Yaz aylarında estetik

Bütün bir yılın yorgunluğunu atabilme hevesiyle tatil planları yapıyor, ama vücudunuzla ilgili mutsuzluklar yaşayıp estetik konusunda kararsız kalıyorsanız, korkmanıza gerek yok.

Haberin Devamı

Ajandanızda yapacağınız birkaç küçük tarih ayarlamasıyla yazın da estetik olabilirsiniz.

Yazın burun, göz ve meme estetiği sıkça yapılsa da, asıl patlama kolayca iyileşmesi ve cerrahi müdahale gerektirmemesi nedeniyle botoks işlemlerinde yaşanıyor.

AÇIK TENLİLER BOTOKSU SEVİYOR

Yazın en fazla yaptığımız estetik işlemlerin başında botoks ve dolgu enjeksiyonları geliyor. Özellikle de açık tenli, açık göz rengine sahip kişiler, yaz yaklaşırken botoks yaptırmak istiyor. Çünkü bu kişiler gözlerini aşırı derecede kıstıkları, göz kapaklarını ve göz etrafındaki mimikleri fazla kullandıkları için, ince kırışıklıklar bariz biçimde ortaya çıkıyor.

Aynı şekilde dolgu maddeleri de dudak kenarlarındaki, dudaklardaki ya da iki alın arasındaki derin çukurlukları, çizgileri doldurmak için kullanılabiliyor. Dolayısıyla yazın bu işlemi yapmakta herhangi bir sakınca yok.

BURUN ESTETİĞİ: Bütün bir yılı üniversite sınavlarına hazırlanarak geçiren, kendine zaman ayıramayan, sosyal yaşamı bile sekteye uğrayan gençler için yaz dönemi estetik için çok ideal... Gençlerin okul kapanır kapanmaz yaptırmak istedikleri ameliyatların başında burun ameliyatları geliyor.
Yaz tatilinin 3 ay olduğunu düşünecek olursak, gençlerin burun ameliyatından sonra bir süre deniz ve güneşten uzak durması, sonrasında tatil programları yapması mümkün...

GÖZ AMELİYATLARI: Göz kapağı düşüklükleri gibi sorunlar yaşayanlar ve tatile daha gergin, genç görünen, torbaları alınmış gözlerle çıkmak isteyenler de şanslı grupta... Çünkü operasyon sonrası sadece bir iki hafta direkt güneşlenmemek, denize ve havuza girmemek yeterli. Sonrasında bu yasaklar kalkıyor.

MEME ESTETİĞİ: Yazın yaptığımız estetik operasyonlarla ilgili ciddi kısıtlamalarımız yok. Özellikle de liposuction, meme büyütme ve küçültme ameliyatlarını yazın da rahatlık yapabiliyoruz. Ancak özellikle meme küçültme ameliyatlarından sonra belirli bir süre bandaj kullanmak gerekebiliyor. Bu bandajdan rahatsız olmayacak kişilere yazın da estetik operasyon önerebiliyoruz. Belirli bir süre denize girmemeleri, direkt yakıcı güneşten uzak durmaları ise önemli... Özel bir sutyen kullanıp, 2-3 haftalık deniz ve güneş kısıtlamasından sonra rahatlıkla tatile gidebilirler.

Haberin Devamı

Dudak estetiği ve liposuction hakkında bilinmesi gerekenler

Haberin Devamı

Yazın sık yapılan işlemler arasında yer alan dudak estetikleri ve liposuction hakkında kadınların zihninde birçok soru oluşuyor. Bu konuda bazı önemli noktaları tekrar vurgulamakta yarar görüyorum.
? Dudaklara büyütme işlemi uyguladıysak, sonrasında birkaç hafta sigarayı yasaklıyoruz.
? Vücuda estetik uygulanacaksa, kişiden 2-3 hafta öncesinden sigarayı bırakmalarını isteriz. Yaraların iyileşip bandajlarının alınması sürecine kadar da sigara yasağımız sürer.
? Dudak estetiği kesi yapılarak uygulanmışsa, kişi ilk bir-iki hafta dudak hareketlerini çok rahat yapamaz. Hastaya yumuşak şeyler yemesini, gargaralar yapmasını öneririz. Dolgu ile yapılan dudak estetiklerinde yağ, hyoluronic asit enjeksiyonları olabilir. Kısıtlamalar birkaç günlüktür. Kesilerek yapılmışsa iyileşme 2 hafta içinde olur.
? Liposuction’dan sonra oluşan çürümeler birkaç hafta içinde geçer. Sağlıklı bir deri yapısı varsa, bölgeyi kaplayan düzensizlikler, çökükler gözükmez.
? Liposuction yaptığımız bölgede, bandajdan hemen sonra korse kullanılır. İyileşmesi yaklaşık üç hafta sürebilir, korseyi gece gündüz kullanmak gerekebilir.
? Karına liposuction yapmışsak yüzmeyi öneririz. Yüzme bölgesel şişliklerin azalmasında yararlıdır. Dar kıyafetler giyilmesi sakıncalıdır, kıyafetlerin kalın dikişli kenarlarının iz yapma ihtimali söz konusudur.

Yazarın Tüm Yazıları