Yaza girerken cildiniz tazelensin

Gün içinde kullandığımız kremlerin önemli bir kısmı hava koşulları, sürtünme gibi nedenlerle cilde tam olarak nüfuz edemiyor.

Ama bu engeli ortadan kaldırmanın bir yolu var. Kullanılan ürünlerin bir sünger gibi deri altına emilmesini sağlayan Dermacell uygulaması sayesinde cildiniz yaza girmeden kırışıksız, sıkı, yenilenmiş ve lekesiz bir görünüme kavuşabilir.

Dr. Melike Külahçı, cilt üzerinde silindir başlı özel bir medikal cihaz yardımıyla binlerce mikro kanal açan Dermacell, uygulamasının, bakım ürünlerinin cilt altına emilimini kolaylaştırdığını belirtti: “ışlem sonucunda vücudun yara iyileşme mekanizması harekete geçiyor yani yeni damarlanma ve kolajen oluşumu sağlanıyor. Bunlar da cildin sıkılaşmasıyla anti-aging etkisi yaratıyor, pigmentleri düzenleyerek cildi yeniliyor.”
Yöntem, cilt bakımı ürünlerinin anında epidermis altına nüfuz etmesini ve problemli hücrelerin onarımını kolaylaştırıyor. Peki P.R.P (Trombositten Zengin Plazma) destekli Dermacell uygulaması nasıl yapılıyor? ışte Dr. Külahçı’nın yanıtı: “Hastadan 40 cc yani herhangi bir kan testindeki kadar kan alınıyor. Bu kanın özel bir santrifüj aletinde elementlerine ayrıştırılmasıyla plateletten zengin plazma elde ediliyor. Dermacell ile oluşturulan mikro yaraların üzerine uygulanan P.R.P, açılan kanallar yoluyla hızla cilt altına iniyor. Burada başlamış olan yara iyileştirme döngüsüne autolog yani hastanın kendi bünyesinin salgıladığı büyüme faktörlerini bırakıyor ve kök hücrelerin tutunabilmeleri için bir platform görevi görüyor.”

İZLER BİR GÜN İÇİNDE KAYBOLUYOR

* Dermacell uygulamasında, her silindir başlıklı medikal cihaz hastaya özel olarak kullanılıyor. Bu önlem sayesinde sterilizasyon eksikliğinden oluşabilecek problemler ortadan kaldırılıyor.
* Açılan mikro kanallar enflamasyon riskini taşımayacak kadar küçük olduğundan, işlem sırasında ya da sonrasında herhangi bir komplikasyonun oluşma riski bulunmuyor.
* Uygulama sonrasında ortaya çıkan kızarıklık ya da bölgesel şişikler, hastanın cilt yapısına göre 15 dakika ila bir gün içinde iz bırakmayacak şekilde kayboluyor.

EDİTÖRDEN...

Ruhun aroması
Nestidante, eski ıtalyan sabun yapımı geleneklerine bağlı kalarak kazanlarda üretilen çok özel bir ürün... Üstelik bu işlemler sabun ve parfüm ustaları denetiminde en doğru şekilde yapılıyor. Sabunların içerdiği zeytinyağı, bademyağı ve fındık yağları cildi besleyip nemlendirirken, çiçek ve bitki özü esansları da hoş aromalarıyla ruha hitap ediyor. Denemekte fayda var.

Hassas saçlara enerji dopingi
Simply Organic’in zayıf ve kırılgan saçlara özel bakım ürünü “Volumizing and Thickening Treatment”, saçı nemlendirip kuvvetlendiriyor, hacim ve parlaklık kazandırıyor. Saçı ağırlaştırmadan kalınlaştırıcı etkisi bulunan ürün serisi, özellikle uzun saçlara uygulandığında saç şeklinin daha uzun süre korunmasını sağlıyor. ıçeriğinde sağlığı tehdit eden paraben, propilen glikol, sodyum lauryl sülfat gibi maddeler bulunmayan Simply Organic ürünleri Tekin Acar mağazalarında satılıyor.

Büyülü bakışların sırrı
Christian Breton’un kirpik yapılandırıcı ürünü “Eye Lash Builder”, kirpiklere yeniden hayat veriyor. Ürünün içeriğinde bulunan D-Panthenol, hücresel yenilenmeyi sağlayarak kirpikleri güçlendiriyor, bir kılıf gibi sarıp koruyor ve daha uzun görünmelerini sağlıyor. Rimelin altına uygulandığında hem kirpiklerinizin kırılmasını engelliyor hem de rimelin kirpiklere daha düzgün şekilde uygulanmasını sağlıyor.

Nemsiz kalan cilt sarkar

Dünyaca ünlü fitness ve beslenme danışmanı Sarah Maxwell, güzelliğine ve sağlığına önem veren kadınlar için formda kalmanın pratik yollarını açıkladı.

