Yaz boyunca pürüzsüz bacaklar

İki tür yaz kadını var; bronzlaşmış kusursuz bacaklarını cesurca sergileyebilenler... Ve selülitli, damarlı bacaklarını pareoların ya da taytların altında gizleyenler... Siz de ilk grupta yer almak istiyorsanız, bacaklarınıza özgürlük kazandıracak ipuçları yanda...

Haberin Devamı

- KALIN KAMUFLAJ: Morlukları ve kılcal damarları gizleyin

Dikkatsizlik sonucu bir mobilya köşesine çarptığınız bacağınızdaki morluk aylardır geçmedi. Aynı şekilde zayıf bağ dokusunun bir sonucu olarak ortaya çıkan kılcal damarların görüntüsü sizi rahatsız ediyor. Kamuflaj tekniği adı verilen özel makyaj uygulamasıyla geçici olarak bu izlerden kurtulmak mümkün.
Kullanılan ürünler, yüksek derecede kapatıcılık özellikleri sayesinde pigment rahatsızlıklarını, yüzdeki yanık izlerini ve istenmeyen dövmeleri de geçici olarak görünmez kılıyor. Kremsi yapıda ya da hafif hamur kıvamındaki bu kapatıcılar, içerdikleri yoğun pigmentler ve sabitleyici pudra sayesinde terleme, suyla temas ya da sürtünmeye maruz kalsanız da çıkmıyor.
Ürünü bacaklarınıza sürdükten sonra kısa bir süre bekleyin, böylelikle ürünün bileşimindeki uçucu yağlar buharlaşır. Ardından tüm bölgeyi pudralayın.
- İNCE KAMUFLAJ: Hafif renk dengesizliklerini ortadan kaldırın
 Artık küçük cilt problemleri renkli vücut fondötenleriyle kolaylıkla kapatılabiliyor. Önce ten renginize uygun sıvı fondöteni parmaklarınızla bacaklarınıza iyice yedirin. Ardından krem concealer’ı bacakların daha görünen ve güçlü bir kamuflaja ihtiyaç duyan bölgelerine sürün.
- SEKSİ PARLAKLIK:  Bacaklarda ipeksi görünüm
Yaz sıcaklarında kim külotlu çorap giymek ister? Sorun değil. Birçok çorap markası, yaza özel hazırladığı ve bacaklardaki kusurları gizlerken hava almalarını da sağlayan çoraplar üretti çünkü...
- YAZ RENKLERİ: Otobronzanlarla mükemmel kapatıcılık
Sağlıkla parlayan bronzlaşmış bacaklar hem çekici hem de olduğundan ince görünüyor. Hafif selülit dalgaları ise bronzlaşmış bacaklarda neredeyse görünmez oluyor. Bunun için uzun güneş banyoları yapmanıza gerek de yok.
Son yılların mucizevi buluşu otobronzanlar, bacaklara yarım saat içinde doğal bir bronzluk veriyor. Sezonun en yeni trendi ise jel formundaki bronzlaştırıcılar. Bunların etkisi çok daha uzun sürüyor.

Haberin Devamı

Anti-aging manikürü

Ellerimiz en etkili iletişim aracımız. Aynı zamanda kendimiz hakkında başkalarının bilmesini istemediğimiz bazı bilgileri de gözler önüne seren parça! Mesela, yaşımızı...

Haberin Devamı

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, insanların karşısındakinin yaşını sadece ellerine bakarak tahmin edebildikleri ortaya çıkardı. Güneş lekeleri, damarlar, belirgin eklemler, kırışıklıklar ve ince deri, geçen yılların ve gündelik yaşamın getirdiği olumsuzlukların ellerdeki dermatolojik yansıması.
Peki, yaşımızın birer aynası haline gelen elleri özel bir bakımla gençleştirmek mümkün mü? Dermatologlar, cildimize ya da vücudumuza gösterdiğimiz özeni, uyguladığımız ürünlerini birebir kullanmamızın gençliğin anahtarı olduğunu belirtiyor. Çünkü yüzümüzde kullandığımız anti-aging ürünler aynı etkiyi ellerde de gösteriyor.
Üstelik sadece kozmetik ürünler de değil. Tırnaklarınıza sürdüğünüz ojeyle de ellerinizde anti-aging etki yaratmanız mümkün. Bunun için de seçeneğiniz oldukça fazla; içinde mavi tonları bulunan kırmızılar ve beyaza yakın nude tonları leke ve damarlar gibi kusurları gizliyor. Kan kırmızılar ve uçuk pembeler, tırnakların daha da dikkat çekici olmasını sağlıyor. Ekstra sedefli ojeler ise elleri daha sağlıklı gösteriyor.

