30’lu yaşlarda uygulamanız gereken bakımlar ve o döneme uygun makyaj tüyoları...

Her ne kadar ergenlik dönemini geride bırakmanızın üzerinden yıllar geçmiş olsa da arada bir görünen sivilceler cilt yapısını bozabilir. Lokal uygulamalar için kullanılan antibakteriyel stick’ler, hassas bölgelere özel bakır bakımları ve arındırıcı maskeler, temiz bir cilt için idealdir.
Makyaja gelince... Konu makyaj olduğunda eliniz hâlâ koyu renklere gidiyor olabilir, sorun yok... Siyah, gece mavisi ve koyu mor tonlarındaki göz farları, henüz ince kırışıklıkların içine sızmadığından kullanılabilir.Ruj seçiminde de deneysel olmak için hâlâ zamanınız var. Çünkü bozulmamış bir dudak konturu her renk için kusursuz bir alan olarak kullanıma hazırdır.

SIRA DIŞI SAÇ MODELLERİ

Haberin Devamı

Yeni saç stillerini denemek için de mükemmel bir dönem... Yüz ve boyun bölgesinde henüz kırışıklıklar oluşmadı. Dolasıyla kısa bir pixie kesim ya da ışıltılı saç renklerini kullanmamanız için hiçbir neden yok.
Boyun demişken, hatırlatmakta yarar var: 30’lu yaşlarda yüz bakımı eksiksiz yapılır ama genellikle boyun bölgesi unutulur! Oysa boyun bölgesinde neredeyse hiç yağ dokusu yoktur ve bu yüzden söz konusu bölgede kırışıklık oluşması ihtimali daha fazladır. Bugünden itibaren günlük ve gece bakımınızı yaparken boyun bölgesini es geçmeyin.

Emma Watson’ın güzellik sırları

Rol aldığı “Harry Potter” serisi sayesinde Hollywood’un genç oyuncusu Emma Watson’ın çocukluktan genç kadınlığa geçişine herkes şahit oldu. Gelin genç kızların yeni idolünün güzellik sırlarını birlikte keşfedelim.

10 yıl boyunca kullandığı ve sonrasında kısacık kestirdiği saç modeliyle dikkat çekti önce... Fransızların “Az her zaman çoktur” sözünü kendine düstur edindi, klasik görünümü sevdiğini de her fırsatta gözler önüne serdi. Bir röportajında “Makyajın ardına saklanan insanlara üzülüyorum” demesi de bu tarzın arkasında durduğunun en büyük kanıtı...
? Emma Watson için makyajda en önemli detay, ruj... Her ne kadar ergenlik döneminde ruj sürme fikrinden nefret ettiğini söylese de, iki-üç yıldır pek çok rengi denemekten çekinmedi. Gündelik hayattaki favorisi ise taze mercan tonları...

Haberin Devamı

? Kaşlarına düzenli olarak iple alma tekniğiyle form verdiriyor. Onlara hafifçe renk vermeyi de ihmal etmiyor. Hem koyu kaşlar hem de kırmızı ruj, yüzüne tazelik ve gençlik kazandırıyor.

? Kırmızı halıda kullanmak zorunda kaldığı yoğun gece makyajından kolayca kurtulmak için üzerine bolca makyaj temizleyicisi döktüğü bandajları kullanıyor.

? Her zaman sağlıklı ve ışıltılı görünen cildinin sırrı ise hindistancevizi sütünde yatıyor. Hindistancevizi sütü, cildine enerji veriyor.

Erken yaşlanmaya karşı meditasyon

Bilimsel araştırmalar, meditasyonun beden, zihin ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkilerin yanı sıra erken yaşlanmaya karşı da koruma kalkanı görevi gördüğünü ortaya koydu.

Haberin Devamı

Meditasyon Eğitmeni Ebru Şinik, Harvard ve Massachusetts üniversitelerinde yapılan araştırmalara dayanarak, meditasyon tekniğinin sağlıklı ve genç bir görüntüye sahip olmada, yaşlanmaya karşı cildi ve bedeni korumada kalkan görevi üstlendiğini söylüyor: “Stresli yaşam koşulları, fizyolojik ve psikolojik sorunlar yaratmanın yanı sıra vücutta hücre yenilenmesini durduruyor, bağışıklık sistemini zayıflatıyor ve erken yaşlanmaya yol açıyor. Erken yaşlanmanın önündeki en büyük engellerden biri stresle baş etme konusunda bilimselliği kanıtlanmış olan meditasyon yöntemi...”

Dingin farkındalıkla ışıl ışıl bir enerji

Ebru Şinik, meditasyon sayesinde zihnin kazandığı sükunet ve dinginliğin günlük aktivitelerimiz sürerken de korunacağını ve bu şekilde strese bağlı etkenlerin azaltılarak erken yaşlanmaya sebep olan faktörlerin önlenebileceğini belirtiyor: “Meditasyon yüzdeki çizgileri yok edemez, fakat yeni çizgilerin oluşmasını geciktirir. Kazanacağınız dingin farkındalık hali, her zamankinden çok daha ışıl ışıl ve taze bir enerji yaymanızı sağlar. Çevrenizdekiler de o enerjiden ötürü sizi gençleşmiş olarak algılar.”

Kalıcı efsane

Haberin Devamı

Modern, ikonik ve nefes kesici Eau de Lacoste, kalıcı bir efsanenin canlı ve duyusal ruhunu yansıtıyor. Beyaz ananas, mandalina ve İtalya’nın Calabria bölgesinin bergamotunun meyvemsi notalarından oluşan koku, portakal çiçeği, yasemin çiçekleri ve ananas çiçeğiyle harmanlanmış. Sandal ağacı, vanilya, vetiver ve Peru balsamı ile sarmalanan alt notalar ise tenlerde sofistike ama aynı oranda mütevazı bir etki bırakıyor.

Portakal kabuğu görünümüyle vedalaşın

Kadınlar, östrojen hormonu nedeniyle selülit oluşumuna daha yatkındır.
Genellikle kalıtımsal olan mikro sirkülasyon problemleri dışında yanlış yeme alışkanlıkları, obezite, duruş kusurları, stres, sigara, çok dar kıyafetler ve hareketsiz yaşam da selülit oluşumunda rol oynar.
Collistar’ın üç farklı kategorideki selülit ürünleri (günlük bakım, gece bakımı ve spa bakımı), tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmayı vaat ediyor. Evde spa keyfi sunan kil maskesi Anti Cellulite Algae Mud, doğal içeriğiyle selülite savaş açıyor. Yoğun konsantre serum Intensive Anti Cellulite Serum, inatçı selülitler üzerinde etkili. Termal bir jel olan Anti Cellulite Thermal Gel ise su retansiyonu nedeniyle oluşan selülitler için geliştirilmiş.

Saçlarınızı koruyun

Haberin Devamı

İngiltere’nin en ünlü saç tasarımcısı Lee Stafford’ın yarattığı saç ürünleri, ister salondan yeni çıkmış, ister çılgın ve dağınık modelleri hem güzelleştiriyor hem sağlık katıyor. Ürünler fantastik bir görüntü yaratmanın yanı sıra muhteşem kokuyor. Bu ürünler, ısı koruması sağlayan içerikleri ve yeşil çay sayesinde saç düzleştiricilerinin saça verdiği zararı minimuma indiriyor. Antioksidan özelliğiyle bilinen yeşil çay, serbest radikallere karşı koruma sağlıyor. UV ve ısıya karşı koruyor. Panthenol ise uzun süreli nemlendiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları