YAZ henüz bitmedi

Evet, yaz henüz bitmedi, en azından biz öyle olduğunu ümit ediyoruz!

Havalar da bu yaz oyununu sürdürdüğü sürece kadife bakışlar, öpülesi dudaklar, kusursuz bir dekolte, seksi bacaklar ve ihtişamlı saçlar için kozmetik ürünlerinin yardımlarına ihtiyacımız var. Aşağıda sıcak mevsimin son günlerine dair ipuçları bulacaksınız.

GÜZELLİK PLANI

Yüzlerde "çıplak" görünüme son! Bunun anlamı; hafif içerikli tekstürler ve havadar bir şeffaflık... Sonuç ise tenlerde yaratılan sıcak nüansların tazeleyici ve gençleştirici etkisiyle harika!

Siyah noktaları gizleyin: Bu konudaki en büyük silahlarınız şüphesiz göz altı halkalarını, yüzeydeki kılcal damarları ve küçük sivilceleri kapatırken mucizevi bir etki bırakan kalem concealer...

NASIL KAPATACAKSINIZ?

Göz altlarınızdaki mor halkaları mükemmel bir şekilde kapatmanın en iyi yolu, kullandığınız concealer’ı göz çevresine önce minik noktalar halinde uygulamanız. Bu işleme iç taraftan başlayın ve göz halkalarının ortasına kadar devam edin. Ürünü parmak uçlarınızla dikkatli bir şekilde ve cilt tarafından tamamen emilene kadar yedirmeye devam edin. Aynı teknikle cilt yüzeyindeki belirgin kılcal damarları, siyah noktaları ve sivilceleri kapatın.

Renklendirici krem kullanın: Doğal ışıltılı bir cildin sırrı son yıllarda oldukça trend olan renkli nemlendiricilerde... Bu ürünler aynı zamanda güneş koruma ürünlerinin üzerine de uygulanabiliyor. Dolayısıyla hassas ciltler de böylelikle büyük oranda koruma altına alınmış oluyor.

YANAKLARA KİŞİLİK KAZANDIRIN

Açık tenliler pembe tonları, koyu ve bronz tenliler ise sıcak toprak nüansları kullanmalı. Allık sürerken hafifçe gülümseyin ve bir allık fırçası yardımıyla belirginleşen elmacık kemiklerinin hemen altına rengi uygulayın. Fırçayı yanaklardan şakaklara doğru yönlendirin. Aynı zamanda alın, burun kanatları ve çeneyi de hafifçe renklendirin. Havalar yaza veda ediyor olsa da, cildinize yaz mevsiminin son tonlarını hediye edin.

Bronz pudra: Bu ürün, yağmurlu ve kapalı günlerde bile cildinize sağlıklı bir ışıltı, doğal bir tazelik sunacak. Allıkların bile içeriğine giren nemlendirici tekstürler, ürünlerde kullanım kolaylıklarıyla da öne çıkıyor. Allık fırçanızla güneş tonlarını yüzünüzden dekolteye kadar uygulamayı ihmal etmeyin.

İhtişam ve doğallık bir arada: Sezonun ipuçları işte bu iki kelimede saklı. Konsept ise oldukça basit; göz rengiyle uyumlu mat bir far, kirpiklere dolgunluk kazandıran bir maskara ve aynı tonlarda göz kalemi, kusursuz bir görünümün anahtarları.

IŞILTILI BAKIŞLAR

Transparan etkili far, pembe ya da bej tonları, kahverengi gözlere hafif ışıltı veren nüanslar. Sıcak bir eflatun ise yeşil ya da ela gözlere vurgu katıyor. Dumanlı gri ya da siyah, açık renk gözleri belirginleştiriyor. Özellikle koyu renk gözler buna karşın gece mavisi bir göz farıyla öne çıkıyor.

Bronz, altın ve amber tonları bronzlaşmış bir ciltte güçlü bir etki yaratıyor. Göz kapaklarınızda maksimal bir dayanıklılık için öncesinde fondöten ya da baz kullanabilirsiniz.

Maskara şart: Kirpiklere dolgunluk kazandıran ve uzatan bir maskara, aynı zamanda form da veriyor. Bakışlarınızı aydınlatmak için hem üst hem de alt kirpiklerinize maskara uygulayın. Eğer istiyorsanız takma kirpiklere de zigzag hareketleriyle dibinden ucuna doğru uygulama yapabilirsiniz.

DİKKAT ÇEKİCİ GÖZLER

İyice açılmış bir göz kalemi, göz makyajınıza iki alternatif oluşturacaktır. Siyah ya da kahve tonlarındaki göz kalemi rafine bir makyaj oluştururken, beyaz ise ferah bir bakış yaratır.

Nasıl uygulamalı: Siyah göz kalemi, gözlerin optik olarak küçülmesini sağlar. Güçlü bir balık gözü etkisinden sıyrılmak için kalemi doğrudan kirpik diplerine ve gözün dış ucuna sürün. Bu durumda kalem yerine koyu tonlarda bir far da kullanabilirsiniz. İnce bir fırça yardımıyla kirpik çizgisinden itibaren uygulama yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer göz altı halkalarınız varsa, siyah kalem kullanmayın ve sadece gözün üst kısmında kalem kullanın.

GECE MAKYAJINDA TERCİH; ULTRA HAFİF BİR BAZ

Fondöteniniz, ikinci cildiniz gibi olmalı. Belirgin olmayan buna karşın oldukça etkili... Hızlı bir şekilde sürmenize olanak tanımalı, kalıntı bırakmamalı ve dayanıklı olmalı... Yeni nesil fondötenler optik olarak cilt tonunu düzeltiyor ve ışıltılı görünmesine yardımcı oluyor.