Haberin Devamı

‘Bal gibi’ dudaklar

Güzel dudaklar her zaman dikkat çeker. Bu da ancak özenli bir bakımla mümkündür. İşte yapmanız gerekenler...

Dudak bakımının ilk adımı peeling... Bu işlem dudaklardaki ölü deriyi arındırıyor, kan dolaşımını düzenliyor. Böylelikle dudaklar daha sağlıklı bir görünüm kazanıyor. Dudak peeling’i için özel bir ürün almanız şart değil. Bunu kendiniz de hazırlayabilirsiniz:
- Bir miktar şeker ve balı bir kabın içine boşaltın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Karışımı içinde sıcak su bulunan bir kapta ılıtın.
- Dudak yüzeyindeki ölü derileri üzerine bir miktar ballı peeling sürdüğünüz yumuşak kıllı bir diş fırçası yardımıyla temizleyin. Bunu yaparken dudaklarınızı çok hırpalamayın, çünkü dudak derisi cilt derisine göre çok daha hassastır.

Haberin Devamı

YUMUŞAK DUDAKLARIN SIRRI

Mükemmel görünümlü dudaklar için ikinci adım, doğru bir bakımdan geçiyor. Ama dikkat! Sentetik yağ içeren bazı bakım kalemleri, zaman içinde dudakların kurumasına yol açabiliyor. Shea yağı, pantenol, arı sütü ve jojoba yağı gibi ekolojik içerikli olanlar, dudakların en yakın
dostları.
Özel bir bakıma ihtiyaç duyan dudaklar için ayda bir kez kalın bir tabaka dudak kremini dudak yüzeyine iyice yayın. Ertesi gün dudaklarınızın ne kadar yumuşak olduğuna inanamayacaksınız.

KIRMIZI RUJUN SEKSAPELİ

Kırmızı ruj tüm kadınların favorisi ama yine de cesaret istemesi nedeniyle birçoğumuzun uzak durduğu bir ton.
Bir de makyaj artistleri kırmızının kendi içinde farklı tonları olduğunu söylüyor ve uyarıyor; kırmızı her zaman bildiğimiz kırmızı değildir!
Bu ruj rengi, dişleri beyaz ya da sarı gösterebilir, bu yüzden cilt tonuyla uyumlu olması önemli. Hafif bronz parlaklığında bir cilt tonuna mı sahipsiniz? O zaman size en uygun renkler mavimsi kırmızı tonları...
Cildiniz buğday tonlarına yakınsa o zaman seçiminizi sıcak kırmızı tonlardan yapmalısınız.
Dişlerinizi sararttığını mı düşünüyorsunuz? Bakır ya da turuncu gibi sarımsı renkler dişleri daha sarı, pembe ya da vişne gibi mavimsi tonlar ise dişleri daha aydınlık ve beyaz gösterir. Bu durumda en uygun çözüm; renkli gloss’lar...

EDİTÖRDEN

Haberin Devamı

Tekin Acar’a ‘Siyaset Ödülü’

Siyaset Dergisi’nin 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 12 Haziran’da Ankara’da düzenlenen “Siyasetin Ödülleri” töreninde, topluma örnek hizmetlerinden dolayı Tekin Acar “Yılın Özel Ödülü”ne layık görüldü.

İndirim zamanı

Deniz, güneş, kum... Tatil planlarının yapıldığı şu günlerde Tekin Acar Cosmetics güneş ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim fırsatı sunuyor. 31 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak kampanyayı kaçırmayın.

Selülitsiz bir yaz

Kadınların yüzde 89’unda görülen selülitin çözümsüz olmadığını biliyoruz. Collistar da selülit serisiyle kadınlara yardımcı olmayı hedefliyor. Ürünlerin içeriğindeki yosun konsantresi, termal su, fito özü, kil ve esansiyel yağlar, portakal kabuğu görünümünü büyük ölçüde gideriyor.

Yazarın Tüm Yazıları