Yaylar “sahilde” gerilecek

Güncelleme Tarihi:

Yaylar “sahilde” gerilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 11:29

Okçulukta, “Uluslararası Altın Ok Turnuvası” adıyla düzenlenen Dünya Kupası'nın 2. ayak yarışları, yarın Antalya'da başlayacak.

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı turnuvaya 56 ülkeden toplam 395 sporcu katılacak. Antalya'daki 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilecek müsabakaların finalleri ise 5-6 Mayıs tarihlerinde Konyaaltı Sahili'nde yapılacak.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu AA muhabirine, turnuvaya yüksek bir katılım olduğunu söyledi. Türkiye'nin kupa müsabakalarına üst üste yedince kez ev sahipliği yaptığını belirten Topaloğlu, “Rekor bir katılım var. Dünya Kupası'na ilk kez bu kadar sporcu katılıyor” dedi.

Topaloğlu, Antalya'nın okçuluğun önemli merkezleri arasında yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:
“Antalya'daki turnuvaya dünyanın her tarafından yoğun bir katılım var. Ev sahipliği yaptığımız organizasyonlar dünya genelinde büyük ilgi görüyor. Müsabakaların 21-26 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenecek ve bireysel kota müsabakaları niteliği taşıyan Avrupa Şampiyonası öncesi olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Kupa müsabakaları, Avrupa Şampiyonası öncesi büyük bir sınav niteliği taşıyor. Ülkeler son durumlarını Antalya'da görme fırsatı bulacak.”

-Milli takım kadrosu-

Kupa müsabakalarında Türkiye'yi temsil edecek milli takım kadrosu şöyle:
Klasik Yay Bayanlar: Natalia Nasaridze, Damla Ergin, Begül Löklüoğlu, Aybüke Aktuna
Klasik Yay Erkekler: Sermet Çınar, Yağız Yılmaz, Kerem Kırsever, Fatih Bozlar
Makaralı Yay Bayanlar: Sevinç Kuzu, Melike Atıcı, Gizem Kocaman
Makaralı Yay Erkekler: Demir Elmaağaçlı, Ali Rıza Coşkun, Hasan Basri Hancı, Ali Davarcı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!