Işık yansımaları için pudra: İçeriğinde inci pigmenti bulunan pudralar yüzün çene, elmacık kemikleri, alın ve şakak bölgelerine sürüldüğünde ışığı yakalıyor ve aydınlık yüzler yaratıyor. Açık tenlilerde beyaza yakın ya da pembe tonlarındaki pudralar ideal. Koyu ya da bronzlaşmış tenlerde ise altın ve bakır partiküllü pudralar .

Öpülesi dudaklar

Kozmetikçilerin kadınlara son müjdesi olan parlaklık verici dudak kalemi, kremsi formu, parlaklığı ve sağladığı konforla dudaklarda yumuşak bir kontür ve güçlü bir etki oluşturuyor.

UZMANLARDAN İPUÇLARI

Küçük bir ağzı olduğundan daha büyük göstermek için ten renginize uygun fondöteninizi dudaklarınıza sürün. Böylelikle dudak çizgilerini silikleştirmiş olursunuz. Bir dudak kalemi yardımıyla dudak kenarlarınızı yeniden belirleyin. Ardından daha kalın görünmelerini sağlamak amacıyla bir dudak fırçası yardımıyla bej-pembe tonlarında bir ruj sürün. Ve dudak makyajınızı transparan bir parlatıcıyla sonlandırın. Rujun dudaklarınızdaki kalıcılığını artırmak için parlatıcı yerine bir miktar göz altı kremini dudaklarınıza sürebilirsiniz.

DEKOLTEM, CANIM!

Dekoltenin de tıpkı makyaj kadar göz alıcı olması şart. Ancak feminen görünüm asla abartılı bir şekilde sergilenmemeli. Göğüs ve sırt dekoltesinin doğal ve ipeksi görünümü için her gün düzenli olarak nemlendirici kullanmak gerek.

Yüz bakımınızı yaparken boyun ve göğüs kafesine kadar olan bölgeyi de içine almayı ihmal etmeyin. Çünkü göğüs vücudun en hassas cildine sahip bölgelerden biri. Bu yüzden güneşten de özellikle korunması gereken yerlerden biri. Tabii gündüz dışında gece de ekstra bir bakıma ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Cildinizi nemlendirici bir losyonla temizleyin.

İpeksi bir ışıltı için dekoltenize saten dokulu pudra sürebilirsiniz. Pürüzsüz bir cilt görüntüsü ışığı yakalayacaktır. Bu yüzden mat ya da küçük olumsuzlukları iyice ortaya çıkaran fazla payetli tekstürlerden kaçının. Uygulamayı bronz bir pudrayla sonlandırabilirsiniz.

Dekolte ve boyundaki kırışıklıklara savaş açın... Bu bölgeler için kozmetik markalarının özel olarak geliştirdiği bakım serumları, aktif olarak kırışıklıkların oluşumuna ve cilt elastikiyetinin kaybına karşı savaşıyor. Üstelik daha ilk kullanımdan itibaren dekolte pürüzsüz bir görünüme bürünüyor.

KUSURSUZ BACAKLARIN SIRRI

Pürüzsüz görünüm, güzel bacakların ilk kuralı. Bu yüzden özellikle bacaklarınızın kalçalarına kadar olan kısmının tüylerden ve dönmüş kıl kökü gibi istenmeyen pürüzlerden arınmış olması şart. Haftada bir kez yapacağınız peeling uygulaması, en doğru yöntemlerden biri. Peeling öncesinde kuru bölgeleri iyice kurulayın, böylelikle yüzeydeki ölü hücreler de temizlenir ve gerginleştirici bakım ürünlerinin derin etki etmesi için uygun zemin hazırlamış olursunuz.

Diz ve ayak bilekleri özel bir bakıma gereksinim duyar. Dizlerinize saat yönünde masaj yapın. Daha ince ayak bileklerini de küçük dairesel hareketlerle ovun. Bacaklarınızda gerginleştirici bir krem kullanabilirsiniz.

Son dokunuş... Güzellik programının son dokunuşu, bacaklarınıza yaz sonuna doğru kaybettiği bronz görünümü geri kazandırmak olabilir. Bunun için iki seçeneğiniz mevcut; ya hemen etkili otobronzan ya da otobronzan ve gerginleştirici etkinin bir arada sunulduğu ürünler...

IŞILTI, IŞILTI IŞILTI...

İşte, kusursuz görünümlü saçların sırrı. Saçlarınızı parlaklık veren ürünlerle şımartabilirsiniz.

Esmer misiniz? O zaman ışıkla oynamamanız için hiçbir sebep yok. Koyu tonlardaki özel bakım ürünleri içeriklerindeki ışığı yansıtıcı pigmentler sayesinde saçlara sağlıklı bir görünüm kazandırıyorlar. Sarışın mısınız? O zaman kullanacağınız ve tek tek tutamları aydınlatan ürün saçlarınıza güneş ışıltısı katacaktır.

Olumsuz dış etkenlerin izlerini silmek ve kepek sorununu önlemek için saçlarınızı özenle taze suyla yıkamalısınız. Haftada bir-iki kez yapacağınız canlandırıcı saç maskesi de saçlarınıza kaybettiği nemi ve enerjiyi geri verecektir.

Saçlarınıza anında parlaklık kazandıracak serum kullanın. Serumu yıkanmış, iyice durulanmış ve nemi alınmış saçlarınıza uygulayın. Şampuan ve spreyden sonra da saç uçlarınıza serum uygulayabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları