Yaz festivalle son bulacak

Güncelleme Tarihi:

Yaz festivalle son bulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 00:00

Çağlar Müzik Kursu tarafından ikincisi gerçekleştirilecek Ankara Çocuk Tiyatroları ve Müzik Festivali, Başkentli sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl Ankara Çocuk Tiyatroları ve Müzik Festivali’nin ilkini düzenleyen Çağlar Müzik Kursu, bu yıl yaz tatilini festivalin ikincisi ile tamamlayacak. 20 Ağustos-25 Eylül arası gerçekleşecek festivalde 700 çocuk sahne alacak. Geçtiğimiz sene ilki düzenlenen festivalin büyük ilgi gördüğünü belirten Ergün Çağlar şunları söyledi:
Sanata ilgiyi arttıracağız
“Yaz tatili boyunca her gün altı saat çalışma yaptık. Bunun sonucunda çocuklar hem solist olarak, hem de orkestra içinde performanslarını sahneleyecek. Geçen sene düzenlediğimiz 1. Ankara Çocuk Tiyatroları ve Müzik Festivali büyük ilgi gördü ve bunu bu sene gelenekselleştirerek ikincisini düzenleyeceğiz. Geçen sene festival yaptığımızda bu seneki katılımın bu denli yoğun olacağını düşünmemiştik. Sanata duyulan ilginin artması bizi çok mutlu ediyor. Ankaralı sanatseverleri bambaşka bir etkinlikle buluşturmak düşüncesi içerisindeyiz.
Üç ayrı yerde etkinlikler
Konserlerimizi Maltepe Park AVM’de bulunan Çağlar Kültür Merkezi’nde, ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda ve Kentpark Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Malltepe Park AVM’de orkestralarımızın ve solist öğrencilerimizin konserleri ve tiyatro gösterimleri olacak. Çan Tiyatrosu eylül ayı içerisinde ‘Masal Masal İçinde’ isimli tiyatro oyununu, Çağlar Çocuk Tiyatrosu ise Keloğlan, Kırmızı Başlıklı Kız ve Alaaddin’in Sihirli Lambası’nı sahneleyecek. Ayrıca Çağlar Pop Gitar Topluluğu Çağlar Senfoni Orkestrası ile beraber Kentpark AVM’de Yeşilçam Müzikleri Konseri verecek. Kentpark Alışveriş Merkezi’nin de desteklediği açık hava konseri eylül ayının son haftasında festivalin kapanışı olacak. Açık hava konserinde 150 kişiden oluşan Çağlar Gençlik Senfoni Orkestrası Mavi Boncuk, Delisin gibi şarkılarla seyirciyi o yıllara geri götürecek.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!