Düzenli yapılması şartıyla günde birkaç dakikalık egzersizin bile vücutta büyük değişiklik yarattığını söyleyen Sarah Maxwell, nemin cilt üzerindeki olumlu etkisine de vurgu yapıyor: “Nemlendirici ve enerji eksikliği duyan cilt daha kolay sarkıyor. Bu nedenle cilt bakımı cildin sarkmaması için büyük önem taşıyor. Vücudun doğal yapısında bulunan koenzim Q10, elastikiyetini kaybeden cildin toparlanmasına yardımcı oluyor.”

FORMDA KALMANIN PRATİK YOLLARI

* Mutfak alışverişine aç çıkmayın, bu sayede yiyeceklerin sizi yoldan çıkarmasını önlemiş olursunuz.
* Kahvaltıya mutlaka zaman ayırın, çünkü bu öğün metabolizmanızı güne hazırlar.
* Yemeklerden önce bir bardak su için, bu sayede vücudunuz susuz kalmaz ve cildiniz düzelir.
* Lokmaları yavaş çiğneyin, her lokmadan sonra çatalı tabağa koyma alışkanlığı edinin.
* Her gün düzenli olarak 30 dakika yürüyüş yapın.
* Duruş, dış görüntüyü sandığınızdan çok daha fazla etkiler. O yüzden her zaman doğru şekilde (sırt düz, karın içe çekilmiş, omuzlar geride ve gevşek) durmaya çalışın.
* En sevdiğiniz müziği koyun ve dans edin, şarkı söyleyin, zıplayın. Kendinizi özgür bırakın.
* ışe otomobille gidiyorsanız, biraz uzağa park edin. Toplu taşıma aracı kullanıyorsanız, araçtan bir durak önce inin ve kalan mesafeyi yürüyün.
* Alışveriş poşetlerini taşırken, ağırlığı dengeli bir şekilde dağıttığınızdan emin olun.
* Yerden bir şey almak istediğinizde, dizlerinizi kırıp yavaşça eğilin.
* Egzersiz yaptığınız için kendinizi suçlu hissetmek yerine egzersizlere ailenizi de dahil edin.
* Egzersiz yapmak için vaktiniz yoksa şunu unutmayın: Az egzersiz, hiç egzersiz yapmamaktan iyidir!

Maceracı ruhların izinde

O, Davidoff’un maceracı ruhunun peşine düşen adam; aynı zamanda da bir Hollywood yıldızı: Ewan McGregor... Davidoff Adventure’ın kendi yaşam tarzına çok uyduğunu söyleyen ünlü aktör “Gerçek bir seyahate çıkmanın en heyecan verici yanı kontrolü kaybedecek olduğunuzu hissetmenizdir. Bir macerayı kontrol edemezsiniz. Her türlü tecrübeye açık olmak durumundasınızdır ve hiçbir zaman ne olacağını bilemezsiniz” diyor.
Koku kadar şişe dizaynı da iddialı... Parfümün ferahlığını ortaya çıkarabilmek için şeffaf cam şişede sunulan “Davidoff Adventure”, 21. yüzyılda geçen klasik bir maceranın modern matarasından yola çıkılarak tasarlanmış.
İşte Davidoff Adventure’ın hitap ettiği adamın profili...
AKTÖR: Dünyayı keşfe çıkmış. Hiçbir uğraş göstermediği halde son derece yakışıklı, açık ten rengi, karışık kumral saçları, temiz koton töşörtü ve kaliteli deri botlarıyla göz alıcı. Kendine güvenli, enerjik ve onu hiçbir şeyin durduramayacağından emin. Hiçkimseye hiçbir şey sormadan gitmeye hazır. Özgür ruhlu, yeniliklere açık ve umulmadık olanı seven biri.
SAHNE 1: Ferah bir mola... O gelmeden önce vahşi nehir geceye giriş yapar. Hava durgun, gökyüzü berrak. Motosikletinden iner, kaskını çıkarır ve saçlarını düzeltir.
SAHNE 2: Uzun bir gün... Güneş hâlâ sıcak ama hava öylesine ferah ki güneşin sıcaklığı bile hissedilmiyor. Derin bir nefes alır, nehirden akan suyla tazelenmiş vahşi doğanın kokusunu içine çeker. Yüz ifadesi heyecanını ve özgür ruhunun enerjisini yansıtır.

KATILIN, KAZANIN

“Davidoff Adventure şişesi neden ilham alınarak tasarlanmıştır?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişiye Davidoff Adventure Dürbün hediye verilecek. Bu uygulama web sitesinde 17-18 Nisan tarihleri arasında aktif olacak. Hediyeler 12 adet ile sınırlı.
Yazarın Tüm Yazıları